Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сърна в гювечСърна в гювеч
10 Дек.
1
В загрята фурна на 180-190 градуса слагаме да се пече за 2-3 часа. Опитвайте, когато месото не се дърпа е готово. Сърната в гювеч е готова....
Какво да сготвя с месо от сърнаКакво да сготвя с месо от сърна
18 Февр.
1
Месото от сърна е считано за деликатес. Ето няколко идеи какво да сготвите с него: Задушено месо от сърна Необходими продукти: 1 кг. месо от сърна, 3-4 глави лук, 1 морков, 1/2 глава целина, 1 с.л....
Сърна по френскиСърна по френски
24 Февр.
Кипва се, добавя се месото и след 5 минути се маха от котлона и се сервира сърна по френски....
Сърна по ловджийскиСърна по ловджийски
23 Дек.
4
Сърна по ловджийски - вкусно ястие с дивечово месо!...
Медальони от сърна с мусМедальони от сърна с мус
11 Февр.
Прибира се в хладилник, за да желира, след което отгоре се разстила мусът от сърна. Прибира се в хладилник да стегне....
Руло от сърна с черен пиперРуло от сърна с черен пипер
16 Май
1
Обезкостете бута, така че да остане правоъгълно парче сърнешко месо. Пригответе маринатата като смесите всички продукти за нея и я разбъркате енергично. Нарежете зеленчуците на ситно....
Котлети от сърна с пюре от кестениКотлети от сърна с пюре от кестени
04 Дек.
Котлетите от сърна с пюре от кестени са готови....
Пастърма от месо от сърнаПастърма от месо от сърна
14 Януари
Ако условията, в които съхне, са благоприятни до седмица-две пастърмата трябва да е готова. Пастърмата от месо от сърна е много вкусна....
Как да сготвим месо диетично?Как да сготвим месо диетично?
22 Дек.
Ето как можете да сготвите диетично месо: - Забравете за пърженето и панирането на месо....
Как да сготвим месо от акулаКак да сготвим месо от акула
13 Юни
Кулинарните експерти твърдят, че месото на леопардовата акула, сивата акула и акулата лисица притежава най-добрите хранително-вкусови качества. В наши дни най-големи консуматори на този вид морска храна са японците....
Печено филе от сърна по старинна френска рецептаПечено филе от сърна по старинна френска рецепта
20 Юли
Оставя се да се маринова 4 часа. В месото се правят разрези и във всеки разрез се слага парченце сланина. Месото се пече до полуготовност....
Тиква и месо - как да сготвим правилната комбинацияТиква и месо - как да сготвим правилната комбинация
13 Ноем.
Гулаш с тиква Перфектна и бърза идея е да сготвите гуляш от свинско месо с нарязана тиква, лук, чесън и домати за вкусно и утешително ястие....
Какво да сготвя със свинско месоКакво да сготвя със свинско месо
16 Февр.
Макар да е доста калорично, свинското месо е едно от най-консумираните меса по света. Дали ще си приготвите от него крехки и сочни пържолки, задушени свински хапки, вкусен свински джолан или пък ще си направите свинска...
Кюфтета от сърнаКюфтета от сърна
05 Септ.
1
Изкиснете месото от сърна, измийте го под течаща вода, нарежете го на парчета и го смелете на кайма със сланината в машинка за мелене на месо. Овкусете сместа със сол и чубрица и омесете добре....
Хапки от сърнаХапки от сърна
14 Юни
4
Маслото се сгорещява в тиган и в него се запържват за около 1 мин. нарязаната рибица, като се бъркат интензивно за да хванат коричка. Готви се на силен огън....
Филе от сърнаФиле от сърна
20 Юли
2
Обезкостяваме месото и го нарязваме на малки бифтеци, начукваме, посоляваме, поръсваме черен пипер и натриваме с подправки. Изпържваме месото от двете страни в олио и масло и оставяме на топло място. В останалата мазнина...
Пастърма от СърнаПастърма от Сърна
01 Ноем.
След около седмица трябва да е готово....
Филе от сърнаФиле от сърна
20 Юли
2
Обезкостяваме месото и го нарязваме на малки бифтеци, начукваме, посоляваме, поръсваме черен пипер и натриваме с подправки. Изпържваме месото от двете страни в олио и масло и оставяме на топло място. В останалата мазнина...
Хапки от сърнаХапки от сърна
14 Юни
4
Маслото се сгорещява в тиган и в него се запържват за около 1 мин. нарязаната рибица, като се бъркат интензивно за да хванат коричка. Готви се на силен огън....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Пълнен бут от сърнаПълнен бут от сърна
27 Ноем.
3
Сложете да се пече на 180 градуса до готовност, като периодично се облива със соса и се маже с масло....
Печен бут от сърнаПечен бут от сърна
22 Февр.
1
Вземаме месо от бута. Измиваме го хубаво и го начукваме, натъркваме го от всички страни със сол, червен пипер, дафинов лист. Заливаме с кипящ оцет....
Винен кебап от сърнаВинен кебап от сърна
07 Дек.
Препоръчваме месото на сърната да се маринова в класическа марината за дивеч преди да го използвате за приготвянето на винен кебеп....