Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пастет от прясна рибаСлагаме в тенджера вода да кипне. След като заври, прибавяме сол и лъжица оцет. Слагаме почистената риба да се свари. Отделно си варим картофите, след което ги смачкваме на пюре....
12 Септ.
Как да съхраняваме миди и калмариВ хладилник пресните миди и калмари се съхраняват добре не повече от три дни, и то ако са покрити с влажна кърпа. Но това важи само за непочистени миди и калмари....
08 Окт.
Как да приготвим прясна риба за сушиПрясната риба, която сте избрали, трябва да се нареже на тънки ивици. Поставя се хоризонтално върху ориза. Не се обработва по никакъв друг начин и не се осолява....
28 Септ.
Прясна паста с риба тон и грахУверявам, че когато опитате домашната прясна паста, тази от магазина никога вече няма да ви се струва толкова вкусна. Реално с изчакването на тестото направата на домашна паста отнема максимум час....
27 Ноем.
Паеля с бяла риба, миди и скаридиТой трябва да поеме цялата течност, но без да се превари.
После може да се насладите на паелята с бяла риба, миди и скариди....
31 Окт.
Съвети за приготвяне на прясна риба ТонПрясната риба тон можем да приготвим по различни начини. Не е много разпространена, но все пак има интересни рецепти с нея....
21 Април
Супа от миди и рибаСлагате 3. 5 л вода да заври, когато заври пускате изчистените от глава и вътрешности скумрия и хек да се попарят за 4-5 мин. и ги вадите, за да ги обезкостите и направите на късове....
19 Август
Спагети с риба и мидиЗагрейте зехтина и запържете лука, чесъна и доматите за 10 минути. Добавете рибата, шафрана и бульона, кипнете сместа.
Намалете огъня и варете 5 минути, извадете рибата и варете още 35 минути. Сварете спагетите.
Смесете...
29 Юни
Миди и бяла риба с пащърнакСлагате да заври вода в която има малко сол, добавяте рибата и мидите на ситно. така се варят около 10 минути, вадят се и се прецежда бульонът....
23 Септ.
МидиАко има малка цепнатина между двете черупки, почукайте по мидата с пръст – ако се затвори, значи, че е прясна. Не използвайте за консумация миди, които остават отворени след този тест....
27 Февр.
Как да готвим мидиЗа да се радвате на вкуса на прясно приготвени миди, трябва да знаете, че за готвене стават само миди, които са плътно затворени и без никакви дефекти....
08 Юни
Как да сготвим мидиСлед като сготвите мидите, те трябва да се консумират същия ден, тъй като сготвените миди не могат да се съхраняват дълго....
26 Март
Как да ядем мидиМидите са познати още от детството на много от нас. Тези, които са вадили миди от морето, знаят, че те стават много вкусни, опечени на ламарина. Тогава мидите се разтварят сами и са много вкусни.
Но в ресторант трябва...
10 Септ.
1
Студено предястие с пушена риба и мидиВ средата на голяма чиния сложете маринованите миди, около тях в кръг наредете парчетата риба, за да се получи нещо като слънце.
Поръсете с копър, черен пипер и зехтин на вкус....
06 Юни
Рибен пастет от миди и риба тонПоднесете рибния пастет от миди и риба тон на момента с препечени филийки или солени крекери.
Добър апетит!...
25 Януари
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Ето как да разпознаете прясната риба за Никулденската трапеза!Ако оставят следи, рибата не е прясна. Очите на прясната риба са прозрачни и ясни, а не мътни....
06 Дек.
1
Прясна наденицаТака приготвените наденици може да съхранявате на студено няколко дни. Най-добре е да се консумират бързо, изпечени на скара, фурна или изпържени....
14 Дек.
Как да готвим замразени миди?Месото на мидите е вкусно, полезно и от него почти не се пълнее. В 100 грама от него е съдържат едва 50 калории.
Отделно от това то съдържа огромни количества качествени протеини, витамин Е, витамин В, както и полиненаситени...
15 Януари
Как да изберем прясна скумрия?Има няколко признака за разпознаване на прясната скумрия:
- твърдостта - твърдата риба, която прилича почти на вкочанена, е прясна....
03 Януари
Как да съхраняваме тученицаТученицата не може да се замразява или да се съхранява за по-дълъг период от време. Хубаво е да се яде непосредствено след като се откъсне или да се съхранява в хладилник в отделението за зеленчуци....
01 Март
Как да съхраняваме броколи?Така ще издържи в хладилника без проблем 2-3 дни, а ако е било наистина прясно и до 5 дни....
31 Януари
Как да съхраняваме храната?Следните съвети ще Ви покажат как да съхранявате храната си.
Какво да съхранявате?
Съхранявайте само тези храни, които обичате да консумирате. Няма смисъл да пазите неща, които не са по вкуса Ви....
02 Март
1