Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Запарка от листа на ягоди за баланс на солта в организмаНеобходимо е запарката от листа на ягоди за баланс на солта в организма да се пие по 1 супена лъжица 2-3 пъти на ден.
Чаят от листа на ягода възстановява нарушения баланс на солта в организма....
31 Март
Кога, как и колко шафран да добавяме в ястиятаЗа перфектни резултати се изискват богат опит и знания за правилен подбор. Само едно хармонично съчетание би им позволило да разкрият своя потенциал, чрез който да донесат невероятни усещания....
24 Януари
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСтоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
18 Март
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
08 Януари
2
Важни правила, за да протече бременността правилноБременността е един от най-прекрасните периоди от живота на една жена, но той изисква повишена внимание и специализирана грижа за здравето на бременната и носеното от нея дете. Надлежното проследяване на бременността e...
25 Май
Кога и с какво да хидратираме сухата кожа правилно?Спазвайте тези просто съвети и ще видите как много скоро кожата ще ви се отблагодари, ако я хидратирате правилно....
29 Дек.
Как да намалим солта?Ето нещо малко, но важно, което ще ви отведе по пътя на правилния хранителен режим....
10 Януари
Кога се добавя магнезий към почватаПо правило корените на растенията се увреждат от излишъка на магнезий. По-често срещаното състояние е липсата на достатъчно магнезий в почвата....
31 Май
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Как да си направим пестоНа части добавете почистения, измит и подсушен босилек, продължавайте да счуквате.
Добавете пекориното и пармезана, а накрая налейте на тънка струйка зехтина.
Бъркайте до хомогенност....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Към какви ястия да добавяме розмаринДобавя се бульонът и се вари на бавен огън до леко сгъстяване. Добавя се маслото и се разбива с блендер. Овкусява се със сол и черен пипер....
19 Април
Защо да добавяме кардамон в кафето?Ако искате и вие да усетите всичките тези ползи за здравето ви или просто да подобрите утрините си, тогава добавяйте по няколко зърна кардамон в кафето ви или в кулинарните изкушения!...
30 Април
В кои ястия да добавяме босилек?Добавете босилек в масла и оцет
Напоените с босилек масла и оцет са изискано допълнение към всяка кухня....
26 Август
Към кои ястия да добавяме босилек?Босилекът в ястията добавя свежест и комплектност, балансирайки сладостта и киселинността на доматите....
27 Май
Към кои печива да добавяме сусам?Ето кои обаче са печивата, към които трябва да добавите сусам:
Геврек
Печеният геврек е просто незавършен без малко поръсен сусам....
26 Юни
Вълшебният кардамон - къде да го добавяме?Ако го стриете на прах, може да го добавите към марината и плодовите салати.
С кардамона чудесно може да се подправи кафе или чай. В държавите от Близкия Изток като Иран това е често срещана практика....
24 Ноем.
Към кои ястия да добавяме естрагон?В рецепти естрагонът може да се използва и за заместник на солта. Тази подправка е подходяща за хора, страдащи от хипертония....
06 Юни
Към кои ястия да добавяме кимионНай-често кимионът се добавя на месни ястия и така любимите кебапчета и кюфтета. Всички колбаси, наденици и суджуци, приготвени у дома, също се подправя с кимион....
16 Окт.
1
Към кои ястия да добавяме чубрицаЧубрицата е сред най-древните подправки, позната още на древните римляни, които подправяли с нея всяко ястие. През І в. пр. Хр. древноримският поет Вергилий отглеждал именно плантации с чубрица, тъй като твърдял, че по този...
25 Септ.
Кога е правилно да ядем плодове през деняЕдва ли има човек, който да не обича да хапва плодове. Вярно е, че те са много полезни, но все пак трябва да внимаваме кога да ги хапваме. По принцип е препоръчително да се ядат плодове минимум 30 минути преди основното хранене...
12 Февр.
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка. Оставя се да се охлади до умерена температура и се добавят жълтъците - един по един....
07 Май
1