Gotvach.bg»Съвети»Как да не се слепват спагетите?

Как да не се слепват спагетите?

MarianeMariane
Джедай
254955
Как да не се слепват спагетите?

Романтична вечеря на свещи с италианска кухня е в състояние да спечели сърцето на всеки, но често на начинаещите готвачи им се случва спагетите са се слепнат, въпреки че са спазили всички упътвания за варене на спагетите.

Има няколко хитринки, които ще ви гарантират, че спагетите ви никога няма да се слепнат. Опитните кулинари съветват към подсолената вода, в която ще варите спагетите, да добавите и 1 с.л. зехтин. Мазнината няма да позволи на пастата да се слепне след отцеждането на водата.

Отделно по време на варене може леко да разбърквате спагетите с вилица.

Когато готвите спагети, произведени в България, е добре след като ги отцедите, да ги изплакнете със студена вода и внимателно да ги объркате с малко масло с дървена лъжица, което също ще предотврати слепването.

Обикновено оригиналните италиански спагети нямат нужда от допълнително измиване след сваряване и няколкото капки зехтин във водата за варене са напълно достатъчни за техния превъзходен вид и вкус.

Сега вече знаете как да изненадате половинката си с ароматни спагети с доматено-сметанов сос, спагети с миди или спагети карбонара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
Общо гласували: 3
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен