Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко натурални са натуралните сокове?Колко натурални са натуралните сокове?
22 Април
Добавя се захар или подсладител и натуралният сок е готов....
Колко натурални са натуралните продукти?Колко натурални са натуралните продукти?
09 Май
4
Липсата на различни Е-та на етикета на продукта също не е гаранция за неговата натуралност. Просто, добрия маркетинг е помислил и за това....
Оризът - различни видове, различно приготвянеОризът - различни видове, различно приготвяне
21 Ноем.
Този вид италиански ориз се препоръчва не само за ризото, но и за различни видове предястия и храни, приготвени във фурната....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да различим натуралните плодове и зарзавати от бъканите с нитратиКак да различим натуралните плодове и зарзавати от бъканите с нитрати
30 Окт.
Има много начини натуралните плодове и зеленчуци да се разграничат от тези, съдържащи химия. За да разберете кои са тези лесни трикчета, разгледайте нашата галерия....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Малинов оцетМалинов оцет
03 Септ.
Получава се изключително приятен и ароматен оцет, с който може да овкусявате салати, печени меса и т.н....
Ябълков оцетЯбълков оцет
12 Дек.
2
Съхранявайте домашният оцет на студено място. Ябълковият оцет ще бъде годен след 2 месеца....
Противогрипен оцетПротивогрипен оцет
08 Май
Обелете и смелете 1 глава чесън. Смесете с останалите билки и подправки и залейте с 250 милилитра вода. Варете 10 минути на водна баня. След изстиване прецедете и смесете с оцета. Приема се по 1 чаена лъжичка, разтворена...
Малинов оцетМалинов оцет
13 Септ.
Малиновият оцет трябва да е готов след 3 седмици. Трайността му е до 6 месеца, съхраняван в халдилник....
ОцетОцет
15 Април
Състав на ябълковия оцет 93 различни съставки са открити в съдържанието на оцета. Те са много полезни за човек, като стимулират жизнените функции на организма....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Видове пробиотици - как да ги различим?Видове пробиотици - как да ги различим?
26 Март
Те могат да бъдат различни видове – фруктоолигозахариди (Bio balance, Floten, Procombo), олигофруктоза (Multilac), инулин (Lactaflor) или комбинация от инулин с олигофруктоза (Linex Forte)....
Домашен гроздов оцетДомашен гроздов оцет
14 Януари
Домашният оцет се филтрира и се ползва за овкусяване на ястия. Домашният гроздов оцет е готов....
Оцет от джанкиОцет от джанки
20 Ноем.
Водата се налива в бутилки, които се държат на студено, за да не ферментира домашният оцет. Оцетът от джанки е готов....