Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко често се почиства и размразява хладилникътКолкото и досадно да изглежда, това са необходимости.
Почистване на хладилника
Според някои един път месечно е напълно достатъчно за почистване на хладилника....
03 Юли
Как се размразява тесто?Когато бързате и нямате време, ще се справите с размразяването по избран от вас начин. В МВ печка сложете тестото на 40% от мощността и включете за 2-3 минути на функция размразяване....
06 Март
1
Замразяване и размразяване на тестоМожете да замразите тесто и в специална кутия за фризер.
Когато ви се наложи да размразите тестото и да го използвате, това не става много бързо. Запасете се с търпение, докато тестото се размрази....
27 Септ.
1
Колко време трябва да втасва тестотоВремето, което ще ви бъде необходимо за втасването на тестото зависи от това какво сте решили да приготвяте. Най-много време за втасване има козунак, при него и месенето е доста дълго.
4....
09 Дек.
3
Колко време се вари супа?Рибните супи също се приготвят за толкова време, за колкото се сварява рибата в тях. За 40 -50 минути можете да приготвите супа от бяла риба. За 50 минути се прави и супа от риба треска....
02 Август
1
Колко време се пече агнешко?Най-вкусното агнешко печено се получава, когато агнешкото месо се пече на ниска температура (около 170 градуса) за по-продължително време, като това време се определя според големината на парчето месо и съдържаща се мазнина...
23 Април
Колко време се носят брекети?Ако ви се налага да си сложите брекети, тогава не се замисляйте за времето, а за отличния резултат, който ще постигнете по този начин....
05 Август
Колко време се пече погача?За колко време ще се изпече вашата погача, зависи от фурната и големината на тестото. Общото правило гласи, че 1 кг втасало тесто се пече около 40-45 минути или докато хлябът придобие приятен златист загар....
10 Януари
Колко време се пече пилеКогато печете пиле, трябва да знаете за колко време то ще стане съвсем крехко и кожата му ще се превърне в ароматна, златиста и хрупкава....
21 Юни
4
Как се размразява рибатаИма два предпочитани метода за размразяване на замразена риба и кой ще използвате, зависи главно от това колко време имате....
15 Май
Тесто с грисСлед това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....
15 Дек.
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Съвети при замразяване и размразяване на тестоМного домакини си задават въпроса: Възможно ли е замразяване на тесто с мая? Ще се промени ли вкусът на ястието след размразяване на тестото? Ще се променят ли продуктите в рецептата след размразяване?...
15 Март
Колко време се варят различните зеленчуциЗатова е нужно да се знае кои зеленчуци от колко време за варене се нуждаят, за да постигнат готовност при тази термична обработка....
11 Юни
1
Кое месо колко време се печеЗа телешкото месо е нужно малко повече време, отколкото за свинското. Времето му за печене зависи от това как сте подготвили месото – неговото предварително сваряване, задушаване или бланширане....
10 Март
Колко често трябва да размразяваме хладилника?Колко често трябва да размразяваме хладилника?
Честотата на размразяване на хладилника зависи и от вградената в уреда система за размразяване....
03 Януари
Маслено тесто с яйцаБрашното и солта се пресяват. Използва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи. Добавят се водата и жълтъците.
Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто....
11 Март
Маслено тесто с виноТака приготвеното маслено тесто може да запълните с нарязани плодове по избор и да изпечете....
14 Ноем.
Универсално тесто в хлебопекарнаПуска се програма за тесто. При мен е 90 минути.
Тестото може да се ползва за пици, закуски, питки, хляб и т.н.
Универсалното тесто в хлебопекарна е готово....
10 Дек.
3
Козуначено тесто в хлебопекарнаПрибавя се малко по малко брашно, включва се на програма тесто, ако има нужда, се добавя още - до получаване на меко нелепнещо козуначено тесто, не трябва да се залепва по бъркалките....
06 Ноем.
Тесто с прясна маяКакто разтворената мая, така и тестото трябва да са на топло, температурата трябва да не е под 25 градуса - в противен случай няма да се получи тестото....
19 Февр.
Универсално тесто с бираДобавете солта и по малко брашното, като след всяко добавяне бъркате добре, докато брашното се поеме от течността.
Процедира се така, докато се получи меко, нелепкаво тесто....
26 Юли
Пухкаво тесто с водкаКачила съм снимка преди втасалото, както и след, за да се убедите сами колко пухкаво се получава за кратко време.
Пухкавото тесто с водка се приготвя бързо и лесно....
25 Март