В днешно време рафтовете на магазините са пълни с какви ли не видове хляб, кой от кой по-привлекателен. Въпреки това много от тестените изделия не са никак здравословни. Вижте на кои особености при хляба трябва да обърнете внимание, за да сте сигурни, че купувате полезна стока.
Насочете се към пълнозърнестите видове
Още щом влезете в магазина, отправете поглед към пълнозърнестия хляб, защото именно той снабдява тялото си с всички нужни минерали, витамини и протеини. Вече има голямо разнообразие от такива видове хляб със семена, кълнове и какви ли не добавки, така че със сигурност ще успеете да намерите продукт, който да допада на всеки от семейството ви.
Задължително разгледайте етикета
Преди да купите даден хляб, прочетете етикета му добре, ако трябва и два пъти. Нужно е продуктът да бъде от сто процента пълнозърнесто брашно. Вариант е да се спрете на така наречените биохлябове, но тъй като цената при тях е по-висока, можете да заложите на някой по-обикновен.
Обърнете внимание на състава на хляба
Избягвайте хляб с прекалено много консерванти, изкуствени оцветители, аромати и всякакви други подозрителни съставки, които са изписани на етикета. Според специалистите колкото по-малко съставки присъстват на етикета, толкова по-добре. Бъдете особено внимателни с хляба, който съдържа вещество, което виждате за пръв път и смятате, че досега не сте приемали.
И фибрите са от значение
Хлябът трябва да е източник на повече фибри. Те са полезни не само за стомашно-чревния тракт, но и за цялото ни тяло. Смята се, че имат свойството да предпазват от диабет и болести на сърцето. Задължително намерете информация за грамажа им при продукта, към който сте се насочичи, и ако за една филия е под три грама, най-добре потърсете друг хляб с повече фибри, пише ДнесБг.
Коментари