Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лефер в хартияПочистената и измита риба се поръсва със сол и черен пипер. Намазва се с масло отвън и отвътре и се слага върху парче хартия.
Върху рибата се нареждат кръгчета лимон и лук по желание и хартията се завива добре....
21 Май
Лефер на фурнаВърху лука поставете рибите лефер. Между тях наредете нарязаните картофи. По желания сложете и гъбите, нарязани на половина.
Нарежете тънки ивици от маслото и поставете по 2 върху всяка риба....
28 Януари
Лефер на скараКогато хванат загар от едната страна, се обръщат да се опекат и от другата.
Леферът на скара се поднася с резени лимон, клонки магданоз и гарнитура по желание....
02 Август
Пържен лефер с доматен сосПосолете и оставете соса да се вари около 10 минути, докато се сгъсти.
Нареже на парчета лефера и го овкусете със сол и черен пипер. Оваляйте го в брашното и го изпържете в сгорещеното олио....
08 Юни
Лефер с гъби и маслиниПочистената, измита и нарязана на филии риба се посолява и се овкусява с изцеден лимонов сок. След един час парчетата се овалват в смес от галета, сол и смления черен пипер....
25 Март
Лефер по гръцки на скараПреди да сложите рибите да се пекат, извадете от коремчетата им розмарина и лимона.
Изпечете от двете им страни до хубав загар.
Леферът по гръцки на скара поднесете натюр или с гарнитура по избор....
21 Окт.
ЛеферСъстав на лефера
Леферът, подобно на останалите риби е изключително богат на минерали и ценни вещества....
21 Февр.
1
Печен лефер във фолиоПочистете рибата от люспите и отстранете вътрешностите. Измийте рибите и ги овкусете със сол и черен пипер.
За чеснова марината скилидките чесън и копъра нарежете на много ситно и смесете със зехтин.
Лимоните нарежете...
01 Април
Лефер върху магданоз и авокадоРазпределете в чинии и отгоре сложете по едно филе лефер. Полейте рибата с лимонов сок и поднесете
Да ви е вкусно!...
07 Март
Как се готви целинаЦелината е богата на витамини и съдържа съвсем малко калории - 8 калории в сто грама продукт. Достъпна е през цялата година и съвсем не е скъпа. Целината е идеална за диета и за ежедневно ядене.
Зелената част на...
06 Май
1
Как се готви коприваМоже да се каже, че копривата е едно чудо с което ни е дарила природата. Тя е известна със своето стягащо, отхрачващо, тонизиращо, противовъзпалително и диуретично действие. Копривата е източник на бета-каротин, витамини...
16 Април
1
Как се готви елдаЕлдата е наричана още гречка и е продукт, който не е типичен за българската национална кухня. За нейна родина се смята Индия, а е изключително полулярна в Русия.
Елдата е много полезна и дори се приема като заместител...
31 Март
9
Как се готви езикПреди да се готви, той трябва добре да се измие или да се бланшира и след това да се полее със студена вода.
След това се слага в тенджера, залива се със студена вода и на слаб огън се загрява до кипване....
11 Февр.
Как се готви артишокСлед като знаете как се готви артишок, прочетете също:
- как се вари артишок;
- как се бели артишок;
- как се яде артишок;...
26 Януари
Как се готви грахЕто че вече няма да се налага да се мъчите и да готвите граха по 3 часа или дори повече.
А в какво да вложите готвен грах, вижте в галерията ни по-горе!...
26 Януари
Как се готви ярешко?Има държави, в които ярешко се накисва в мляко, като тук е моментът да уточним, че според някои вярвания ярешкото не трябва нито да се накисва, нито да се готви с млякото на майката-коза....
19 Ноем.
Как се готви херингаМаринованата херинга е сред най-популярните у нас консервирани риби. Особено атрактивни са онези рулца от риба, които са набучени на клечка за зъби и са пълни я с маслинки, я с морковче или пък лук. Няма как да не сте...
13 Ноем.
Как се готви Фагри?Ако не сте чак такива любители на рибата и не спазвате златното правило, гласящо че риба трябва да се консумира поне веднъж седмично (за предпочитане и повече), то надали сте чували за рибата фагри.
Фагри е хищна риба...
12 Ноем.
Как се готви зарганЗарганът е част от даровете на морето. Това е стадна хищна риба, която се отличава със силно източеното си и издължено тяло, както и силно издължените челюсти, подобни на човка. Често я бъркат със змиорката, но рибите са...
10 Септ.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Пиле Омъжи се за менИзважда се и се оставя настрана.
В същия тиган, ако е необходимо, се добавя още масло, сипват се чили люспите, риган, мащерка, пресован чесън и се готви при разбъркване за 30 секунди....
29 Март
1