Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се задушава месо - инструкции стъпка по стъпкаДокато месото се задушава, можете да добавите билки....
07 Дек.
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
ЗелеБрюкселското зеле се готви, като се задушава за много кратко - около 7 минути, след което може да се консумира според вкуса /само с масло, с други зеленчуци или месо....
06 Април
1
Как се готви прясно зелеВсеки, който се чувства поне малко в свои води в кухнята, знае как да си приготви вкусна зелева салата с моркови или пък краставици. Нищо сложно, стига да сте нарязали зелето достатъчно на ситно и да сте го подправили подобаващо...
25 Януари
Как се готви китайското зелеКитайското зеле има диетични и лечебни свойства, то е богато на витамини и минерали. Китайското зеле съдържа витамините А, В1, В2, В6, РР, С, E, P, K.
Освен това китайското зеле съдържа въглехидрати, аминокиселини...
20 Март
Как се прави кисело зелеКиселото зеле е традиционна зимнина за българина. Освен, че притежава чудесни вкусови качества и е в основата на много традиционни български ястия, киселото зеле е и много полезно за организма, особено през дългите зимните...
09 Ноем.
15
Как се отглежда китайско зелеЗелето е любим зеленчук на нашата трапеза, то е едно от най-разпространените култивирани растения. В частните градини се отглеждат различни видове зеле. Китайското зеле обаче е рядкост и не всеки знае как да го отглежда...
17 Април
Как се отглежда декоративно зелеНадали има някой, който да не е виждал как изглежда декоративното зеле, чийто произход е Средиземноморието. То се използва вече масово за декоративни цели и с него се украсяват лехи, бордюри, первази и дори се употребява...
06 Дек.
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Нощно задушаванеТози индекс се приема за патологичен, когато периодите на задушаване за един час надвишават 10.
Нощното задушаване се среща по-често при мъже на средна възраст....
13 Май
Как се задушава цвекло?Червеното цвекло е използвано още от древните гърци като лечебна храна. Хипократ например го е прилагал при лечение на възпаления на кожата, при инфекции и висока температура.
Средновековните лекари в Европа са установили...
23 Дек.
Как се задушава праз?Ще разгледаме два начина за задушаване на праза. Единият е с мазнина, а другият без - за любителите на здравословната кухня.
Да започнем с първия: за него е необходимо да загреете предварително в тиган мазнината....
17 Януари
Как се задушава грах?След 15 минути махнете капака и оставете грахът да се задушава в маслото. Задушавайте още 15 минути и поднесете зеленчука топъл....
26 Дек.