Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Туршията на мамаТуршията на мама
09 Окт.
1
Зеленчуците се нарязват в голяма тава. Слагат се в буркани. След което се заливат с топлата саламура. Това е най-вкусната туршия, която съм яла. Туршията на мама е супер....
Туршията на бабаТуршията на баба
29 Август
На 1 л течност се слагат 2 с.л. сол. Залейте туршията на баба с врялата саламура. В следващите дни се претака около 4 пъти през 2-3 дена. Към 15 ден туршията е готова за консумация....
Консервант за туршията - кога и колко?Консервант за туршията - кога и колко?
15 Юли
Времето, когато трябва да се извърши самият процес на пресичане на ферментацията, е това, в което туршията е добила вкусът, който ни допада....
Как се пресича туршия с аспирин?Как се пресича туршия с аспирин?
17 Март
Всеки преценя сам за себе си дали ще ползва аспирин за да пресече туршията си или не....
Туршия за шияТуршия за шия
01 Ноем.
Слагат се капачки, не се стерилизират бурканите с туршия. Няколко дни бурканите с туршия за шия се разклащат, съхраняват се на тъмно и хладно място....
Туршия на кашаТуршия на каша
12 Ноем.
Той пък знае рецептата за Туршия на каша от своята баба. 1. Туршията нарязвам на дребно. Аз слагам 1-2 зелени домата, шепа зеле, 1-2 червени чушки, 2 краставички. Кашата може да се направи и само с кисело зеле. 2....
Туршия за диабетициТуршия за диабетици
01 Март
Престояват така 12 часа, след което вадим и нареждаме в буркани, като се налива и сиропът....
Туршия на дребноТуршия на дребно
27 Февр.
Нарязваме всичко, предварително измито и почистено, на ситно и правим микс, с който пълним буркани, подготвени с оцет и подправки. Доливаме с вода и стерилизираме 5 мин....
Как се пресича туршия с натриев бензоатКак се пресича туршия с натриев бензоат
23 Март
За да може натриевият бензоат да пресече туршията и консервантът да се разтвори добре, е препоръчително туршията да се претака поне още 2-3 пъти....
Царската туршия на мамаЦарската туршия на мама
16 Ноем.
6
Напълнете всеки буркан със зеленчуци, накрая залейте със студена вода, затворете буркана и ги разклатете няколко пъти и вашата туршия е готова. Царската туршия на мама е готова....
Царската туршия на СталинЦарската туршия на Сталин
04 Окт.
Полива се със студена вода. Затваря се, като капачката се притяга здраво, разклаща се, за да се смесят солта, аспиринът и другите съставки. Не се стерилизира. Не се и съмнявайте, че тази туршия пие доста ракия!...
Туршия на Бай ДанчоТуршия на Бай Данчо
24 Ноем.
2
Няколко дни се обръщат нагоре с капачката ежедневно. Да ви е сладка туршията....
Туршия за бърза консумацияТуршия за бърза консумация
09 Окт.
1
Оставя се на хладно. След 4-5 дена туршията е готова за консумация. Има трайност около месец....
Туршия за 3 дниТуршия за 3 дни
24 Февр.
Зелето се нарязва на ситно и се претрива с ръце. Морковите се режат на полумесеци, а чушките на малки лентички. Всички зеленчуци се слагат в голяма тава(за да се съберат и да има възможност да се разбъркват)....
Царска туршия на бабаЦарска туршия на баба
18 Септ.
Пълним ги в буркани, като на всеки се слагат по 2 аспирина. Ако са в 3 литрови буркани. слагаме по 4....
Мешана туршия за диабетициМешана туршия за диабетици
04 Януари
След това тази вкусна царска туршия може да се пренесе на трапезата ви....
Туршия от бамяТуршия от бамя
03 Януари
1
По желание туршията може да се завари за 5 минути, но бамята поомеква. Туршията от бамя е готова....
Туршия от джанкиТуршия от джанки
27 Юни
Затваряме буркана с капачка и обръщаме, за да се запечата. Излизат около 5 компотени буркана туршия от джанки....
Туршия от рижикиТуршия от рижики
29 Януари
На другия ден всичко отново се изважда, разбърква се и се връща в бидончето - прави се един вид претакане. Оттам нататък туршията не я закачаме 20 дни, за да си втаса....
Туршия от патладжаниТуршия от патладжани
28 Септ.
Патладаните се измиват и обелват. Нарязват се на филии по дължина, след което се осоляват и оставят поне за 1-2 часа за да се отдели горчивия сос. Олиото, оцетът и сол на вкус се смесват и кипват....
Туршия от лимониТуршия от лимони
27 Септ.
Измийте и нарежете лимоните. Поръсете ги със сол. Объркайте останалите подправки и завържете в парче марля. Сипете оцета в тенджера, добавете 2 ч.ч. вода, прибавете захарта и пуснете торбичката с подправки вътре....
Туршия от тиквичкиТуршия от тиквички
19 Май
1
Тиквичките се измиват и се нарязват на къси пръчици. Слагат се в голяма тенджера, посоляват се, заливат се с вода и се оставят да престоят 2 часа под капак. След това се отцеждат, а течността се запазва....
Туршия от диняТуршия от диня
21 Окт.
4
Добавят се аспирините, дафиновият лист и черния пипер. Бурканите се затварят и се оставят няколко дни на топло. Периодично се разклащат, след което се прибират на хладно и тъмно място....
Туршия от карфиолТуршия от карфиол
27 Септ.
4
Туршията се затваря с капачки. Първите 7 дена бурканите се обръщат ежедневно, а след 10 дена е напълно готова за консумация....
Туршия от ИндияТуршия от Индия
19 Февр.
Смесете всички продукти в тенджера. Сложете ги да заврат на умерена температура. Намалете котлона и варете на слаб огън 5 мин. Разсипете зеленчуците равномерно в 6 половин литрови буркана. Отгоре полейте с маринатата....