Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Съвети при приготвянето на домашен кашкавал

Съвети при приготвянето на домашен кашкавал

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
7520
Съвети при приготвянето на домашен кашкавал

Домашно приготвената храна е далеч по-вкусна и разбира се здравословна от готовата, която се продава в магазина. За разлика от последната, при домашната знаем точно какви продукти сме използвали и какви не бихме сложили - консерванти, оцветители и стабилизатори.

В днешно време повече от всякога трябва да бъдем отговорни и да се стараем да поднасяме на себе си и на семейство си истинска и здравословна храна.

Ако обичате кашкавал, но се притеснявате от химичните вещества и качеството на продуктите, използвани в пакетирания на пазара млечен деликатес, то вие може да си приготвите кашкавал сами у дома.

Приготвянето му изобщо не е толкова трудно, колкото звучи, а крайният резултат ще ви накара да не хапвате и използвате друг освен него.

Ето някои полезни съвети при приготвянето на домашен кашкавал, които ще улеснят работата ви.

За целта, която сте си поставили, ще ви е необходимо прясно мляко. Ако имате възможност да използвате домашно, не се колебайте. Изборът на мляко също се определя от вашите предпочитания. Дали ще заложите на краве мляко, или ще изберете друго, зависи от вас.

Процесът на приготвяне на домашен кашкавал се състои от три основни стъпки.

Рецепта за домашен кашкавал

Първо трябва да сложите млякото на котлона и да изчакате да загрее. Щом това стане, добавете солта и разбъркайте добре.

Следващата стъпка е да пресечете млякото. Тук имате два варианта - единият е да използвате мая за сирене. Продава се в по-големите хранителни или специализирани магазини. Количеството капки, които трябва да използвате, са описани на опаковката.

Другият вариант е да използвате лимонтузу. Изсипете нужното количество в загрялото прясно мляко и оставете да поври, без да спирате да бъркате. След около 10-15 минути го отстранете от котлона и излейте в тензух, за да се отцеди хубаво.

Последната стъпка от рецептата за домашен кашкавал е да отцедите суроватката. Оформете пита и я затиснете с тежест. Това ще помогне на течността ще излезе докрай. След минимум два часа приберете в хладилника.

Домашно приготвеният кашкавал безспорно е много вкусен и ще изненадате приятно всички с приготвянето му. Обърнете внимание, че срокът му на годност е кратък, тъй като този кашкавал не съдържа консерванти, които иначе биха го удължили.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest