Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Постно ядене с картофиОбелете картофите, нарежете ги на едри парчета и сложете да се подварят (но не до пълна готовност) в подсолена вода. Извадете ги и ги отцедете....
12 Дек.
Постно ядене с картофиОбелете картофите, нарежете ги на едри парчета и сложете да се подварят (но не до пълна готовност) в подсолена вода. Извадете ги и ги отцедете....
12 Дек.
Заготовка за готвене на ядене в бурканиКогато си готвим ядене, слагаме 1 – 2 лъжици от заготовката. Като отворим бурканче, го държим на студено в хладилника.
Видях рецептата в интернет....
01 Септ.
Суловар - сиромашко яденеНарежете филиите хляб на кубчета, сложете ги в гювече и ги запечете във фурната. Поръсете с половината натрошено сирене. Кипнете малко подсолена вода и сварете яйцето до забулване.
Врялата вода, заедно с яйцето се излива...
23 Окт.
10
Да оправим киселото виноЕдно от нещата, в което българинът е най-добър, е производството на домашен алкохол. Ние бяхме една от малкото страни, които се опълчиха на забраната за казани. И до ден днешен споменатите функционират и не позволяват на...
04 Дек.
5
Как да премахнем лютотоСтуденото прясно мляко също помага срещу парене в устата след консумация на люто. Не пийте топло мляко, по-добро действие срещу лютото има студеното прясно мляко....
02 Окт.
2
Как да оправим пресечената майонеза?За приготвянето на майонеза са нужни пресни яйца и доброкачествено олио без утайка с приятна миризма. Жълтъците трябва да се отделят много внимателно. Разбиването им с олиото и малко сол трябва да става в подходящ съд -...
14 Април
3
Как да оправим пресолената манджаАко трябва бързо да оправите пресолената супа, добавете във врящия бульон един белтък. Когато той се пресече, извадете парченцата с лъжица....
27 Февр.
Как да оправим пресолената туршияПресолената храна почти винаги може да се оправи, а е повече от желателно да не я консумирате в солен вид....
10 Ноем.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Лютото удължава животаТе системно били хранени с люто. Мозъкът им обаче не получавал сигнали за болка, тъй като вече бил свикнал с въпросния вкус....
01 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
С какво да заменим късното яденеКакво да ядем късно вечер, за да не напълнеем, но и да не се въртим в леглото, без да можем да заспим, измъчвани от чувството на глад?
Каквото и да хапнете късно вечер, храната ще се усвоява трудно. Най-добре е да вечеряте...
09 Април
3
Лютото подмладява и лекуваМексиканците имат безспорен принос към световното меню, откривайки за широката консуматорска аудитория лютивите чушлета.
Никъде по света обаче не се консумират толкова люти чушки, както в Мексико. Там лютивият червен...
29 Януари
5
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари