Gotvach.bg»Съвети»Как да замразим магданоз във фризер за зимата?

Как да замразим магданоз във фризер за зимата?

Как да замразим магданоз във фризер за зимата?

Свежият магданоз е една от най-полезните билки. Той съдържа множество витамини, минерали и други полезни вещества, превръщащи го в природна аптека. Магданозът пречиства кръвта, понижава кръвната захар, подобрява зрението и повишава имунитета. Като подправка пък се ползва във всякакви салатки, полезни супи.

С магданоз декорираме още студени сандвичи, плата с мезета, парти хапки и много други кулинарни произведения.

В днешно време пресен магданоз можем да намерим и през зимата, но учените предупреждават, че той няма същия богат състав на витамини и минерали като сезонната подправка, отгледана през лятото. Ето защо е добра идея да си наберем и замразим магданоз във фризера за зимата. Съхранена по този начин зелената подправка не губи полезните си вещества и може да се ползва спокойно. Освен това ще улесни много домакините.

Как да си замразим магданоз във фризера?

Тук вариантите са различни. Най-елементарният вариант е да изберете здрав и млад магданоз, който да измиете добре, да подсушите и след това да нарежете на ситно. Разпределете го в малки пакетчета, така че да си вадите от фризера при всяко гответе. Ако сложите магданоза във фризера в големи пакети, той ще стане на ледена буца и ще ви е трудно да отделяте от него малки количества, необходими ви за едно готвене.

Този проблем обаче може да се реши и по друг начин. След като нарежете магданоза на ситно, го разпределете във формички за лед. Замразете ги за 2 дни, след това отделете получените кубчета и си сложете заедно в пликчета във фризера. При този метод за повторно замразяване магданозът няма да се слепне и ще можете да си вземате по 1 или 2 кубчета за всяко готвене.

Замразеният магданоз можете да добавяте супи и яхнии с месо, както и зеленчукови ястия. Гозбите с магданоз за безброй!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен