Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Тиква и месо - как да сготвим правилната комбинация

Тиква и месо - как да сготвим правилната комбинация

Тиква и месо - как да сготвим правилната комбинация

Тиквата е изключително полезен зеленчук, който има богат вкус и наситен вкус. Освен това тя е прочута с полезните си хранителни качества.

Тиквата добавя характерен сладък и наситен вкус към ястията, затова се използва широко в кулинарния свят. Тя е перфектен източник на фибри и антиоксиданти, затова се смята за ключов здравословен продукт към всяка диета.

Тиквата е известна още с това, че се съчетава перфектно различни видове месо, като това зависи от вашите предпочитания и стил на готвене.

Ето някои видове месо, с които тиквата може да бъде комбинирана успешно и някои идеи за рецепти с тиква и месо.

Комбиниране на тиква с различни меса

Пилешко месо и тиква

Тиквата и пилешкото месо са отлична комбинация. Сладкият вкус на тиквата си балансира страхотно с по-плътния вкус на пилешкото месо. Можете да приготвите къри с пиле и тиква, пилешко филе с печена тиква и дори салата с пилешко месо и тиква.

Свинско месо с тиква

Тиквата може да бъде използвана в съчетание със свинско месо за приготвяне на гуляш, супи или дори свинска печенка със сотирани тиквени резенчета. Комбинацията между двата продукта дава краен сочен, сладко-солен вкус, който стимулира сетивата.

Говеждо месо с тиква

Тиква и месо

Говеждото месо и тиквата могат да бъдат съчетани във вкусни супи и ястия, като например говежда телешка топка с пюре от тиква. От една страна, говеждото придава солен и плътен вкус, а от друга – тиквата подсладажда и дава сочност на ястието.

Пастърма и тиква

Пастърмата е солено, подправено сушено месо, което се комбинира чудесно с прясната и сладка тиква. Можете да приготвите салати или закуски с пастърма и тиква.

Идеи за рецепти с тиква и месо

Тиквена супа с пилешко месо

Пригответе пилешко супено бульон с нарязана тиква, лук, моркови и бульон. Добавете подправка къри за още по-богат вкус.

Тиквени палачинки с говеждо филе

Тиква и месо - как да сготвим правилната комбинация

Друга вкусна идея е да приготвите тесто за палачинки с пюризирана тиква и ги поднесете с пълнеж от сотирани филенца от говеждо месо и лук.

Гулаш с тиква

Перфектна и бърза идея е да сготвите гуляш от свинско месо с нарязана тиква, лук, чесън и домати за вкусно и утешително ястие.

Салата с пилешко месо и тиква

Салата с тиква и пилешко месо е изключително добра идея за есенния сезон. Поднесете салата със смесени зеленчуци, нарязана тиква и печено пилешко филе, с маслиново олио и балсамов оцет.

Тиквата се съчетава отлично и с риба, както и с всякакви морски дарове.

Вижте още:

- Здравословни рецепти с тиква;

- Как да направим печената тиква неустоима;

- Вкусни добавки за вълшебна крем супа от тиква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен