Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Филе Елена със сминдух и чубрицаФиле Елена със сминдух и чубрица
07 Март
След около 2-3 седмици сушеницата е готова, но през това време трябва да я проверявате, за да не мухляса или да не се изсуши прекалено много. Филето Елена със сминдух и чубрица е готово....
Пържени кюфтета със сминдух и пресен лукПържени кюфтета със сминдух и пресен лук
14 Окт.
Пържените кюфтета със сминдух и пресен лук са готови....
Кога се бере облепихаКога се бере облепиха
19 Септ.
Облепихата е храст, който края на лятото е обсипан с малки оранжеви плодове. Тези плодове са богати на витамини и ценни хранителни вещества и са признати с ползите си за здравето. Днес много хора отглеждат облепиха...
Повишаване на потентността със семена коприва, сминдух и виноПовишаване на потентността със семена коприва, сминдух и вино
07 Януари
Семена от коприва и сминдух по 50 грама се заливат с 1 литър качествено вино от грозде. Киснат на тъмно за 1 седмица, като периодично се разклаща....
Кога и как се бере облепихаКога и как се бере облепиха
29 Септ.
Разбира се, можете да си купите облепиха, защото е доста трудно да я съберете (по клоните има бодли, а самите плодове са малки). В допълнение, този храст много често расте по пътищата, така че е трудно да сте сигурни в качеството...
СминдухСминдух
18 Февр.
1
Ползи от сминдуха Семената на сминдуха са използвани като подправка и лечебно растение от египтяни, гърци и римляни....
Как се бере облепихаКак се бере облепиха
12 Септ.
Облепихата е символ на здраве и красота. Нейните плодове са пълни с витамини и антиоксиданти. Предотвратяват развитието на склероза, артрит, активира кръвосъсирването, нормализират обмяната на веществата, укрепват стените...
Леща със сминдухЛеща със сминдух
20 Януари
Лещата със сминдух е готова....
Кога и как се бере риган?Кога и как се бере риган?
28 Февр.
Риганът е растение, широко разпространено в Средиземноморието и в цяла Европа. Той има силен аромат и може да се използва в редица рецепти, като сосове за пици, печено пиле и различни видове супи. Ако имате много...
Кога и как се бере бъз?Кога и как се бере бъз?
26 Февр.
Бъзът цъфти от май до юли, като цветовете му са с бяло-кремав цвят и са събрани в широки съцветия. Цветовете от бъз са отлично лечебно средство. Те действат тонизиращо на оргонизма, стимулират кръвоносната система...
Кога и как се бере мащерка?Кога и как се бере мащерка?
24 Февр.
Дивата мащерка е многогодишно тревисто растение и има над 35 разновидности на тази билка. Можем да я срещнем край горите, ливадите, пътищата и скалистите слънчеви места. Среща се из територията на цяла България. Тя е една...
Ароматни хлебчета със сминдухАроматни хлебчета със сминдух
28 Август
Неустоимо вкусни и ароматни хлебчета със сминдух! Не се двоумете, а ги направете!...
Кога и как се бере жълт кантарион?Кога и как се бере жълт кантарион?
26 Февр.
Жълтият кантарион е многогодишно тревисто растение, много разпространено на територията на цяла България. Жълтият кантарион е билка с много полезни качества. Действа кръвоспиращо, също подобрява оросяването на сърдечния...
Пърленка с чубрица и сминдухПърленка с чубрица и сминдух
29 Март
Брашното се пресява, прави се кладенче в него и се добавят маята, захарта и солта. Постепенно се добавя олиото и водата и се замесва тесто. Оставя се да втаса в намазана с мазнина купа, покрито с кърпа....
Къде расте гъба смръчкула и кога се бере?Къде расте гъба смръчкула и кога се бере?
19 Март
У нас гъбата смръчкула е позната под няколко наименования - нарича се още шарденче, бучка гъба и корминка. По принцип този вид гъба произхожда от Германия, но можете да я намерите и в България. Гъбата смръчкула може...
Супер картофки с чубрица и сминдухСупер картофки с чубрица и сминдух
03 Август
Супер картофките с чубрица и сминдух са готови....
Чай от Сминдух срещу Висока ТемператураЧай от Сминдух срещу Висока Температура
03 Юли
1
Това се прави, докато се свали температурата. Чаят от Сминдух срещу Висока Температура е много ефикасен....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
НАСА бере чернобилски гъбиНАСА бере чернобилски гъби
21 Юни
Специалисти от НАСА събират гъби в забранената зона на Чернобил. Те ще ги използват в производството на антирадиационен крем. Гъбите, които растат в забранената зона около Чернобилската АЕЦ, предизвикаха сериозния интерес...
За какво се използва сминдухът?За какво се използва сминдухът?
02 Май
От неговите семена се приготвя популярната подправка сминдух, чието име се превежда като гръцко сено. Сминдухът произхожда от Средиземно море, но днес той се среща в Индия, Северна Африка и Китай....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....