Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гръцка кухня - вкусът на традициятаИстории и традиции са преплетени в едно, за да се получи и ароматът на гръцка кухня.
Много са нещата, които могат да се кажат за кухнята им....
08 Февр.
Индийска самосаПодправките може да комбинирате по ваше желание и вкус.
Сервирайте индийската самоса с гарнитура по желание в малка порцеланова чиния....
02 Окт.
Индийска баклаваОпитайте се да изравните колкото е възможно температурата на баклавата и на сиропа и след това сиропирайте. Оставете да престои няколко часа, за да се напои добре....
05 Май
Индийска баклаваОпитайте се да изравните колкото е възможно температурата на баклавата и на сиропа и след това сиропирайте. Оставете да престои няколко часа, за да се напои добре....
05 Май
Характерни черти на Индийската кухняВ индийската кухня са преплетени толкова много вкусове и толкова много миризми, които е трудно да се опишат. Изключително богато разнообразие на аромати, което прави всяка тяхна гозба различна и уникална....
15 Февр.
Пърленки от гръцката кухняЕто и 2 рецепти за вкусни гръцки пърленки:
Обикновени гръцки пърленки
Необходими продукти: 225 грама брашно, 1 ч.л. сол, ½ пакетче прясна мая, 140 мл хладка вода, 2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне: В малък съд...
05 Март
Световни кухни: Шанхайска кухняТова важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
30 Август
Световни кухни: Кубинска кухняКубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
28 Ноем.
Източно индийска туршияС неметален предмет, разбъркайте, за да отстраните всички мехурчета с въздух.
Затворете бурканите и ги варете на водна баня 15 мин....
23 Ноем.
Индийска доматена салатаИзвадете салата малко преди да я сервирате и я овкусете с останалите листа кориандър и ментата....
21 Юли
Индийска палачинка ДосаСмесете двата вида брашно в подходяща купа.
Добавете водата и разбъркайте до получаването на кашичка, след което прибавете лука, чесъна, кориандъра, захарта, куркумата, кимиона и горчицата, джинджифила, кайенския пипер...
14 Септ.
Индийска картофена салатаСварените картофи се обелват и се нарязват на кубчета.
Към тях се добавят лимоновият сок, солта, киселото мляко, сметаната и лютата чушка, накълцана на дребно.
Синапът се запържва в зехтин и с него се заливат картофите...
19 Февр.
Индийска яхния сабджиПрибавят се към омекналите зеленчуци и яхнията се оставя да къкри 1-2 минути....
18 Януари
Индийска супа расамЛукът се реже на кубчета и се запържва до прозрачно в загрятото олио. Чесънът се реже на ситно, джинджифилът се настъргва на ситно. Лютата чушка се реже на ситно. Чесънът, джинджифилът и лютата чушка се добавят към лука....
03 Януари
Индийска млечна халваПостепенно прибавяме горещото мляко и готвим, докато сместа започне леко да се сгъстява, като бъркаме внимателно непрекъснато....
17 Юни
Източно индийска туршияС неметален предмет, разбъркайте, за да отстраните всички мехурчета с въздух.
Затворете бурканите и ги варете на водна баня 15 мин....
23 Ноем.
Вкус от индийската кухня: Ментова лютеницаВ индийската кухня тамаринд пастата или оцетът се заменят с лимонов сок. Един от ключовите елементи за създаване на ментова лютеница са пресните съставки и балансът между сладко, солено и кисело....
30 Септ.
3
Асафетида - тайното злато на индийската кухняТипично е използването ѝ в индийската кухня. Друг аспект, в който се използва асафетида, е системата за лечение на изтока Аюрведа. Там е позната още като "асант", "храна на боговете", "миризлива смола" и др....
17 Окт.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Круфини от моята кухняКруфините от моята кухня са много вкусни!
Източник: LudaEasyCook
Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
13 Май
Защо да хапваме гроздеГроздето е един от най-полезните и обичани плодове, особено поради тръпчивия му вкус, свежа текстура, сочност и атрактивен цвят. Добрата новина е, че тези плодове са пълни с основни хранителни вещества и са почти като лекарство...
08 Септ.