Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави домашно крема сиренеМоже да го оставите и за осем часа, ако искате домашното сирене да бъде по-гъсто.
Щом е готово, може да овкусите с подправки по избор.
Ето как се прави домашно крема сирене....
03 Ноем.
1
Сирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сиренаНа френската кулинарна традиция дължим и сиренето Шаури (Chevre), което заслужава специално внимание - ето защо.
Характеристики на сиренето Шаури
Шаури е меко френско сирене от едноименния регион....
24 Ноем.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Нов метод обезсолява водата само за минутиУчени от държавния университет в Кайро развълнуваха световната общественост в началото на месеца с новината, че са открили бърз и изключително ефективен метод, чрез който морската вода се обезсолява само за минути....
02 Ноем.
Пиле Омъжи се за менДобавя се сметаната, нарязаните сушени домати, нарязания спанак, настърганата лимонова кора и настърганото сирене. Разбърква се и се оставя да къкри за 3 - 4 минути, леко да се сгъсти....
29 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Бухти, които се обръщат самиИзваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Сервират се бухти, които се обръщат сами със сирене, мед или домашно сладко.
Приятен апетит!...
01 Април
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
СиренеТвърдото сирене трябва да се яде с нож и вилица.
Ползи от сиренето
Редица предимства на сиренето го правят незаменима храна....
11 Август
3
Как се прави топеното сирене?Приготвеното сирене ще е с консистенцията на продаваното топеното сирене от супермаркетите, дори го превъзхожда на вкус....
21 Май
Как се прави синьото сирене?Производителите на сирене в град Рокфор създават и все още правят известното синьо сирене Рокфор....
09 Май
Как се ражда мухлясалото сиренеПреди години никой у нас не би си купил сирене с плесен, но след като веднъж свикнахме с вкуса му, не можем без него....
26 Февр.
2
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
29 Септ.
Така се прави домашно краве маслоХубаво е да се събере поне около една чаена чаша.
Съдът с каймака се затваря и се съхранява във фризера.
Когато решим да правим масло, вадим събраното количество каймак и го размразяваме....
20 Май
1