Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Смути със супер храниСмути със супер храни
03 Септ.
2
Добавете отгоре нарязан на филийки 1 банан, пресните малини и боровинки. С помощта на нож притиснете шипките, за да излезе плода от тях....
Бебешко пюре със супер храниБебешко пюре със супер храни
02 Януари
Това е необходимо заради съдържанието на сапонин, който ако не се премахне, пюрето ще горчи. Сварете семената за около 15 мин в съотношение 1:3. на бавен огън....
Кои храни са киселинни?Кои храни са киселинни?
15 Март
Въпросът е да търсим адекватен начин да ги неутрализираме, като ограничим количеството им и поемаме и алкални храни и води за баланс. Приемът на йонен калций като хранителна добавка също помага....
Храни, предизвикващи киселиниХрани, предизвикващи киселини
30 Юли
1
Избягването на някои от тях е трудна задача, но трябва да се стремите да ограничите употребата им доколкото е възможно. Пържени храни Пържените храни са трудни за храносмилане....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Защо е вредна консумацията на консервирани храни?Защо е вредна консумацията на консервирани храни?
24 Март
Съществуват различни мнения относно консервираните храни, много често диаметрално противоположни. В споровете най-често аргументите за вредите от консервираните храни са преобладаващи....
Ето какво да правите след консумацията на мазна хранаЕто какво да правите след консумацията на мазна храна
01 Май
След консумацията на тежка и мазна храна, изпийте 1 чаша айран. 5. Избягвайте студени напитки и сладолед Студените напитки и храни, като сладолед, имат много неблагоприятен ефект върху черния дроб и стомаха....
Защо да ограничим приема на месо?Защо да ограничим приема на месо?
19 Юли
Според нейните правила най-важното нещо за един здравословен начин на живот е да се пие много вода, да се набляга на въглехидратните храни, които имат богато съдържание на фибри, а консумацията на белтъчни/протеинови храни...
Как да ограничим приема на солКак да ограничим приема на сол
12 Юни
За да не се стига до подобни последици, трябва да ограничим приема на сол....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Увеличете консумацията на тези храни, за да се предпазите от коронавирусУвеличете консумацията на тези храни, за да се предпазите от коронавирус
13 Април
Едни от най-ценните храни за защита от коронавирус....
Храни, богати на омега-6 мастни киселиниХрани, богати на омега-6 мастни киселини
08 Септ.
Омега-6 мастни киселини се отнасят към групата на полиненаситените мастни киселини. Тя не може да бъде произведена от човешкото тяло, следователно трябва да се набави с приеманата храна....
Храни за борба с киселинния рефлуксХрани за борба с киселинния рефлукс
21 Май
Киселинен рефлукс възниква, когато храната, която ядете, има обратен поток, движейки се от стомаха обратно към хранопровода. Въпреки това, има някои храни, които намаляват киселинния рефлукс....
Как да намалите консумацията на сол?Как да намалите консумацията на сол?
19 Юни
Настройвате се на три етапа: - в първия етап се намалява консумацията на преработени и консервирани храни; - втората стъпка е да се научите да свиквате с вкуса на храната, когато е по-малко солена....
Как да намалим консумацията на месоКак да намалим консумацията на месо
27 Август
За жалост, именно тези навици после стават виновни за пристрастяване към сол, захар, или пък прекомерна консумация на месо. И както добре знаете, отказът им, се оказва огромно предизвикателство....
Лекарите препоръчват: Ограничете употребата на антибиотициЛекарите препоръчват: Ограничете употребата на антибиотици
31 Януари
Вирусните инфекции не се лекуват с антибиотици, сочат последни здравни препоръки. Министерството на здравеопазването във Великобриятия призовава за ограничаване на използването на антибиотици при такива заболявания....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....