Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печена херинга по рускиПечена херинга по руски
11 Септ.
Рибата се почиства, измива се и се посолява. В коремната кухина се слага парченце масло. Нарежда се в намазана с мазнина тава и се залива с олиото и водата. Добавят се лимоновият сок, подправките и нарязаните на кръгчета...
Сарми по руски в сметанаСарми по руски в сметана
09 Ноем.
Изрязваме внимателно дебелите жили, за да остане крехката част. С лъжица взимаме от плънката и поставяме върху зелевото листо....
Херинга по зидарскиХеринга по зидарски
27 Август
Солената херинга се изкисва във вода за 24 часа. Всички останали продукти се нарязват на дребни парчета. Нарежда се в тава херинга и върху нея другите продукти....
Пържена херинга по японскиПържена херинга по японски
02 Януари
Загряваме олиото и пържим херингата по 3 минути от всяка страна до златисто. Преди да сервираме пържената риба, я поливаме със соса....
Да приготвим перфектната коледна пуйкаДа приготвим перфектната коледна пуйка
25 Дек.
Ако сте решили да приготвите пуешко за вашата празнична трапеза, препоръчваме да опитате нашите рецепти за: - печена пуйка; - пълнена пуйка; - пуешки пържоли;...
Как да приготвим перфектната паеляКак да приготвим перфектната паеля
30 Август
1
Името „paella“ означава „тиган“ на валенсиано или по-специално така се нарича плоският кръгъл съд, в който се приготвя....
Руска торта с маринована херингаРуска торта с маринована херинга
05 Февр.
Редената торта с маринована херинга е готова....
Как да приготвим варена риба на пара по рускиКак да приготвим варена риба на пара по руски
22 Септ.
Поради тази причина разнообразието от руски рецепти за риба е също голямо, но от особен интерес представляват ястията, приготвени от риба на пара....
Как да приготвим перфектните кюфтетаКак да приготвим перфектните кюфтета
25 Юли
10
Можете да приготвите и кюфтета на пара, ако поради някакви причини не трябва да консумирате пържено....
Как да приготвим перфектното яйцеКак да приготвим перфектното яйце
28 Април
1
Ако знаете малко повече научни факти за приготвянето на яйцата, това ще ви помогне да приготвите перфектното яйце, или така нареченото 65-градусово яйце....
Как да приготвим перфектното кафеКак да приготвим перфектното кафе
27 Март
1
Можете да приготвите кафе по екзотичен начин. За целта прясносмлени зърна се заливат със студена вода в съотношение едно към две....
Козунак по рускиКозунак по руски
30 Април
Руският козунак се оставя да втаса повторно. Намазва се с разбит жълтък и се слага да се пече в загрята на 200 градуса фурна за около 10 минути....
Тиквеник по рускиТиквеник по руски
27 Януари
1
Като извадите от фурната може да поръсите пудра захар. Когато изстине сервирате....
Юфка по рускиЮфка по руски
20 Юни
Юфката се сварява и се оставя да се отцеди. Чесънът се нарязва на ситно и се запържва в олиото за 2 минути. Добавят се нарязаните на филийки гъби и когато се запържат, се заливат с бульона....
Таратор по рускиТаратор по руски
28 Февр.
Гъстотата на таратора регулираме по наша преценка и вкус. Накрая добавяме зехтина. Аз си добавих и копър защото, таратор без копър не е таратор. Таратора по руски се сервира охладен....
Шакшука по рускиШакшука по руски
06 Ноем.
6
Готовите Шакшука по руски поръсете с наситнен магданоз....
Сирники по рускиСирники по руски
04 Юли
Една по една оваляйте в брашно и поставете в нагрятото олио всички заедно. Пържите бухтите от двете страни до златисто-кафяв цвят. Сирниките по руски са готови....
Бисквити по рускиБисквити по руски
07 Април
1
Завийте го във фолио и го сложете в хладилника да се стегне за около 2 часа. Разточете тестото на кора с дебелина 7-8 милиметра. Изрежете фигурки с помощта на формичките за сладки....
Сельодка по рускиСельодка по руски
06 Март
По желание може да се поднесете върху хлебчета....
Скариди по рускиСкариди по руски
09 Март
1
Измиваме старателно скаридите и ги сипваме във врящата вода, в която сме поставили маслото, лимоновите резени и бирата. Варим 5-6 минути и отцеждаме....
Картофи по рускиКартофи по руски
02 Февр.
1
Картофите трябва на места да са препеченки и хрупкави. Посоляваме и сервираме....
Резене по рускиРезене по руски
29 Юни
Главите на резенето се почистват, режат се стръковете и се махат всички външни листа. Разрязват се на две половини, след което на клинообразни парчета. Крушата, краставицата, бадемите, джодженът, оцетът и зехтинът се...
ХерингаХеринга
10 Септ.
Няма как да не отбележим, че херингата е основната част на световноизвестната руска сельодка. Това е традиционно руско ястие, което се приготвя по различни начини....
Перфектната мусака по класическа рецептаПерфектната мусака по класическа рецепта
09 Май
Отново връщаме във фурната, за да се запече перфектната мусака по класическа рецепта....
Как да приготвим перфектното панирано пилеКак да приготвим перфектното панирано пиле
15 Юли
Перфектното панирано пиле е сочно, хрупкаво и пълно с аромати. С правилната техника и някои тайни съставки, можете да приготвите вкусно панирано пиле в уюта на своята кухня....