Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кога се бере облепихаКога се бере облепиха
19 Септ.
Иначе събирането на облепиха е трудно, така че всеки градинар избира кога в зависимост от времето и целта на използване....
Как се бере облепихаКак се бере облепиха
12 Септ.
Облепихата е символ на здраве и красота. Нейните плодове са пълни с витамини и антиоксиданти....
Кога се бере сминдух?Кога се бере сминдух?
11 Май
Сминдух - тази лесна за отглеждане билка не само ще е естетично допълнение към градината ви, но нейната лечебна стойност и богатият ѝ вкус я правят ценна билка, която да не искате да пропуснете да си засадите. Листата...
Резитба на облепиха - кога и какРезитба на облепиха - кога и как
18 Окт.
Общи правила на резитбата на облепиха Превантивната резитба се извършва всяка година....
Кога и как се бере риган?Кога и как се бере риган?
28 Февр.
Риганът е растение, широко разпространено в Средиземноморието и в цяла Европа. Той има силен аромат и може да се използва в редица рецепти, като сосове за пици, печено пиле и различни видове супи. Ако имате много...
Кога и как се бере бъз?Кога и как се бере бъз?
26 Февр.
Бъзът цъфти от май до юли, като цветовете му са с бяло-кремав цвят и са събрани в широки съцветия. Цветовете от бъз са отлично лечебно средство. Те действат тонизиращо на оргонизма, стимулират кръвоносната система...
Кога и как се бере мащерка?Кога и как се бере мащерка?
24 Февр.
Дивата мащерка е многогодишно тревисто растение и има над 35 разновидности на тази билка. Можем да я срещнем край горите, ливадите, пътищата и скалистите слънчеви места. Среща се из територията на цяла България. Тя е една...
Кога и как се бере жълт кантарион?Кога и как се бере жълт кантарион?
26 Февр.
Жълтият кантарион е многогодишно тревисто растение, много разпространено на територията на цяла България. Жълтият кантарион е билка с много полезни качества. Действа кръвоспиращо, също подобрява оросяването на сърдечния...
Къде расте гъба смръчкула и кога се бере?Къде расте гъба смръчкула и кога се бере?
19 Март
У нас гъбата смръчкула е позната под няколко наименования - нарича се още шарденче, бучка гъба и корминка. По принцип този вид гъба произхожда от Германия, но можете да я намерите и в България. Гъбата смръчкула може...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
НАСА бере чернобилски гъбиНАСА бере чернобилски гъби
21 Юни
Специалисти от НАСА събират гъби в забранената зона на Чернобил. Те ще ги използват в производството на антирадиационен крем. Гъбите, които растат в забранената зона около Чернобилската АЕЦ, предизвикаха сериозния интерес...
Лечебни рецепти с облепихаЛечебни рецепти с облепиха
30 Септ.
Ето и няколко лечебни рецепти с облепиха: Масло от облепиха Маслото от облепиха се приготвя от неговите узрели плодове, които се смилат в миксер или в месомелачка....
Здравословни ползи от облепихаЗдравословни ползи от облепиха
10 Септ.
Вижте всички ползи на маслото от облепиха....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....