Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Инсулинова резистентностХранене при инсулинова резистентност
Начинът на хранене играе много важна роля при инсулиновата резистентност....
22 Май
Полезни храни при инсулинова резистентностПри инсулинова резистентност трябва да се избягват:
- храните, богати на въглехидрати.
- продукти от зърнени храни;
- пълнозърнестни храни;
- продукти с хидрогенирани мазнини....
20 Март
Диета при инсулинова резистентностДиетата с ниско съдържание на въглехидрати, умерено съдържание на протеини и умерено съдържание на мазнини е фокусирана върху храни, които намират решение на синдрома на инсулиновата резистентност (ИР), понякога наричан...
05 Август
7
Какво е инсулинова резистентностВероятно има няколко причини за инсулинова резистентност включително и силният генетичен фактор (наследствената компонента), някои лекарства също могат да доведат до инсулинова резистентност....
22 Ноем.
Инсулинова резистентност и отслабване! Кои храни помагатБелият ориз също е забранен при инсулинова резистентност. Тези храни водят до наднормено тегло и инсулинова резистентност....
28 Март
Полезни чайове при инсулинова резистентностПроучванията показват, че някои чайове са полезни при инсулинова резистентност. Наличието на правилния вид храни и напитки, които регулират нивата на кръвната захар, е ключът към добрия ѝ контрол....
25 Април
Идеи за закуска при инсулинова резистентностВ тази статия можете да видите повече относно Полезните храни при инсулинова резистентност....
24 Март
Как се прави изследване за инсулинова резистентност?Инсулинова резистентност възниква, когато клетките ви имат затруднения да реагират на хормона инсулин....
22 Дек.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСтоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
18 Март
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
08 Януари
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Резистентност към инсулинВ повечето случаи инсулиновата резистентност води до заболяването диабет тип 2....
07 Февр.
ИнсулиномДиагностика на инсулинома
Към основните методи за диагностика на инсулинома можем да добавим:
- ЯМР (ядрено-магнитен резонанс);
- КТ (компютърната томография);
- ултразвук;
- биопсия на тъкани, за които се подозира...
01 Март
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Така се осолява сланинаСлед като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
02 Март
3
Какво трябва да знаем за инсулинома?Инсулином е малък тумор в панкреаса, който произвежда излишно количество инсулин. В повечето случаи не е раков. Повечето инсулиноми са с диаметър под 2 сантиметра....
11 Февр.
Да се храним правилноЯпонците се хранят с разнообразни продукти, те консумират до тридесет различни продукта дневно. Според тях всяко ястие трябва да е разноцветно....
14 Май
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
07 Май
1