Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Баклавата на мамаБаклавата на мама
01 Февр.
2
Оставяме да изстине и заливаме баклавата. Оставяме поне едно денонощие баклавата, за да се напои хубаво....
Баклавата на бабаБаклавата на баба
08 Януари
Разтапяме пакетчето масло и поливаме баклавата. Слагаме да се пече в загряла фурна на 180 градуса. След като е готова я оставяме да се охлади и я режем на квадрати. Приготвяме сиропа....
Баклава на хапкиБаклава на хапки
21 Дек.
Оставяме поне 1 нощ да поеме сиропа и тогава консумираме баклава на хапки....
Баклава на рулцаБаклава на рулца
10 Януари
Намазвате най-горния лист и навивате всички на руло. Нарязвате като руло на 7-8 парчета. Правите това и с останалите листа, докато свършат....
Баклава на рулцаБаклава на рулца
14 Януари
Горещата баклава се залива с охладения сироп и десертът се прибира за 1 нощ в хладилник....
Баклава на охлювчетаБаклава на охлювчета
06 Окт.
Сервираме на следващия ден нашата баклава на охлювчета....
Кратка история на МусакатаКратка история на Мусаката
18 Окт.
1
Това мнение може да бъде срещнато в различни кулинарни енциклопедии и справочници, а много често се смята, че началото на историята на това вкусно ястие е още в митологичната древност....
Кратка история на бананаКратка история на банана
19 Август
Историята на банана е една от най-древните. Той, както казахме по-горе, е най-древното култивирано растение....
Кратка история на соятаКратка история на соята
27 Септ.
2
Преди много години европейците посетили Китай и там с изумление забелязали, че хората правели сирене, въпреки че не познавали млякото и млечните продукти. Когато видели соевите бобчета, те останали смаяни от това растение...
Кратка история на сладоледаКратка история на сладоледа
11 Юни
Съществуват много легенди за историята на произхода на сладоледа. Най-ранните източници за сладолед са от времето на император Нерон, който разпоредил планински лед да се смесва с плодови добавки....
Кратка история на чийзкейкаКратка история на чийзкейка
04 Март
Най-ранната история за чийзкейка се твърди, че е изгубена, но се знае, че е бил популярен още в Древна Гърция. Първата написана рецепта за чийзкейк е на Маркъс Като, римски политик....
Кратка история на консервиранетоКратка история на консервирането
19 Септ.
Може да ви прозвучи доста невероятно, но консервирането на храна се е появило на бял свят чрез френска обява. Да точно така, тази обява излязла във вестник Монд от името на правителството по времето на Наполеоновите войни...
Коледна баклава на мидичкиКоледна баклава на мидички
22 Дек.
2
Сервираме коледния сладкиш на трапезата. Ако ви е омръзнала класическата баклава, тази Коледа опитайте коледна баклава на мидички....
Новогодишна баклава на розичкиНовогодишна баклава на розички
20 Дек.
Готовата баклава се пече в предварително загрята фурна на 170-180 градуса за около 20-30 минути.Трябва леко да се зачервят корите. След като извадим баклавата от фурната се оставя да изстине хубаво....
Кексовата баклава на бабаКексовата баклава на баба
08 Януари
Баклавата се разрязва на парчета и се залива с горещото олио и масло. Печете кексовата баклава на баба в предварително загрята фурна на 180°C за около 35 минути....
Турската баклава на АннеТурската баклава на Анне
25 Февр.
да не се захароса баклавата, когато изстини....
Ориенталска баклава на охлювчетаОриенталска баклава на охлювчета
22 Окт.
Ориенталската баклава на охлювчета е готова!...
Новогодишна баклава на ромбоидиНовогодишна баклава на ромбоиди
28 Дек.
С нож се правят два разреза на кръст. После всеки получен триъгълник се нарязва на ромбоиди. Залива се с останалита мазнина и печем баклавата на 170 градуса до златисто около 30-35 минути....
Турска баклава на пуричкиТурска баклава на пурички
23 Януари
Разрежете корите напречно на две. Ако нямате специални кори за баклава, може да използвате обикновени, фини кори за баница....
Медичите - кратка историяМедичите - кратка история
24 Февр.
Животът е изтъкан от превратности и историята на най-известните фамилии в света го доказва....
Баклава на рулца със стафидиБаклава на рулца със стафиди
19 Юли
Оставете баклавата да се охлади добре и да поеме добре сиропът. Пригответе тази баклава на рулца със стафиди и изненадайте гостите си. Приятно!...
Турска точена баклава на мидичкиТурска точена баклава на мидички
27 Ноем.
Първо се приготвя сиропът, за да може да изстине, докато приготвяме баклавата. Водата, захарта и изстисканото парче лимон се слагат в съд на котлона. Варят се около 10-15 минути до леко сгъстяване....
Баклава на охлювчета с канелаБаклава на охлювчета с канела
18 Януари
Баклавата на охлювчета с канела е много вкусна....
Специалната баклава на моя синСпециалната баклава на моя син
11 Дек.
Парче от тази баклава ще снимам и покажа на Коледа. Дотогава я забравям! :) Специалната баклава на моя син е страхотна!...
Кратка история на картофения чипсКратка история на картофения чипс
14 Март
Кратка история на чипса Съществува история, според която хората, които са изобретили чипса, са американският милионер Корнелиус Вандербилд и готвачът Джордж Крам от хотел Муун през 1853 г....