Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кои риби са опасниНякой мъдър човек беше казал, че няма лек и отрова, има доза. Същото важи и за храната. Дори прекомерната употреба на здравословните храни може да е вредна за вашия организъм. Има храни, които се ценят много заради изключителните...
06 Дек.
Кои са нетлъстите рибиРибата е сред храните, които задължително трябва да присъстват в менюто ви. Особено подходящ момент за включване на рибните деликатеси в диетата лятото, когато може да я консумирате прясна и вкусна.
Видовете...
18 Август
Кои са най-тлъстите рибиПротивно на очакванията на много хора, тлъстите риби са най-полезни за човешкия организъм. Това се дължи на факта, че те съдържат по-голям процент (около 5%) ненаситени мастни киселини, по-известни като Омега-3, които са...
17 Септ.
Печени свински гърди с кост и червено виноИзмиваме си свинските гърди с кост, подсушаваме и след това овалваме в сместа.
Оставяме на страна, за да поеме ароматите.
Колкото повече стои, толкова по-добре....
24 Ноем.
2
Свинска вратна пържола с кост и градинска салатаПерфектната свинска вратна пържола с кост и градинска салата за вечеря или следобедна закуска в неделя.
Бързо и вкусно!
Бон апетит!...
14 Септ.
Телешки гърди с кост в гърнеТелешките гърди се нарязват на порции, подправят се с черен пипер и сол, оставят се за около 15-20 минути. След това се запържват в загрято олио за кратко. Месото се прехвърля в глинено гърне.
Прибавя се чесънът, картофите...
16 Септ.
Вратни пържоли без кост в зехтинОтгоре слагаме фолиото и оставяме вратните пържоли без кост да се задушат за 20-тина минути....
15 Окт.
Свински гърди без кост с картофиЗа тези свински гърди без кост с картофи месото се измива и отцежда от водата.
Поставят се в тавичка. Сухите съставки се смесват и гърдите се посоляват.
Поливат се с разтопеното краве масло....
25 Ноем.
Кои са най-вкусните дребни рибиРибата е една от най-полезните храни в световен мащаб. Според особеностите и според вида тя е типична за всички национални кухни, дори и за най-екзотичните. В България заради Черно море и многото реки рибата също е на...
28 Март
Кои камъни са подходящи за зодия Риби?Една от типичните черти на зодия Риби е тяхната надареност с поетичност и въображение. Много Риби обичат музиката, пишат поезия или сериозни литературни творби. Представителите на първата декада на зодия Риби са от онези...
29 Окт.
2
Крокети със 7 рибиКогато всички крокети са оформени, се слага олио да загрее. Пържат се.
На крокети със 7 риби много им отива чаша бяло вино....
16 Август
Йодова тинктура и аспирин при мъртва кост и подути кокалчетаСтриваме аспирина на прах и добавяме 10 мл йодова тинктура.
Получава се мазило, което с помощта на тампон, намазваме болното място вечер преди лягане и си обуваме чорап.
На сутринта се измиваме. Повтаряме процедурата...
04 Април
Свински ребърца без кост с бира на фурнаВ купа налейте бирата, зехтина и лимоновия сок. Добавете черен и червен пипер, куркума и сол.
Разбъркайте и в получената марина поставете парчето с ребърцата така, както е цяло, без да го разрязвате на парчета.
Натопете...
27 Януари
Вратни Пържоли с Кост в Марината на СкараСвинското месо, което вече се е отпуснало, се начуква леко с чук върху дървена дъска. В купичка се слагат всички подправки за маринатата и се разбъркват енергично, за да се смесят.
След това с тях се маже всяка пържола...
07 Ноем.
1
Вратни пържоли с кост на фурнаПоднесете вратните пържоли с кост на фурна с подходяща гарнитура....
27 Януари
Свински котлетни пържоли без кост с марината от джинджифилСлед като са готови, ги печете на грил тиган или на скарата. Добър апетит!...
06 Септ.
Зелник по Малко ТърновскиЛападът, нарязан на ситно, запържваме в тиган с олио заедно с настъргания лук. След това в купа смесваме разбитите яйца, раздробеното сирене, лапада и 3/4 от газираната вода.
В намазана тавичка с олио нареждаме отдолу...
05 Март
3
Зелник по Малко ТърновскиЛападът, нарязан на ситно, запържваме в тиган с олио заедно с настъргания лук. След това в купа смесваме разбитите яйца, раздробеното сирене, лапада и 3/4 от газираната вода.
В намазана тавичка с олио нареждаме отдолу...
05 Март
3
Гювечета от всичко по малкоНарежете пилешките гърди на малки хапки. Подправете ги със сол и черен пипер. Загрейте маслото в тиган и капнете малко олио, за да не загори.
Сложете месото да се пържи за около 5-6 минути.
През това време нарежете...
19 Февр.
Супа от дребни риби със зелев сокПочиствате и измивате добре рибата. Посолявате на вкус. Загрявате сока от кисело зеле и щом заври, прибавяте рибата. Варите около 10 минути на умерен огън.
После отстранявате и изчаквате да супата да изстине. Поднасяте...
29 Дек.
Кои са най-честите заболявания на костите?и лесна чупливост на костите, болки във всички засегнати кости, костни деформации, затруднено движение....
21 Ноем.
Пуйка без костиПуйката внимателно се съблича от скелета, като се отрязват крилата и долните бутчета. Трите вида кайма заедно с всички подправки се омесват добре. Месото от пуйката се оформя като торба, като се зашива и си оставя отвор за...
21 Окт.