Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Здравословен хлябЗдравословен хляб
29 Юни
Хлебчето е тънко, но изключително засищащо и е прекрасен преход към намаляване на традиционния хляб....
Здравословен и Вкусен КозунакЗдравословен и Вкусен Козунак
04 Април
Яйцата и захарта се разбиват, прибавят се есенцията, ракията, лимоновите корички. Маята се активира, като се натрошава в леко затопленото мляко, добавя се 1 с.л. захар и толкова брашно, разбърква се и се покрива. Щом...
Здравословен бананов хлябЗдравословен бананов хляб
11 Март
Готовият здравословен бананов хляб оставете да изстине върху решетка, преди да нарежете....
Здравословен ръжено-пълнозърнест хлябЗдравословен ръжено-пълнозърнест хляб
03 Август
След това увеличавам фурната на 220 °C, без да изваждам тавата от фурната, и изпичам ръжения хляб за около 40-50 минути. Готовият здравословен ръжено-пълнозърнест хляб напръсквам с вода и покривам с кърпа....
Здравословен хляб със семенаЗдравословен хляб със семена
24 Юли
2
Днес предлагам идея за вкусен и здравословен хляб, който да си приготвим сами. Когато използваме хубави продукти и всички съставки са проверени, резултатът неминуемо ще е успешен....
Здравословен хляб от тикваЗдравословен хляб от тиква
02 Ноем.
Грамажите в рецептата за здравословен хляб от тиква са съобразени със Зоната. Цялото тиквено хлебче е 11БВ. След като изстине, се нарязва на 11 филийки, всяка по 1 БВ....
Кой хляб е полезен?Кой хляб е полезен?
19 Ноем.
С високо съдържание на протеини и 18 аминокиселини, той е правилният избор за един малко по-диетичен и здравословен начин на живот....
Картофено пюре Кой изяде сиренцетоКартофено пюре Кой изяде сиренцето
28 Април
6
Картофите се измиват, обелват се, нарязват се на парчета и се сваряват в подсолена вода. Намачкват се с преса за картофи и докато са още топли към тях се добавят свареното прясно мляко, маслото и сол на вкус. Разбърква...
Здравословен плосък хляб с ленено брашноЗдравословен плосък хляб с ленено брашно
27 Февр.
Здравословният плосък хляб с ленено брашно е готов....
Здравословен царевичен хляб с овесени ядкиЗдравословен царевичен хляб с овесени ядки
24 Март
Разстиламе тестото за царевичния хляб равномерно по дъното ѝ. Печем на 200 градуса до златист цвят около 35 минути. Здравословен царевичен хляб с овесени ядки - без мая!...
Здравословен хляб с лимец и семкиЗдравословен хляб с лимец и семки
30 Дек.
2
След удвояването се премесва и се оформя като хляб. Печем пълнозърнестия хляб в загрята фурна на 180 градуса за 45 мин. Здравословният хляб с лимец и семки е готов....
Здравословен хляб с мак и маслиниЗдравословен хляб с мак и маслини
15 Февр.
Оставяме го във форма за хляб да втаса добре и го поръсваме за аромат отгоре с лененото семе. Печем на 180 градуса....
Кой хляб е най-полезен?Кой хляб е най-полезен?
24 Окт.
1
Пълнозърнестият хляб е много по-здравословен от този направен с брашно тип 500 и причината се крие в това, че в покълналите зърна има значително по-малко количество скорбяла, което го прави лесно усвоим от организма....
Кой шоколад е здравословен и кой не?Кой шоколад е здравословен и кой не?
13 Май
Откривателите вече са предложили разработения химичен процес, който да послужи като стартова точка за производството на здравословен шоколад....
Кой чай е най-здравословен?Кой чай е най-здравословен?
19 Март
Когато говорим за здравословна напитка, веднага се сещаме за чая. Той помага за всичко - от болка и възпаление в различни зони на тялото до гърло и температура. Повишава тонуса и възвръща бодростта....
Здравословен хляб от червена леща и крема сиренеЗдравословен хляб от червена леща и крема сирене
25 Март
1
Да ви е сладко с този прекрасен, полезен и много вкусен здравословен хляб от червена леща и крема сирене!...
Здравословен бананов хляб с бадеми и черен шоколадЗдравословен бананов хляб с бадеми и черен шоколад
23 Юни
Извадете веднага от формата, за да не се овлажнява сладкишът, и след като изстине, може да си похапнете здравословен бананов хляб. Приятен апетит!...
Как да подберем здравословен хляб в магазина?Как да подберем здравословен хляб в магазина?
08 Септ.
Въпреки това много от тестените изделия не са никак здравословни. Вижте на кои особености при хляба трябва да обърнете внимание, за да сте сигурни, че купувате полезна стока....
Здравословен тост без хляб – вече е възможноЗдравословен тост без хляб – вече е възможно
17 Юни
Когато сме на диета обаче или се опитваме да се храним здравословно, то сме свикнали да изключваме вкусния тост от ежедневното си меню. Това обаче изобщо не е нужно....
Пълнозърнест срещу бял хляб - кой да изберем?Пълнозърнест срещу бял хляб - кой да изберем?
24 Окт.
Много хора искат да отслабнат, но не знаят кой хляб да изберат, когато са на диета. Магазините предлагат много видове хляб, като се започне от бял, типов, пълнозърнест и се стигне до хляб от лимец, хляб с тиква,...
Здравословен хляб без мая - чудото на естествената ферментацияЗдравословен хляб без мая - чудото на естествената ферментация
19 Май
Хлябът, колкото и парадоксално да звучи, е един от основните проблеми в здравословното хранене на човека - кой да изберете, кой ще бъде полезен и т.н. Векове наред печените изделия се произвеждат по традиционни рецепти,...
Здравословен сладкишЗдравословен сладкиш
20 Януари
С вилица намачкайте банана, добавете мокрите съставки (яйцата, водата, изварата) и сухите. Разбъркайте и изсипете в застлана с хартия за печене тава. Добавете сушените череши и изпечете полезния сладкиш на 180-200...
Здравословен зелникЗдравословен зелник
25 Април
В тиган загряваме 1 ч.л. от зехтина и задушаваме зелето за около 10-15 минути. Добавяме меда, 100 мл от водата и солта и продължаваме да задушаваме докато придобие кафеникав цвят. Останалата част от зехтина загряваме в...
Здравословен сладоледЗдравословен сладолед
06 Април
Първо белим бананите, режем ги на кръгчета, слагаме в кутия и ги прибираме във фризера. Така подготвяме и ягодите. След като са замразени ги вадим от фризера, поставяме бананите в блендер и блендираме до готовност. После...
Здравословен тутманикЗдравословен тутманик
21 Май
Яйцата се разбиват много добре в дълбок съд. В киселото мляко се слага содата и се разбърква, за да шупне леко, след което се прибавя към яйцата. Оризовото брашно се прибавя постепенно, като непрекъснато се разбърква...