Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Палачинки с кокосово брашно и брашно от камутПалачинки с кокосово брашно и брашно от камут
16 Януари
Сервирайте палачинките с кокосово брашно и брашно от камут топли или студени с мед, сладко или домашен течен шоколад...
Топящи се портокалови масленки с царевично брашноТопящи се портокалови масленки с царевично брашно
06 Февр.
Пресейте двата вида брашно с бакпулвера в купа. Сложете маста /студена и твърда от хладилника/ и разронете с пръсти до получаване на едри трохи....
Как се съхранява виното?Как се съхранява виното?
24 Септ.
Зависи и от температурата, на която съхраняваме отворената бутилка - когато е стайна, дните автоматично намаляват....
Как се съхранява грах?Как се съхранява грах?
25 Януари
Бобът и грахът, когато са обелени, могат да се сушат и се съхраняват за дълъг период от време. Грахът е ценен източник на протеини, желязо и неразтворими фибри....
Как се съхранява чай?Как се съхранява чай?
27 Януари
1
Всички съдове, в които съхранявате чая, трябва да се използват само за него, за да не се наруши аромата на растението. - Съхранявайте на хладно и тъмно място, без достъп на светлина, слънце и топлина....
Как се съхранява кекс?Как се съхранява кекс?
05 Януари
1
Основният проблем при този вид домашни продукти е как да ги съхраняваме. Как се съхранява кекс?...
Как се съхранява зелен фасул?Как се съхранява зелен фасул?
02 Ноем.
Важно е той да бъде съхраняван правилно. Начини за съхраняване на зеления фасул Съхраняването на пресния зеления боб става в хладилник, като допустимото време е няколко дни....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Добавете солта към брашното и разбъркайте. С помощта на вилица започнете да мачкате маслото в брашното, после продължете да мачкате с ръка. Прибавете маята и разбъркайте до лепкаво тесто....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Разбъркайте, добавете захарта, после и брашното. Загребвайте с лъжица бухтичките и пържете в затоплена мазнина. Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Поставя се в брашно и се напудря и от двете страни. В голям тиган се загряват 3 с.л. зехтин и маслото на средна температура. Запържва се месото до златисто и от двете страни, около 6 - 7 минути на страна....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Яйцата се разбиват с тел. Прибавя се киселото мляко, разбито със содата, и след това брашното, размесено с бакпулвера и ванилината захар. Сместа се разбърква хубаво до получаването на гъсто кексово тесто....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
брашно и след като засъхне се раздробява на малки парчета....
Как се съхранява месо без хладилникКак се съхранява месо без хладилник
07 Април
2
Така се съхранява месо за едно денонощие. Можете да съхранявате месо с помощта на кисело мляко или оцет. Залейте телешкото или говеждото месо с кисело мляко така, че да е покрито изцяло....
Фокача с брашно от нахутФокача с брашно от нахут
20 Март
Пъхнете фокачата с брашно от нахут да се изпече до готовност в умерено загряна фурна....
Тутманик с брашно от лимецТутманик с брашно от лимец
05 Юли
Тутманикът с брашно от лимец е готов....
Гризини с брашно от нахутГризини с брашно от нахут
23 Февр.
Гризините с брашно от нахут са готови....