Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как сами да си опушим месоКак сами да си опушим месо
04 Окт.
1
Когато месото се опушва, топлината е ниска и месото се приготвя бавно, за да се гарантира отличен резултат и автентичен вкус. Ето как да си опушите месо в няколко лесни стъпки....
Да си опушим сами сланинаДа си опушим сами сланина
23 Април
Сланината се опушва на пушек от стърготини и се съхранява на прохладно място, където няма влага. Преди да опушите сланината, я нарежете на парчета. Те могат да бъдат под формата на квадрат или правоъгълник....
Как да си опушим сьомгаКак да си опушим сьомга
20 Април
Времето, за което се опушва сьомгата, е около 20 минути, като може след като минат 10 минути да я обърнете, за да се опуши по-добре и да има равномерен цвят от двете страни....
Пица у домаПица у дома
21 Април
Отгоре върху пицата, по свой вкус, започваме да редим продуктите, но без царевицата. Слагаме да печем във фурната и десетина минутки преди да е готова пицата, разхвърляме върху нея и царевицата. Приятен апетит!...
Ориз с пилешко месо по моя си рецептаОриз с пилешко месо по моя си рецепта
27 Април
Измиваме и сваряваме пилешкото месо. Щом е готово го вадим от бульона и го оставяме да изстине....
Как да си опушим риба в домашни условияКак да си опушим риба в домашни условия
17 Септ.
2
Влагата трябва да се премахне, защото иначе рибата ще се опуши по-трудно....
Как да опушим свинска плешкаКак да опушим свинска плешка
14 Юли
Трябва обаче да се внимава с дължината на месото, за да не може месото да опира на дъното на пушилнята, когато го сложите да се опушва....
Бързи и лесни бургери у домаБързи и лесни бургери у дома
27 Окт.
Хубаво е да постои поне 30 мин в хладилник. Бургер кюфтетата приготвям на скара с керамична плоча....
Можем ли сами да си опушим пиле вкъщи?Можем ли сами да си опушим пиле вкъщи?
12 Януари
Зад този въпрос се крият много отговори, които са повлияни основно от интерес, желание и действие! Ако приемем, че те са на лице при нас, значи отговорът е да! Домашно опушване на пиле Сред тези, които вече имат опит...
Да си направим сушено месоДа си направим сушено месо
04 Дек.
11
Домашното си е домашно, кой каквото ще да говори. А домашно сушеното месо е деликатес, който не може да бъде изместен от което и да е друго купено мезе. Стига да го направите както трябва разбира се. Ето как: Домашно сушено...
Как да си направим опушен гримКак да си направим опушен грим
09 Февр.
За да бъде вашият опушен грим напълно завършен, нанесете спирала върху миглите....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...