Gotvach.bg»Съвети»Колко време се пече гювеч?

Колко време се пече гювеч?

MarianeMariane
Джедай
254955
Колко време се пече гювеч?

Независимо дали ще готвите Традиционен български гювеч, Вегетариански гювеч или Постен гювеч, трябва да се запасите с търпение, защото хубавият гювеч отнема време.

Обикновено печенето на гювеч отнема около 60-180 минути в зависимост от това дали ще го приготвяте в обикновена тава или ще го сложите в глинен гювеч, както и дали ще бъде с месо или без. Когато месото е подложено на предварителна термична обработка (пържене, задушаване, варене) времето да изпичането на гювеча е около 60-80 минути в предварително загрята на 180-200 г фурна.

Приготвянето на гювеч в глинен съд отнема повече време, защото по правило глинените съдове се слагат в студена фурна. Печенето в гювеч отнема около 120-180 минути, в зависимост от количеството на продуктите.

Препоръчително е доматите да бъдат сложени чак в последния етап на печенето, защото киселинността им може да попречи на печенето на картофите или другите зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 4
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен