Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Салата с ориз по японскиОризът се измива и сварява в 2 чаени чаши вода. Жълтъкът, горчицата, захарта, солта и кърито се смесват, като постепенно се изсипва олиото.
Царевичното брашно се разтваря в портокаловия сок....
09 Януари
Мариновано тофу с ориз по японскиВ малко сгорещено олио се запържва тофуто от двете страни.
Когато е готово, мариновано тофу с ориз по японски се сервира върху сварен ориз....
25 Януари
Как се приготвя риба бонито по японскиНачин на приготвяне:
В купа се смесват соевият сос, оризовият оцет, 8 с. л. сок от предварително изцеденият лимон, рибната подправка и листото комбу....
08 Април
Как се приготвя варена тиква по японски?Именно с нея се приготвят редица японски специалитети, като дори ако се свари, тиквата може да бъде поднесена заедно с прословутото ястие темпура....
31 Окт.
Японски Чийзкейк - направо се топи в устатаПо ваш избор.
Да ви е сладко с моя японски чийзкейк - направо се топи в устата!...
10 Март
Японски оризОризът се измива и сварява във водата, след което отново се изплаква със студена вода и си оставя да се отцеди. Към него се добавят грахът и царевицата, но отцедени от сока на консервите....
29 Март
1
Месо по японскиСмесете всички продукти без зехтина и залейте месото, разбъркайте и оставете да се маринова за половин час....
02 Дек.
Спагети по японскиВ тенджера се сгорещява олиото и се задушават лука и чесъна, добавя се пилешкото филе, моркова, картофите и пипера и се пържи с разбъркване. Добавя се кърито и джинджифила....
22 Април
Пиле по японскиНарязваме пилето на дребно и го запържваме в сгорещеното олио, подправяме със сол и черен пипер.
Доливаме сакето и бульона и задушаваме на слаб огън под капак до готовност.
Сервираме поръсено с магданоз....
25 Юли
Спагети по японскиВ тенджера се сгорещява олиото и се задушават лука и чесъна, добавя се пилешкото филе, моркова, картофите и пипера и се пържи с разбъркване. Добавя се кърито и джинджифила....
22 Април
Ето така се приготвя традиционна патица по японски, сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне: Патешкото филе се измива и се отстраняват тлъстинките му, но не се изхвърлят....
14 Май
Как се приготвя пиле по японски Ояко донбуриЛюбимо на деца и на възрастни е ястието Ояко донбури, което се приготвя от пилешко месо с ориз....
18 Юли
Миди с ориз по турскиСервирайте към всяка пълнена мида и резен лимон, който се изстисква върху съдържанието точно преди да се хапне.
Добър апетит с тези уникални миди с ориз по турски!...
01 Дек.
Миди с ориз по каварненскиДобавете нарязаната на ситно целина и предварително измит ориз.
Запържете за кратко и долейте с бульона от сварените миди.
Подправете със сол и черен пипер на Вкус.
Върнете към ориза и мидите....
01 Септ.
Миди с ориз по гръцкиРазбъркайте и пъхнете да се пече в загряна фурна на 200 градуса.
Поднесете мидите с ориз по гръцки с накълцан пресен магданоз и резени лимон....
18 Август
1
Панирани зеленчуци по японскиИзваждат се с решетъчна лъжица панираните зеленчуци по японски и мазнината се отцежда върху домакинска хартия....
21 Август
2
Сушени патладжани по японскиПатладжаните се заливат с вряла вода за 15 минути и се посоляват. Чесънът се нарязва на ситно, морковите се настъргват....
07 Януари
Пилешки дробчета по японскиДробчетата се изцеждат се от марината и леко се подсушават. Пържат се в силно загрято олио около 3 - 4 мин....
19 Септ.
4
Зелен фасул по японскиЗеленият фасул се покрива с вода. Кипва се и се оставя да къкри на тих огън за 10 мин.
По-голямата част от водата се изхвърля, оставя се толкова, колкото да го покрие....
11 Юли
Пържена херинга по японскиС тях приготвяме марината за риба.
Поливаме рибите и ги оставяме да се мариноват 30 минути, като ги обръщаме 2-3 пъти. Междувременно смесваме добре съставките за соса, докато захарта се разтопи....
02 Януари
Рибни кюфтенца по японскиВ силно сгорещена мазнина се пържат оформените рибни кюфтенца. Поднесете със зелена салата или салата по избор....
15 Май