Gotvach.bg»Съвети»Как се пресича туршия с аспирин?

Как се пресича туршия с аспирин?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94229884

Туршията от камби, морков, карфиол, зеле и други зеленчуци обикновено е готова за няколко седмици. Възхитителна е на вкус и любима на всяко българско семейство.

Есенната смесена туршия е хрупкава, ароматна и е чудесно допълнение към всяко ястие.

При подготовката на туршията тя може да се пресече с аспирин (който е консервант), за да не ферментира.

На около килограм смес, която включва зеленчуци по избор и саламура, се слагат обикновено 3 аспирина, но малко преди тя да е напълно втасала.

Аспирините се разтварят предварително в малко сок, който се излива после в буркана, след което се претака няколко пъти за деня, за да се разпредели консервантът добре. На другия ден туршията отново се претака веднъж или два пъти. Ако туршията е хванала " бяло" отгоре, се обира и се изхвърля, но преди да се сложи аспирин.

С помощта на аспирина годността на туршията се удължава и не ферментира. Зеленчуците стават по-хрупкави, твърди и със специфичен вкус и мисрис.

Има и недостатъци на консервирането с аспирин, тъй като той все пак е лекарство! Всеки преценя сам за себе си дали ще ползва аспирин за да пресече туршията си или не.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати