Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
Предлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове. Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка. Посочено е, че солта е по желание....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Ето така се прави блат за торта....
Така се прави домашно краве маслоТака се прави домашно краве масло
20 Май
1
Ето така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
24 Септ.
1
Ето как се прави кайма за кюфтета....
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
25 Окт.
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес. Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
03 Ноем.
1
Ето как се прави домашно крема сирене....
Как се прави тутманик - ръководство за начинаещиКак се прави тутманик - ръководство за начинаещи
28 Юни
Тутманикът е вид погача. Повече прилича на баница със сирене, с малката разлика, че баницата се прави с точени кори, а тутманикът с тесто. Именно затова се казва, че прилича на питка със сирене....
Тутманик с месоТутманик с месо
23 Май
Приготвяме плънката, като в сгорещеното олио изпържваме нарязан ситно лук. Към него прибавяме каймата, а после черния пипер, брашното и при необходимост сол на вкус. Заливаме с вода (2 ч.ч.) и оставяме на слаб огън да...
Тутманик с каймаТутманик с кайма
23 Януари
Намажете тутманика с второто яйце, надупчете леко с вилица и сложете да се изпече в загряна фурна за около 30 минути или до готовност....
Тутманик (с миксер)Тутманик (с миксер)
09 Февр.
След като е готов, тутманика го оставете да втасва 30 минути и печете на 170 градуса....
Тутманик с масТутманик с мас
27 Април
10
Сложете тутманика с мас да се изпече в незагрята фурна на 170 градуса до готовност....
Тутманик с празТутманик с праз
10 Ноем.
1
След като е готов, тутманикът с праз се поръсва с малко вода и се покрива с вестник и кърпа за 5 минути. Тутманикът се сервира топъл....
Тутманик с маяТутманик с мая
02 Дек.
9
По желание го намажете с разбито яйце или жълтък и сложете да се пече в предварително загряна фурна на 200 градуса за около 45 минути. Изпечения тутманик с мая запарете с кърпа, докато леко се охлади....
Тутманик с каймаТутманик с кайма
13 Февр.
Покрийте с втората част от тестото, оставете да втаса 10-15 мин. и печете тутманика в силно загрята фурна....
Маслен тутманик с кашкавалМаслен тутманик с кашкавал
19 Юни
Всяка топчица се прави на дълъг фитил. Първата мажете с масло, слагате втори фитил, пак мажете с масло и слагате трети фитил. Разточете внимателно на тънък и дълъг лист....
Лимецов тутманик с ГХИЛимецов тутманик с ГХИ
04 Март
Тутманикът се нарязва на парчета и се залива с останалото ГХИ. Оставя се да втаса 30 мин. Пече се 40 мин. в предварително загрята фурна на 160 градуса. Лимецовият тутманик с ГХИ е готов....
Тутманик с прясно млякоТутманик с прясно мляко
24 Дек.
Тутманикът се пече в предварително загрята силна фурна до зачервяване. Тутманикът с прясно мляко е готов....
Тутманик с фини кориТутманик с фини кори
19 Април
Тутманикът се пече се на 180 градуса за 25-30 минути. Тутманикът с фини кори е много вкусен....
Вкусен тутманик с маяВкусен тутманик с мая
27 Март
1
Брашното се пресява и се прави кладенче по средата. Във водата се разтварят олиото, солта, захарта и маята и се изсипват по малко в брашното, като непрекъснато се бърка....
Многослоест тутманик с плънкаМногослоест тутманик с плънка
11 Окт.
След като е готов тутманика намазваме с разбитото яйце и поръсваме със сусама и маковото семе. Печем в предварително загрята фурна до готовност....
Тутманик с лимецово брашноТутманик с лимецово брашно
18 Дек.
Споменатите по-горе продукти се разбъркват добре в голяма купа и сместа се оставя да почине за половин час. В малка тава сложете хартия за печене и изсипете сместа. Тутманикът се пече на 220 градуса до готовност....
Овчарски тутманик с празОвчарски тутманик с праз
10 Януари
Разбийте жълтъка с няколко капки олио и намажете отгоре тутманика. По желание може да поръсите със сусам. Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути....
Бъркан тутманик с яйцаБъркан тутманик с яйца
01 Септ.
Продуктите за тутманика се смесват в следната последователност - топло мляко, захар, мая, топла вода, олио, яйца, брашно, сол, сирене. Завива се с фолио и се оставя да втаса 30-40 мин. Получава се гъста каша....
Бъркан тутманик с маяБъркан тутманик с мая
14 Юни
Печете пухкавия тутманик в загрята фурна на 160°C до готовност. Още топъл, се намазва с масло бърканият тутманик с мая....