Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гръцка кухня - вкусът на традициятаГръцка кухня - вкусът на традицията
08 Февр.
Истории и традиции са преплетени в едно, за да се получи и ароматът на гръцка кухня. Много са нещата, които могат да се кажат за кухнята им....
Индийска самосаИндийска самоса
02 Окт.
Подправките може да комбинирате по ваше желание и вкус. Сервирайте индийската самоса с гарнитура по желание в малка порцеланова чиния....
Индийска баклаваИндийска баклава
05 Май
Опитайте се да изравните колкото е възможно температурата на баклавата и на сиропа и след това сиропирайте. Оставете да престои няколко часа, за да се напои добре....
Индийска баклаваИндийска баклава
05 Май
Опитайте се да изравните колкото е възможно температурата на баклавата и на сиропа и след това сиропирайте. Оставете да престои няколко часа, за да се напои добре....
Характерни черти на Индийската кухняХарактерни черти на Индийската кухня
15 Февр.
В индийската кухня са преплетени толкова много вкусове и толкова много миризми, които е трудно да се опишат. Изключително богато разнообразие на аромати, което прави всяка тяхна гозба различна и уникална....
Пърленки от гръцката кухняПърленки от гръцката кухня
05 Март
Ето и 2 рецепти за вкусни гръцки пърленки: Обикновени гръцки пърленки Необходими продукти: 225 грама брашно, 1 ч.л. сол, ½ пакетче прясна мая, 140 мл хладка вода, 2 с.л. зехтин Начин на приготвяне: В малък съд...
Световни кухни: Шанхайска кухняСветовни кухни: Шанхайска кухня
30 Август
Това важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
Световни кухни: Кубинска кухняСветовни кухни: Кубинска кухня
28 Ноем.
Кубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
Пикантна индийска салатаПикантна индийска салата
31 Дек.
Пикантната индийска салата е готова....
Индийска оризова салатаИндийска оризова салата
03 Ноем.
Свежа оризова салата в индийски стил! Чудно Вкусно!...
Източно индийска туршияИзточно индийска туршия
23 Ноем.
С неметален предмет, разбъркайте, за да отстраните всички мехурчета с въздух. Затворете бурканите и ги варете на водна баня 15 мин....
Индийска доматена салатаИндийска доматена салата
21 Юли
Извадете салата малко преди да я сервирате и я овкусете с останалите листа кориандър и ментата....
Индийска палачинка ДосаИндийска палачинка Доса
14 Септ.
Смесете двата вида брашно в подходяща купа. Добавете водата и разбъркайте до получаването на кашичка, след което прибавете лука, чесъна, кориандъра, захарта, куркумата, кимиона и горчицата, джинджифила, кайенския пипер...
Индийска картофена салатаИндийска картофена салата
19 Февр.
Сварените картофи се обелват и се нарязват на кубчета. Към тях се добавят лимоновият сок, солта, киселото мляко, сметаната и лютата чушка, накълцана на дребно. Синапът се запържва в зехтин и с него се заливат картофите...
Индийска яхния сабджиИндийска яхния сабджи
18 Януари
Прибавят се към омекналите зеленчуци и яхнията се оставя да къкри 1-2 минути....
Индийска супа расамИндийска супа расам
03 Януари
Лукът се реже на кубчета и се запържва до прозрачно в загрятото олио. Чесънът се реже на ситно, джинджифилът се настъргва на ситно. Лютата чушка се реже на ситно. Чесънът, джинджифилът и лютата чушка се добавят към лука....
Индийска млечна халваИндийска млечна халва
17 Юни
Постепенно прибавяме горещото мляко и готвим, докато сместа започне леко да се сгъстява, като бъркаме внимателно непрекъснато....
Източно индийска туршияИзточно индийска туршия
23 Ноем.
С неметален предмет, разбъркайте, за да отстраните всички мехурчета с въздух. Затворете бурканите и ги варете на водна баня 15 мин....
Вкус от индийската кухня: Ментова лютеницаВкус от индийската кухня: Ментова лютеница
30 Септ.
3
В индийската кухня тамаринд пастата или оцетът се заменят с лимонов сок. Един от ключовите елементи за създаване на ментова лютеница са пресните съставки и балансът между сладко, солено и кисело....
Асафетида - тайното злато на индийската кухняАсафетида - тайното злато на индийската кухня
17 Окт.
Типично е използването ѝ в индийската кухня. Друг аспект, в който се използва асафетида, е системата за лечение на изтока Аюрведа. Там е позната още като "асант", "храна на боговете", "миризлива смола" и др....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Круфини от моята кухняКруфини от моята кухня
13 Май
Круфините от моята кухня са много вкусни! Източник: LudaEasyCook Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
Защо да хапваме гроздеЗащо да хапваме грозде
08 Септ.
Гроздето е един от най-полезните и обичани плодове, особено поради тръпчивия му вкус, свежа текстура, сочност и атрактивен цвят. Добрата новина е, че тези плодове са пълни с основни хранителни вещества и са почти като лекарство...