Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сърна в гювечВ загрята фурна на 180-190 градуса слагаме да се пече за 2-3 часа. Опитвайте, когато месото не се дърпа е готово.
Сърната в гювеч е готова....
10 Дек.
1
Какво да сготвя с месо от сърнаМесото от сърна е считано за деликатес. Ето няколко идеи какво да сготвите с него:
Задушено месо от сърна
Необходими продукти:
1 кг. месо от сърна, 3-4 глави лук, 1 морков, 1/2 глава целина, 1 с.л....
18 Февр.
1
Сърна по френскиКипва се, добавя се месото и след 5 минути се маха от котлона и се сервира сърна по френски....
24 Февр.
Медальони от сърна с мусПрибира се в хладилник, за да желира, след което отгоре се разстила мусът от сърна. Прибира се в хладилник да стегне....
11 Февр.
Руло от сърна с черен пиперОбезкостете бута, така че да остане правоъгълно парче сърнешко месо. Пригответе маринатата като смесите всички продукти за нея и я разбъркате енергично.
Нарежете зеленчуците на ситно....
16 Май
1
Пастърма от месо от сърнаАко условията, в които съхне, са благоприятни до седмица-две пастърмата трябва да е готова.
Пастърмата от месо от сърна е много вкусна....
14 Януари
Как да сготвим месо диетично?Ето как можете да сготвите диетично месо:
- Забравете за пърженето и панирането на месо....
22 Дек.
Как да сготвим месо от акулаКулинарните експерти твърдят, че месото на леопардовата акула, сивата акула и акулата лисица притежава най-добрите хранително-вкусови качества. В наши дни най-големи консуматори на този вид морска храна са японците....
13 Юни
Печено филе от сърна по старинна френска рецептаОставя се да се маринова 4 часа. В месото се правят разрези и във всеки разрез се слага парченце сланина. Месото се пече до полуготовност....
20 Юли
Тиква и месо - как да сготвим правилната комбинацияГулаш с тиква
Перфектна и бърза идея е да сготвите гуляш от свинско месо с нарязана тиква, лук, чесън и домати за вкусно и утешително ястие....
13 Ноем.
Какво да сготвя със свинско месоМакар да е доста калорично, свинското месо е едно от най-консумираните меса по света.
Дали ще си приготвите от него крехки и сочни пържолки, задушени свински хапки, вкусен свински джолан или пък ще си направите свинска...
16 Февр.
Кюфтета от сърнаИзкиснете месото от сърна, измийте го под течаща вода, нарежете го на парчета и го смелете на кайма със сланината в машинка за мелене на месо.
Овкусете сместа със сол и чубрица и омесете добре....
05 Септ.
1
Хапки от сърнаМаслото се сгорещява в тиган и в него се запържват за около 1 мин. нарязаната рибица, като се бъркат интензивно за да хванат коричка. Готви се на силен огън....
14 Юни
4
Филе от сърнаОбезкостяваме месото и го нарязваме на малки бифтеци, начукваме, посоляваме, поръсваме черен пипер и натриваме с подправки.
Изпържваме месото от двете страни в олио и масло и оставяме на топло място. В останалата мазнина...
20 Юли
2
Филе от сърнаОбезкостяваме месото и го нарязваме на малки бифтеци, начукваме, посоляваме, поръсваме черен пипер и натриваме с подправки.
Изпържваме месото от двете страни в олио и масло и оставяме на топло място. В останалата мазнина...
20 Юли
2
Хапки от сърнаМаслото се сгорещява в тиган и в него се запържват за около 1 мин. нарязаната рибица, като се бъркат интензивно за да хванат коричка. Готви се на силен огън....
14 Юни
4
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Пълнен бут от сърнаСложете да се пече на 180 градуса до готовност, като периодично се облива със соса и се маже с масло....
27 Ноем.
3
Печен бут от сърнаВземаме месо от бута. Измиваме го хубаво и го начукваме, натъркваме го от всички страни със сол, червен пипер, дафинов лист.
Заливаме с кипящ оцет....
22 Февр.
1
Винен кебап от сърнаПрепоръчваме месото на сърната да се маринова в класическа марината за дивеч преди да го използвате за приготвянето на винен кебеп....
07 Дек.