Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко вода се слага на ориза?Колко вода се слага на ориза?
08 Април
Колко вода се слага на ориза? И така, първата ви задача е добре да измиете ориза със студена вода поне три пъти, за да премахнете нишестето от него и така той да не се слепва....
Колко сол се слага на кисело зеле?Колко сол се слага на кисело зеле?
24 Окт.
Но един от проблемите е колко сол се слага на зелето, за да стнане вкусно, без да се развали и без да е прекалено солено....
Колко сол се слага на 1 кг кайма?Колко сол се слага на 1 кг кайма?
21 Май
Колко сол трябва да се добави към каймата В търсене на по-хармоничен вкус, доста често се случва, че млада и не съвсем опитна начинаеща домакиня започва да приготвя ястие от смляно месо и изведнъж възниква въпросът колко...
Гювеч - как се използва?Гювеч - как се използва?
06 Януари
Като, от друга страна, не забравяте и че колкото по-дълго го готвите, толкова по-неустоимо ще е то на вкус. При приготвянето на постни ястия в гювеч, не е необходимо да запечатвате капака му....
Как се слага гювеч във фурната?Как се слага гювеч във фурната?
24 Ноем.
След това се слага в студена фурна, чиито градуси постепенно се увеличават; , гю - След като водата, която сте сложили, заври, се оставя за 5 минути, след това фурната се изключва....
От колко вода се нуждае всекиОт колко вода се нуждае всеки
05 Август
Препоръката да се пият осем чаши вода дневно, е общо предписание, което не отчита индивидуалните особености на хората – например процентът подкожни мазнини, калорийните потребности, бъбречната функция или колко се поти...
Гювеч с фазанГювеч с фазан
06 Януари
Доливаме вода, колкото да се покрият всички продукти. Затваряме и печем 2 часа на 200 градуса. Гювечът с фазан е готов....
Гювеч с агнешкоГювеч с агнешко
26 Януари
1
Налива се чаша и половина вода към изчистения и измит ориз, добавя се магданоза и нарязаните домати. Всичко това ври около 10 мин. След което се изсипва в тава и се пече 40 - 50 мин. в умерена фурна....
Гювеч с лукГювеч с лук
10 Юли
Слагаме от задушения лук върху доматите. Поръсваме с черен пипер и магданоз. По този начин редим доматите и лука, като най-отгоре завършваме с домати....
Гювеч с наденицаГювеч с наденица
01 Юни
Върху тях слагаме наденицата и размитото с 250 мл топла вода доматено пюре, добавяме виното и олиото. Поставяме гювеча в студена фурна и го печем за 60-70 минути на силна фурна....
Гювеч с патладжаниГювеч с патладжани
25 Окт.
Нарежете патладжанът на кубчета, посолете и го оставете да се отцеди от горчилката. Междувременно нарежете лука, чушките и картофите. Измийте добре патладжаните....
Гювеч с бамяГювеч с бамя
30 Окт.
1
Смесете нарязаните зеленчуци в голям гювеч заедно със запържените лук и чесън. По желание добавете и няколко люти чушки. Размийте доматеното пюре в топличка вода и полейте в гювеча....
Гювеч с пилеГювеч с пиле
09 Април
Прехвърляте в тавичка и печете в умерена фурна, докато гювечът остане на мазнина....
Гювеч в гърнеГювеч в гърне
23 Окт.
1
Долейте виното и малко водичка, сложете капака и пъхнете гювеча в гърне да се пече за около 1 час и 30 минути или до готовност на месото. Разбийте всички съставки за заливката. Махнете капака и залейте в гювеча....
Гювеч с картофиГювеч с картофи
19 Април
1
Почистваме и нарязваме на кубчета картофите и ги поставяме в гювеча. Прибавяме почистените и нарязани на дребно лук, моркови, чушки и доматите. Поръсваме с олио и доливаме малко вода. Разбъркваме добре....
Гювеч с помберГювеч с помбер
31 Януари
Лукът се нарязва и се задушава в мазнина. Прибавят се и останалите продукти и се налива 1/2 ч.ч. вода. Бърка се и се държи на огъня около 60-70 минути, докато оризът омекне достатъчно....
Гювеч с телешкоГювеч с телешко
20 Март
В пръстен гювеч редим на пластове първо тиква, после месото с лука и ориза. Най – отгоре слагаме резенчета домати. Заливаме с бульон, отгоре слагаме парченца масло и печем в умерена фурна....
Гювеч с агнешкоГювеч с агнешко
26 Януари
1
Налива се чаша и половина вода към изчистения и измит ориз, добавя се магданоза и нарязаните домати. Всичко това ври около 10 мин. След което се изсипва в тава и се пече 40 - 50 мин. в умерена фурна....
Гювеч в бурканиГювеч в буркани
02 Август
Затворете добре бурканите и стерилизирайте гювеча за 1 час и 30 минути след завиране на водата....
Как се слага топломерКак се слага топломер
20 Март
Топломерът е устройство или набор от устройства, които отчитат количеството разходвана топлина. Това обаче не е единствената им възможност. Те могат да засичат също основните параметри на охлаждащата течност, както и...
Колко време се пече гювеч?Колко време се пече гювеч?
05 Окт.
Приготвянето на гювеч в глинен съд отнема повече време, защото по правило глинените съдове се слагат в студена фурна. Печенето в гювеч отнема около 120-180 минути, в зависимост от количеството на продуктите....
Колко вода се слага при готвенето на жито?Колко вода се слага при готвенето на жито?
02 Февр.
Колко вода се слага при готвенето на жито Количеството вода, добавено при готвене на жито, зависи от няколко фактора, включително вида на пшеницата, желаната текстура и консистенция и лично предпочитание....
Колко вода се слага на 1 кг брашно?Колко вода се слага на 1 кг брашно?
27 Януари
За ½ килограм пълнозърнесто брашно, се слагат около 330 мл. Високопротеиновите брашна абсорбират много повече вода и ще изискват да добавите повече от нея....
Колко вода се слага при варене на булгур?Колко вода се слага при варене на булгур?
20 Януари
Колкото по-малко е зърното булгур, толкова по-малко вода абсорбира то и в крайна сметка толкова по-малко вода ще ви трябва. Съотношението на водата към булгура се определя от размера на булгура....
Гювеч с диво прасеГювеч с диво прасе
06 Януари
1
Отгоре наредете парчетата месо и налейте 1 ч.ч. вода. Завийте с алуминиево фолио и печете 90 мин. После махнете фолиото и печете още около 30–35 мин. до готовност. Гювечът с диво прасе е много вкусен....