Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пиле изпечено с ябълки, джинджифил и розмаринПиле изпечено с ябълки, джинджифил и розмарин
04 Окт.
Приготвя се смес от 2 с.л. масло, горчицата, оцета, соевия сос, червения пипер, чесъна - смачкан и нарязан на ситно, черния пипер и солта. С тази смес се намазва изчистеното и добре измито пиле отвътре и отвън. Престоява...
Тутманик, замесен и изпечен в хлебопекарнаТутманик, замесен и изпечен в хлебопекарна
28 Януари
Програмата, на която се настройва, е за основен хляб за 1 кг, при средно изпечена коричка ( в моя случай 3:07 часа). При звуковия сигнал се добавя сиренето....
Кога месото става вредно?Кога месото става вредно?
03 Май
2
Затова препоръчителната доза червено месо е 3 малки порции седмично. През останалото време консумирайте бяло птиче месо, риба или дроб....
Постна содена питка, изпечена в тенджераПостна содена питка, изпечена в тенджера
29 Дек.
Пухкава и вкусна постна содена питка, изпечена в тенджера!...
Как да разбера кога съм в овулация?Как да разбера кога съм в овулация?
07 Февр.
Това ще ви помогне да разберете дали е дошъл точния момент. Друг трик за определяне на овулация е чрез цервикалния секрет....
Как да разберем кога патладжанът е узрял?Как да разберем кога патладжанът е узрял?
17 Февр.
Ако сте решили да включите патладжан в гозбите и приготвянето на домашно ястие, трябва да знаете как да изберете вкусен и свеж зеленчук. Търсете патладжан с лъскава и гладка обвивка. Лошият външен вид е знак за...
Как да разберем кога е готов оризът?Как да разберем кога е готов оризът?
15 Ноем.
Трябва да придобием известен опит в кухнята, за да може да разберем кога е готов оризът. Ако вие не знаете, то ние ще ви кажем....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да разбера кога един мъж ме харесваКак да разбера кога един мъж ме харесва
01 Март
46
Извън тази чисто физическа реакция обаче, има и други, психологически признаци, чрез които можем да разберем, че някой е привлечен от нас....
Как да разберам кога авокадото е разваленоКак да разберам кога авокадото е развалено
28 Септ.
Авокадото заслужено заема почитно място в кулинарията. То притежава редица полезни свойства и висококачествени вкусови характеристики, което правят неговото приложение изключително популярно в редица култови рецепти. ...
Как да разберем кога е готов крем карамелът?Как да разберем кога е готов крем карамелът?
02 Април
Как да разберем кога е готов крем карамелът? Трябва да хване тъмно кафява златиста коричка. Тогава вадим от фурната и чакаме да изстине десертът с яйца и мляко....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Нарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца. Добавете картофите, доматите, подправките и виното....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям две супени лъжици доматено пюре, размито с вода, разбърквам и към продуктите връщам месото....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да разберем мъжете скорпиони?Как да разберем мъжете скорпиони?
11 Февр.
2
Разберете, че скорпионът е с вродено чувство за независимост. Той обича да взема под контрол случващото се....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....