Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Баклавата на мамаОставяме да изстине и заливаме баклавата.
Оставяме поне едно денонощие баклавата, за да се напои хубаво....
01 Февр.
2
Баклавата на бабаРазтапяме пакетчето масло и поливаме баклавата. Слагаме да се пече в загряла фурна на 180 градуса. След като е готова я оставяме да се охлади и я режем на квадрати. Приготвяме сиропа....
08 Януари
Баклава на хапкиОставяме поне 1 нощ да поеме сиропа и тогава консумираме баклава на хапки....
21 Дек.
Баклава на рулцаНамазвате най-горния лист и навивате всички на руло. Нарязвате като руло на 7-8 парчета. Правите това и с останалите листа, докато свършат....
10 Януари
Баклава на рулцаГорещата баклава се залива с охладения сироп и десертът се прибира за 1 нощ в хладилник....
14 Януари
Кратка история на МусакатаТова мнение може да бъде срещнато в различни кулинарни енциклопедии и справочници, а много често се смята, че началото на историята на това вкусно ястие е още в митологичната древност....
18 Окт.
1
Кратка история на бананаИсторията на банана е една от най-древните. Той, както казахме по-горе, е най-древното култивирано растение....
19 Август
Кратка история на соятаПреди много години европейците посетили Китай и там с изумление забелязали, че хората правели сирене, въпреки че не познавали млякото и млечните продукти. Когато видели соевите бобчета, те останали смаяни от това растение...
27 Септ.
2
Кратка история на сладоледаСъществуват много легенди за историята на произхода на сладоледа. Най-ранните източници за сладолед са от времето на император Нерон, който разпоредил планински лед да се смесва с плодови добавки....
11 Юни
Кратка история на чийзкейкаНай-ранната история за чийзкейка се твърди, че е изгубена, но се знае, че е бил популярен още в Древна Гърция.
Първата написана рецепта за чийзкейк е на Маркъс Като, римски политик....
04 Март
Кратка история на консервиранетоМоже да ви прозвучи доста невероятно, но консервирането на храна се е появило на бял свят чрез френска обява. Да точно така, тази обява излязла във вестник Монд от името на правителството по времето на Наполеоновите войни...
19 Септ.
Коледна баклава на мидичкиСервираме коледния сладкиш на трапезата.
Ако ви е омръзнала класическата баклава, тази Коледа опитайте коледна баклава на мидички....
22 Дек.
2
Новогодишна баклава на розичкиГотовата баклава се пече в предварително загрята фурна на 170-180 градуса за около 20-30 минути.Трябва леко да се зачервят корите. След като извадим баклавата от фурната се оставя да изстине хубаво....
20 Дек.
Кексовата баклава на бабаБаклавата се разрязва на парчета и се залива с горещото олио и масло.
Печете кексовата баклава на баба в предварително загрята фурна на 180°C за около 35 минути....
08 Януари
Новогодишна баклава на ромбоидиС нож се правят два разреза на кръст. После всеки получен триъгълник се нарязва на ромбоиди. Залива се с останалита мазнина и печем баклавата на 170 градуса до златисто около 30-35 минути....
28 Дек.
Турска баклава на пуричкиРазрежете корите напречно на две. Ако нямате специални кори за баклава, може да използвате обикновени, фини кори за баница....
23 Януари
Медичите - кратка историяЖивотът е изтъкан от превратности и историята на най-известните фамилии в света го доказва....
24 Февр.
Баклава на рулца със стафидиОставете баклавата да се охлади добре и да поеме добре сиропът.
Пригответе тази баклава на рулца със стафиди и изненадайте гостите си. Приятно!...
19 Юли
Турска точена баклава на мидичкиПърво се приготвя сиропът, за да може да изстине, докато приготвяме баклавата. Водата, захарта и изстисканото парче лимон се слагат в съд на котлона. Варят се около 10-15 минути до леко сгъстяване....
27 Ноем.
Специалната баклава на моя синПарче от тази баклава ще снимам и покажа на Коледа. Дотогава я забравям! :)
Специалната баклава на моя син е страхотна!...
11 Дек.
Кратка история на картофения чипсКратка история на чипса
Съществува история, според която хората, които са изобретили чипса, са американският милионер Корнелиус Вандербилд и готвачът Джордж Крам от хотел Муун през 1853 г....
14 Март