Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пастет от прясна рибаПастет от прясна риба
12 Септ.
Слагаме в тенджера вода да кипне. След като заври, прибавяме сол и лъжица оцет. Слагаме почистената риба да се свари. Отделно си варим картофите, след което ги смачкваме на пюре....
Как да съхраняваме миди и калмариКак да съхраняваме миди и калмари
08 Окт.
В хладилник пресните миди и калмари се съхраняват добре не повече от три дни, и то ако са покрити с влажна кърпа. Но това важи само за непочистени миди и калмари....
Как да приготвим прясна риба за сушиКак да приготвим прясна риба за суши
28 Септ.
Прясната риба, която сте избрали, трябва да се нареже на тънки ивици. Поставя се хоризонтално върху ориза. Не се обработва по никакъв друг начин и не се осолява....
Прясна паста с риба тон и грахПрясна паста с риба тон и грах
27 Ноем.
Уверявам, че когато опитате домашната прясна паста, тази от магазина никога вече няма да ви се струва толкова вкусна. Реално с изчакването на тестото направата на домашна паста отнема максимум час....
Паеля с бяла риба, миди и скаридиПаеля с бяла риба, миди и скариди
31 Окт.
Той трябва да поеме цялата течност, но без да се превари. После може да се насладите на паелята с бяла риба, миди и скариди....
Съвети за приготвяне на прясна риба ТонСъвети за приготвяне на прясна риба Тон
21 Април
Прясната риба тон можем да приготвим по различни начини. Не е много разпространена, но все пак има интересни рецепти с нея....
Супа от миди и рибаСупа от миди и риба
19 Август
Слагате 3. 5 л вода да заври, когато заври пускате изчистените от глава и вътрешности скумрия и хек да се попарят за 4-5 мин. и ги вадите, за да ги обезкостите и направите на късове....
Спагети с риба и мидиСпагети с риба и миди
29 Юни
Загрейте зехтина и запържете лука, чесъна и доматите за 10 минути. Добавете рибата, шафрана и бульона, кипнете сместа. Намалете огъня и варете 5 минути, извадете рибата и варете още 35 минути. Сварете спагетите. Смесете...
Миди и бяла риба с пащърнакМиди и бяла риба с пащърнак
23 Септ.
Слагате да заври вода в която има малко сол, добавяте рибата и мидите на ситно. така се варят около 10 минути, вадят се и се прецежда бульонът....
МидиМиди
27 Февр.
Ако има малка цепнатина между двете черупки, почукайте по мидата с пръст – ако се затвори, значи, че е прясна. Не използвайте за консумация миди, които остават отворени след този тест....
Как да готвим мидиКак да готвим миди
08 Юни
За да се радвате на вкуса на прясно приготвени миди, трябва да знаете, че за готвене стават само миди, които са плътно затворени и без никакви дефекти....
Как да сготвим мидиКак да сготвим миди
26 Март
След като сготвите мидите, те трябва да се консумират същия ден, тъй като сготвените миди не могат да се съхраняват дълго....
Как да ядем мидиКак да ядем миди
10 Септ.
1
Мидите са познати още от детството на много от нас. Тези, които са вадили миди от морето, знаят, че те стават много вкусни, опечени на ламарина. Тогава мидите се разтварят сами и са много вкусни. Но в ресторант трябва...
Студено предястие с пушена риба и мидиСтудено предястие с пушена риба и миди
06 Юни
В средата на голяма чиния сложете маринованите миди, около тях в кръг наредете парчетата риба, за да се получи нещо като слънце. Поръсете с копър, черен пипер и зехтин на вкус....
Рибен пастет от миди и риба тонРибен пастет от миди и риба тон
25 Януари
Поднесете рибния пастет от миди и риба тон на момента с препечени филийки или солени крекери. Добър апетит!...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Ето как да разпознаете прясната риба за Никулденската трапеза!Ето как да разпознаете прясната риба за Никулденската трапеза!
06 Дек.
1
Ако оставят следи, рибата не е прясна. Очите на прясната риба са прозрачни и ясни, а не мътни....
Прясна наденицаПрясна наденица
14 Дек.
Така приготвените наденици може да съхранявате на студено няколко дни. Най-добре е да се консумират бързо, изпечени на скара, фурна или изпържени....
Как да готвим замразени миди?Как да готвим замразени миди?
15 Януари
Месото на мидите е вкусно, полезно и от него почти не се пълнее. В 100 грама от него е съдържат едва 50 калории. Отделно от това то съдържа огромни количества качествени протеини, витамин Е, витамин В, както и полиненаситени...
Как да изберем прясна скумрия?Как да изберем прясна скумрия?
03 Януари
Има няколко признака за разпознаване на прясната скумрия: - твърдостта - твърдата риба, която прилича почти на вкочанена, е прясна....
Как да съхраняваме тученицаКак да съхраняваме тученица
01 Март
Тученицата не може да се замразява или да се съхранява за по-дълъг период от време. Хубаво е да се яде непосредствено след като се откъсне или да се съхранява в хладилник в отделението за зеленчуци....
Как да съхраняваме броколи?Как да съхраняваме броколи?
31 Януари
Така ще издържи в хладилника без проблем 2-3 дни, а ако е било наистина прясно и до 5 дни....
Как да съхраняваме храната?Как да съхраняваме храната?
02 Март
1
Следните съвети ще Ви покажат как да съхранявате храната си. Какво да съхранявате? Съхранявайте само тези храни, които обичате да консумирате. Няма смисъл да пазите неща, които не са по вкуса Ви....