Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашен кашкавал с билкиДомашен кашкавал с билки
15 Май
За направата на страхотен домашен кашкавал е важно млякото, което се използва. В случая най-добре да е домашно, восокомаслено и прясно изцедено овче мляко....
Домашен кашкавал от овче млякоДомашен кашкавал от овче мляко
17 Дек.
1
След два часа вашият домашен кашкавал вече може да се извади и нареже, готов за консумация....
Домашен кашкавал по стара рецептаДомашен кашкавал по стара рецепта
02 Август
Сипете домашния кашкавал в мокър тензух или торбичка от плат. Притиснете. Оставете да се изцеди за два часа и приберете домашния кашкавал по стара рецепта в хладилник....
Домашен кашкавал от краве млякоДомашен кашкавал от краве мляко
23 Февр.
3
Изсипваме в торбичка от тензух и оставяме да се изцеди суроватката за около два часа, след което притискаме с камък, така че да се оформи питка....
Домашен кашкавал от козе млякоДомашен кашкавал от козе мляко
29 Ноем.
Така приготвеният кашкавал се оставя да отлежи 20 дни в хладилник, като платното всеки ден трябва да се изстисква от отделената вода. Кашкавалът е готов за употреба....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Домашен кашкавалДомашен кашкавал
03 Април
27
Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена....
Домашен кашкавалДомашен кашкавал
28 Ноем.
Изливаме кашкавала и суроватката в тензуха. Притискаме го хубаво с ръце да се оформи питката. Аз поставих в кръгла кутия с малки дупки и там притиснах с помощта на тежест отгоре и оставих за около 2 часа....
Истински домашен кашкавалИстински домашен кашкавал
28 Септ.
14
Притискаме домашния кашкавал да се поизцеди за 2 часа и прибираме в хладилник....
Истински домашен кашкавалИстински домашен кашкавал
13 Юли
Този домашен кашкавал може да издържи в хладилник около седмица. Истинският домашен кашкавал е чуден, опитайте го!...
Вкусен домашен кашкавалВкусен домашен кашкавал
19 Дек.
2
След 2 дни домашният кашкавал е готов за ядене. Вкусният домашен кашкавал е готов....
Паниран домашен кашкавалПаниран домашен кашкавал
16 Август
Извадете кашкавала пане върху кухненска хартия и оставете леко да се охлади. Панираният домашен кашкавал е готов....
Моят сполучлив домашен кашкавалМоят сполучлив домашен кашкавал
19 Ноем.
2
После взимате топката кашкавал, която вече се е стегнала напълно, и консумирате сполучливия домашен кашкавал с удоволствие. Издържа в хладилник повече от 1 седмица....
Съвети при приготвянето на домашен кашкавалСъвети при приготвянето на домашен кашкавал
24 Януари
Домашно приготвеният кашкавал безспорно е много вкусен и ще изненадате приятно всички с приготвянето му....
Топящи се в устата кюфтенца с кашкавалТопящи се в устата кюфтенца с кашкавал
06 Юли
В средата на всяко слагаме парченце кашкавал, който предварително сме нарязали на 6-8 кубчета. Отново оформяме кюфтенца, като внимаваме кашкавалът да е във вътрешността....
Как се съхранява кашкавал в хладилник?Как се съхранява кашкавал в хладилник?
20 Февр.
Независимо обаче коя е любимата ви марка, всички се изправяме пред въпроса как се съхранява кашкавал в хладилник....
Как се съхранява кашкавал докато зрее?Как се съхранява кашкавал докато зрее?
04 Дек.
След това восъкът и солта се остраняват и остава кашкавалът да узрее. За целта той се съхранява в сухо и проветриво помещение с постоянна температура от около 15 градуса....
Домашен веган кашкавалДомашен веган кашкавал
10 Април
1
Приготвих този ароматен домашен веган кашкавал много бързо и лесно. Без ядки и без мазнина. Ето как! Първо, сложих сухите съставки в купа, брашно от елда, брашно от ленено семе, сол, риган и хранителна мая....
Домашен кози кашкавалДомашен кози кашкавал
02 Август
Ще се получи смес с консистенция на извара. Прецедете през гевгир с тензух за около 5-6 мин. Сложете домашния кашкавал в съд и го захлупете с капак, за да запази плътността си....
Пържени чушки и тиквички с топящ се кашкавалПържени чушки и тиквички с топящ се кашкавал
05 Септ.
Още горещи, разпределяме в чинии и настъргваме кашкавал....
КашкавалКашкавал
01 Февр.
1
Ако разполагате с кашкавал, бихме ви препоръчали да си приготвите паниран кашкавал, домашни кашкавалки или защо не и кашкавал на фурна. Вижте също как се прави домашен кашкавал....
Истински домашен овчи кашкавалИстински домашен овчи кашкавал
17 Март
Ще се получи около 500-800 г кашкавал, който трябва да съхранявате в хладилник в подходящ съд с капак. Може да използвате суроватката за домашна извара, баница, питки или нещо друго. Тя също се съхранява в хладилник....
Как се съхранява домашно сирене?Как се съхранява домашно сирене?
23 Февр.
Потопеното в саламура домашно сирене може да се съхранява и в хладилник, ако съдът го позволява. На всеки 30 дни върху сиренето се образува бяла пелена, наричана от старите хора риза....
Кашкавал в гювечеКашкавал в гювече
03 Февр.
1
Кашкавала настъргваме на едро ренде. Брашното и част от млякото се смесват. Влагаме и яйцата. Всичко това добре се разбърква и получената смес добавяме към кашкавала....
Как се съхранява виното?Как се съхранява виното?
24 Септ.
Вижте още как да си направите хубаво домашно вино!...