Gotvach.bg»Съвети»Как да замразим магданоз във фризер за зимата?

Как да замразим магданоз във фризер за зимата?

Стан ОйСтан Ой
Новак
261455
Как да замразим магданоз във фризер за зимата?

Свежият магданоз е една от най-полезните билки. Той съдържа множество витамини, минерали и други полезни вещества, превръщащи го в природна аптека. Магданозът пречиства кръвта, понижава кръвната захар, подобрява зрението и повишава имунитета. Като подправка пък се ползва във всякакви салатки, полезни супи.

С магданоз декорираме още студени сандвичи, плата с мезета, парти хапки и много други кулинарни произведения.

В днешно време пресен магданоз можем да намерим и през зимата, но учените предупреждават, че той няма същия богат състав на витамини и минерали като сезонната подправка, отгледана през лятото. Ето защо е добра идея да си наберем и замразим магданоз във фризера за зимата. Съхранена по този начин зелената подправка не губи полезните си вещества и може да се ползва спокойно. Освен това ще улесни много домакините.

Как да си замразим магданоз във фризера?

Тук вариантите са различни. Най-елементарният вариант е да изберете здрав и млад магданоз, който да измиете добре, да подсушите и след това да нарежете на ситно. Разпределете го в малки пакетчета, така че да си вадите от фризера при всяко гответе. Ако сложите магданоза във фризера в големи пакети, той ще стане на ледена буца и ще ви е трудно да отделяте от него малки количества, необходими ви за едно готвене.

Този проблем обаче може да се реши и по друг начин. След като нарежете магданоза на ситно, го разпределете във формички за лед. Замразете ги за 2 дни, след това отделете получените кубчета и си сложете заедно в пликчета във фризера. При този метод за повторно замразяване магданозът няма да се слепне и ще можете да си вземате по 1 или 2 кубчета за всяко готвене.

Замразеният магданоз можете да добавяте супи и яхнии с месо, както и зеленчукови ястия. Гозбите с магданоз за безброй!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати