Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се размразява рибатаПо-дебелите риби, тъй като им отнема малко повече време за замразяване, са по-склонни да покажат този проблем, въпреки че ако са били замразени правилно, не би трябвало....
15 Май
Как да пържим правилно риба?Все пак изпържена правилно, рибата е незаменимо кулинарно удоволствие, от което не би трябвало да се лишаваме....
05 Дек.
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаМного удобни съдове за варене на риба са специалните за целта дълги тенджери с решетка, която има дръжки встрани. Така рибата се изважда леко от водата, без да се разкъсва. При липса на такъв съд се препоръчва големите...
14 Април
Как се замразява и размразява тофуЗамразяване и размразяване на тофу
Този продукт може да се замрази за дълъг период от време, но може да се направи и малка разфасовка за готвене на следващия ден....
20 Дек.
Как се размразява храна с микровълнова?Ако все пак сте решили да използвате този начин, тъй като е най-бърз, а Ви е нямате време, то е добре да знаете някои основни правила.
Храната в микровълновата се поставя без опаковка....
06 Май
Как да размразя бързо риба?Ако имате размразена риба на разположение, препоръчваме да опитате от рецептите за:
- печена риба;
- риба на тиган;
- или панирана риба;...
02 Окт.
Правилно мариноване на риба и морски даровеРибата и морските дарове са с доказани хранителни качества и са много полезни за човешкия организъм. Добре е да се научим да ги приготвяме по различни начини, както и да разберем как можем да ги съхраняваме в марината,...
10 Май
Как да изберем правилно риба от магазинаКак да правилно да изберем риба
Нека да започнем с избора!...
05 Дек.
Колко често се почиства и размразява хладилникътРазмразяване на хладилника
Новите хладилници нямат нужда от размразяване, тъй като те автоматично вършат този процес. Ледът се наслагва в задната част на уреда, докато компресора работи....
03 Юли
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Основни правила при замразяване на рибаПрактичните домакини могат да замразяват риба, следвайки следните основни правила.
Важно е да се знае, че подходяща за замразяване е само прясно уловената риба. Рибата, купена от магазина, не е достатъчно свежа....
03 Август
1
Как се сервира риба?Рибата е сред най-вкусните и полезни храни, които повечето хора консумират с удоволствие. Нейният препоръчителен прием е минимум веднъж седмично и има защо. Веществата, които съдържа, съдействат за доброто състояние и функциониране...
21 Дек.
Как се чисти рибаРиба може да се чисти по няколко различни начина. Най-важното е да измиете рибата с чиста течаща вода, преди да започнете да я чистите. Така че премахнете мръсотията и рибешката слуз.
Като държите рибата с едната си ръка...
07 Май
2
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май