Gotvach.bg»Съвети»Как се задушава праз?

Как се задушава праз?

Как се задушава праз?

Празът е подходящ за много ястия - както месни, така и безмесни, тестени и други. В повечето от тях е нужно той да бъде задушен, тогава ароматът му става по-наситен.

За да задушим праз, е необходимо първо да бъде измит добре, и изчистен от мустаците - най-добре е да се отрежат с нож.

След като е готов го нарежете на желаната големина и форма. Това зависи изцяло от вас според това за какво ще ви е нужен. Най-лесно става на тънки резени.

Ще разгледаме два начина за задушаване на праза. Единият е с мазнина, а другият без - за любителите на здравословната кухня.

Да започнем с първия: за него е необходимо да загреете предварително в тиган мазнината. Може да използвате малко олио, но за предпочитане е кравето масло.

След като е достатъчно горещо, изсипете праза и запържете за около 5-7 минути на слаб огън, като разбърквате от време на време, за да не загори.

Вторият начин не съдържа мазнини. За него е необходимо малко вода и капак за тигана. Отново загрейте водата, изсипете праза и затулете с капак за около 10 минути.

Разбърквайте при нужда може да добавите още вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен