Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко натурални са натуралните сокове?Добавя се захар или подсладител и натуралният сок е готов....
22 Април
Колко натурални са натуралните продукти?Липсата на различни Е-та на етикета на продукта също не е гаранция за неговата натуралност. Просто, добрия маркетинг е помислил и за това....
09 Май
4
Оризът - различни видове, различно приготвянеТози вид италиански ориз се препоръчва не само за ризото, но и за различни видове предястия и храни, приготвени във фурната....
21 Ноем.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да различим натуралните плодове и зарзавати от бъканите с нитратиИма много начини натуралните плодове и зеленчуци да се разграничат от тези, съдържащи химия.
За да разберете кои са тези лесни трикчета, разгледайте нашата галерия....
30 Окт.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Малинов оцетПолучава се изключително приятен и ароматен оцет, с който може да овкусявате салати, печени меса и т.н....
03 Септ.
Ябълков оцетСъхранявайте домашният оцет на студено място.
Ябълковият оцет ще бъде годен след 2 месеца....
12 Дек.
2
Противогрипен оцетОбелете и смелете 1 глава чесън. Смесете с останалите билки и подправки и залейте с 250 милилитра вода. Варете 10 минути на водна баня. След изстиване прецедете и смесете с оцета.
Приема се по 1 чаена лъжичка, разтворена...
08 Май
Малинов оцетМалиновият оцет трябва да е готов след 3 седмици.
Трайността му е до 6 месеца, съхраняван в халдилник....
13 Септ.
ОцетСъстав на ябълковия оцет
93 различни съставки са открити в съдържанието на оцета. Те са много полезни за човек, като стимулират жизнените функции на организма....
15 Април
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Видове пробиотици - как да ги различим?Те могат да бъдат различни видове – фруктоолигозахариди (Bio balance, Floten, Procombo), олигофруктоза (Multilac), инулин (Lactaflor) или комбинация от инулин с олигофруктоза (Linex Forte)....
26 Март
Домашен гроздов оцетДомашният оцет се филтрира и се ползва за овкусяване на ястия.
Домашният гроздов оцет е готов....
14 Януари
Оцет от джанкиВодата се налива в бутилки, които се държат на студено, за да не ферментира домашният оцет.
Оцетът от джанки е готов....
20 Ноем.