Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко калории има в авокадото?Хранителни факти за авокадото
Сурово авокадо
- 1/5 от авокадо - 50 калории, 4.5 g общо мазнини
- 1/2 от авокадо (средно) - 130 калории, 12 g общо мазнини
- 1 авокадо (средно, голямо) - 250 калории, 23 g общо мазнини...
20 Март
Колко калории има в един шоколад?Но редовното похапване на шоколад се отразява пагубно на фигурата, защото погледнато от чисто енергийна гледна точка шоколадът и шоколадовите изделия спадат към групата на т.нар. калорийни бомби....
21 Окт.
Колко калории и въглехидрати има в банана?Много хора се чудят колко калории и въглехидрати има в бананите.
Прочете тази статия и ще намерите отговорите на тези въпроси.
Колко калории имат различните размери банани?...
12 Февр.
Колко калории има в един банан и колко е полезен?Бананите са не само невероятно вкусни, но и изключително полезни плодове. Те се нареждат на четвърто място в света по консумация след пшеницата, ориза и царевицата. Това съвсем не е случайно. Техният химически състав е забележителен...
12 Окт.
1
Чудата джаджа брои колко калории има в чинията виНо докато Scio бъде пуснато в търговската мрежа, може да се възползвате от мобилното приложение, които ще ви показва колко е количеството на калории в съответната храна. Изписаната цифра обаче е приблизителна....
22 Окт.
Колко калории има един морков и за какво е полезен?Един среден суров морков (61 грама) съдържа 25 калории, с едва 4 грама смилаеми въглехидрати....
30 Април
Запеканка ала Каквото имаЗа тази рецепта за картофена запеканка съм използвала продуктите от хладилника, общо-взето каквото има, и стана страхотно!...
18 Ноем.
1
Гювечета с каквото имаОбелете лука и го нарежете на полумесеци. Кренвиршите нарежете на колелца, а бекона на тънки парчета.
Подмажете гювечетата от вътре и сложете във всяко кренвиршче, отгоре топено сирене, маслинки, лук и по две супени лъжици...
29 Февр.
1
Омлет с кашкавалГарнирайте омлета по желание със свежи зеленчуци или сос по желание.
Омлетът с кашкавал е много вкусен....
13 Януари
2
Омлет с тортилаИзсипете половината от готовата смес за омлет и запържете от едната страна.
Когато дойде времето да обърнете омлета, поставете тортилата върху все още суровата част и обърнете....
03 Юни
Омлет с гхиЕдин вкусен омлет с гхи само с белтъците на яйцата.
В една купа счукваме яйцата, отделяйки белтъците от жълтиците.
Вътре при белтъците прибавяме сол и няколко лъжици прясно мляко, разбъркваме много добре....
07 Април
Омлет в пърленкаРазбърках 3 яйца и бучка сирене и омлетът е готов.
Пърленките са готови, сурови....
25 Юни
Омлет с дебърциниПредварително загряваме олиото в един тиган.
След това изсипваме в него готовата смес. Допичаме яйцата на котлона и когато са готови, ги украсяваме с пресен магданоз. Поднасяме ястието, докато е още топло....
21 Юни
Омлет в хлябИзрязва се средата на филиите хляб. Сред това шпекът се нарязва на дребни парчета. Кашкавалът се настъргва. В тиган се сипва много малко олио.
След това се слага изрязаната филия хляб. Яйцето се разбива и се изсипва във...
15 Юни
Омлет с карфиолСлагаме в тенджера с вода да се задушават тиквичките и карфиолът, докато омекнат. След това ги вадим и ги поставяме в голяма купа. Чупим яйцата при тях, добавяме и натрошено сиренето.
Пасираме всичко, да се разбърка добре...
26 Януари
Омлет с макарониРазбивате много добре яйцата. Разбърквате ги с отцедените макарони и настъргания кашкавал.
Овкусявате сместа със сол и други подправки по избор. Пържите в средно загрят тиган.
По желание може да поръсите с магданоз...
06 Август
Омлет в торбичкаЗа приготвянето на омлета са ви необходими 3 бр. термоторбички с цип.
Първо нарязвате бекона и пипера на ленти, настъргвате сиренето и кашкавала....
18 Август
1
Омлет с тиквичкиСлед което омлетът се запича на скара (грил) за още 3-4 мин., докато повърхността му стане златиста. Поднасяме готовия омлет с тиквички, докато е още топъл....
07 Януари
Омлет с каймаКогато яйцата се стегнат, омлетът с кайма се прегъва и се изважда.
По този начин се приготвят всички омлети....
24 Окт.
Омлет с маслиниСлед 3 минути омлетът се обръща с дървена шпатула.
Поднася се горещ, декориран с магданоз....
22 Януари