Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашен кашкавал с билкиЗа направата на страхотен домашен кашкавал е важно млякото, което се използва. В случая най-добре да е домашно, восокомаслено и прясно изцедено овче мляко....
15 Май
Домашен кашкавал от овче млякоСлед два часа вашият домашен кашкавал вече може да се извади и нареже, готов за консумация....
17 Дек.
1
Домашен кашкавал по стара рецептаСипете домашния кашкавал в мокър тензух или торбичка от плат. Притиснете.
Оставете да се изцеди за два часа и приберете домашния кашкавал по стара рецепта в хладилник....
02 Август
Домашен кашкавал от краве млякоИзсипваме в торбичка от тензух и оставяме да се изцеди суроватката за около два часа, след което притискаме с камък, така че да се оформи питка....
23 Февр.
3
Домашен кашкавал от козе млякоТака приготвеният кашкавал се оставя да отлежи 20 дни в хладилник, като платното всеки ден трябва да се изстисква от отделената вода.
Кашкавалът е готов за употреба....
29 Ноем.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Домашен кашкавалИзливаме кашкавала и суроватката в тензуха. Притискаме го хубаво с ръце да се оформи питката.
Аз поставих в кръгла кутия с малки дупки и там притиснах с помощта на тежест отгоре и оставих за около 2 часа....
28 Ноем.
Истински домашен кашкавалПритискаме домашния кашкавал да се поизцеди за 2 часа и прибираме в хладилник....
28 Септ.
14
Истински домашен кашкавалТози домашен кашкавал може да издържи в хладилник около седмица.
Истинският домашен кашкавал е чуден, опитайте го!...
13 Юли
Вкусен домашен кашкавалСлед 2 дни домашният кашкавал е готов за ядене.
Вкусният домашен кашкавал е готов....
19 Дек.
2
Паниран домашен кашкавалИзвадете кашкавала пане върху кухненска хартия и оставете леко да се охлади.
Панираният домашен кашкавал е готов....
16 Август
Моят сполучлив домашен кашкавалПосле взимате топката кашкавал, която вече се е стегнала напълно, и консумирате сполучливия домашен кашкавал с удоволствие.
Издържа в хладилник повече от 1 седмица....
19 Ноем.
2
Съвети при приготвянето на домашен кашкавалДомашно приготвеният кашкавал безспорно е много вкусен и ще изненадате приятно всички с приготвянето му....
24 Януари
Топящи се в устата кюфтенца с кашкавалВ средата на всяко слагаме парченце кашкавал, който предварително сме нарязали на 6-8 кубчета. Отново оформяме кюфтенца, като внимаваме кашкавалът да е във вътрешността....
06 Юли
Как се съхранява кашкавал в хладилник?Независимо обаче коя е любимата ви марка, всички се изправяме пред въпроса как се съхранява кашкавал в хладилник....
20 Февр.
Как се съхранява кашкавал докато зрее?След това восъкът и солта се остраняват и остава кашкавалът да узрее. За целта той се съхранява в сухо и проветриво помещение с постоянна температура от около 15 градуса....
04 Дек.
Домашен веган кашкавалПриготвих този ароматен домашен веган кашкавал много бързо и лесно. Без ядки и без мазнина. Ето как!
Първо, сложих сухите съставки в купа, брашно от елда, брашно от ленено семе, сол, риган и хранителна мая....
10 Април
1
Домашен кози кашкавалЩе се получи смес с консистенция на извара. Прецедете през гевгир с тензух за около 5-6 мин. Сложете домашния кашкавал в съд и го захлупете с капак, за да запази плътността си....
02 Август
Пържени чушки и тиквички с топящ се кашкавалОще горещи, разпределяме в чинии и настъргваме кашкавал....
05 Септ.
КашкавалАко разполагате с кашкавал, бихме ви препоръчали да си приготвите паниран кашкавал, домашни кашкавалки или защо не и кашкавал на фурна.
Вижте също как се прави домашен кашкавал....
01 Февр.
1
Истински домашен овчи кашкавалЩе се получи около 500-800 г кашкавал, който трябва да съхранявате в хладилник в подходящ съд с капак.
Може да използвате суроватката за домашна извара, баница, питки или нещо друго. Тя също се съхранява в хладилник....
17 Март
Как се съхранява домашно сирене?Потопеното в саламура домашно сирене може да се съхранява и в хладилник, ако съдът го позволява. На всеки 30 дни върху сиренето се образува бяла пелена, наричана от старите хора риза....
23 Февр.
Кашкавал в гювечеКашкавала настъргваме на едро ренде. Брашното и част от млякото се смесват. Влагаме и яйцата.
Всичко това добре се разбърква и получената смес добавяме към кашкавала....
03 Февр.
1