Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се размразява рибатаКак се размразява рибата
15 Май
По-дебелите риби, тъй като им отнема малко повече време за замразяване, са по-склонни да покажат този проблем, въпреки че ако са били замразени правилно, не би трябвало....
Как да пържим правилно риба?Как да пържим правилно риба?
05 Дек.
Все пак изпържена правилно, рибата е незаменимо кулинарно удоволствие, от което не би трябвало да се лишаваме....
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаКулинарен учебник: Правилно варене на риба
14 Април
Много удобни съдове за варене на риба са специалните за целта дълги тенджери с решетка, която има дръжки встрани. Така рибата се изважда леко от водата, без да се разкъсва. При липса на такъв съд се препоръчва големите...
Как се замразява и размразява тофуКак се замразява и размразява тофу
20 Дек.
Замразяване и размразяване на тофу Този продукт може да се замрази за дълъг период от време, но може да се направи и малка разфасовка за готвене на следващия ден....
Как се размразява храна с микровълнова?Как се размразява храна с микровълнова?
06 Май
Ако все пак сте решили да използвате този начин, тъй като е най-бърз, а Ви е нямате време, то е добре да знаете някои основни правила. Храната в микровълновата се поставя без опаковка....
Как да размразя бързо риба?Как да размразя бързо риба?
02 Окт.
Ако имате размразена риба на разположение, препоръчваме да опитате от рецептите за: - печена риба; - риба на тиган; - или панирана риба;...
Правилно мариноване на риба и морски даровеПравилно мариноване на риба и морски дарове
10 Май
Рибата и морските дарове са с доказани хранителни качества и са много полезни за човешкия организъм. Добре е да се научим да ги приготвяме по различни начини, както и да разберем как можем да ги съхраняваме в марината,...
Как да изберем правилно риба от магазинаКак да изберем правилно риба от магазина
05 Дек.
Как да правилно да изберем риба Нека да започнем с избора!...
Колко често се почиства и размразява хладилникътКолко често се почиства и размразява хладилникът
03 Юли
Размразяване на хладилника Новите хладилници нямат нужда от размразяване, тъй като те автоматично вършат този процес. Ледът се наслагва в задната част на уреда, докато компресора работи....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Основни правила при замразяване на рибаОсновни правила при замразяване на риба
03 Август
1
Практичните домакини могат да замразяват риба, следвайки следните основни правила. Важно е да се знае, че подходяща за замразяване е само прясно уловената риба. Рибата, купена от магазина, не е достатъчно свежа....
Как се сервира риба?Как се сервира риба?
21 Дек.
Рибата е сред най-вкусните и полезни храни, които повечето хора консумират с удоволствие. Нейният препоръчителен прием е минимум веднъж седмично и има защо. Веществата, които съдържа, съдействат за доброто състояние и функциониране...
Как се чисти рибаКак се чисти риба
07 Май
2
Риба може да се чисти по няколко различни начина. Най-важното е да измиете рибата с чиста течаща вода, преди да започнете да я чистите. Така че премахнете мръсотията и рибешката слуз. Като държите рибата с едната си ръка...
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....