Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Италианската версия на гуакамолеИталианската версия на гуакамоле
23 Септ.
1
Сушените домати се отцеждат от олиото и се нарязват на много ситно. Чесънът се реже на ситно. Маслините се нарязват на дребно и се добавят към авокадото. Разбъркват се добре....
История на италианската хранаИстория на италианската храна
20 Февр.
1
История на италианската кухня - Пица Историята на италианската кухня няма да е пълна ако не споменем и пицата. Тя била популярно ястие в древен Рим, древен Египет и Вавилон....
Кратка история на МусакатаКратка история на Мусаката
18 Окт.
1
Това мнение може да бъде срещнато в различни кулинарни енциклопедии и справочници, а много често се смята, че началото на историята на това вкусно ястие е още в митологичната древност....
Кратка история на баклаватаКратка история на баклавата
11 Окт.
Историята на десерта ни връща още в VIII век преди Христа, когато в Месопотамия правели десерт от точени кори с мед и счукани ядки, който изпичали на фурна....
Кратка история на бананаКратка история на банана
19 Август
Историята на банана е една от най-древните. Той, както казахме по-горе, е най-древното култивирано растение....
Кратка история на соятаКратка история на соята
27 Септ.
2
Преди много години европейците посетили Китай и там с изумление забелязали, че хората правели сирене, въпреки че не познавали млякото и млечните продукти. Когато видели соевите бобчета, те останали смаяни от това растение...
Кратка история на чийзкейкаКратка история на чийзкейка
04 Март
Най-ранната история за чийзкейка се твърди, че е изгубена, но се знае, че е бил популярен още в Древна Гърция. Първата написана рецепта за чийзкейк е на Маркъс Като, римски политик....
Кратка история на сладоледаКратка история на сладоледа
11 Юни
С течение на времето кулинарите в италианските и френските кралски дворове създали своя рецепта за сладолед....
Кратка история на консервиранетоКратка история на консервирането
19 Септ.
Може да ви прозвучи доста невероятно, но консервирането на храна се е появило на бял свят чрез френска обява. Да точно така, тази обява излязла във вестник Монд от името на правителството по времето на Наполеоновите войни...
Паста на тиганПаста на тиган
08 Февр.
Пастата се овкусява със сол, сух риган и босилек. Готви се на умерена температура, като се разбърква периодично до сваряването на пастата. Ако е необходимо се долива още малко вода към готовата паста....
Медичите - кратка историяМедичите - кратка история
24 Февр.
Животът е изтъкан от превратности и историята на най-известните фамилии в света го доказва....
Различните видове италианска пастаРазличните видове италианска паста
25 Август
1
Пръчковидната паста може да е кръгла или плоска, твърда или куха. • Паста на ленти: Това е подкатегория на пастата с дълга форма и е на плоски резени....
Италианска паста на фурнаИталианска паста на фурна
18 Април
2
Сложете италианската паста на фурна да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути....
Кратка история на картофения чипсКратка история на картофения чипс
14 Март
Кратка история на чипса Съществува история, според която хората, които са изобретили чипса, са американският милионер Корнелиус Вандербилд и готвачът Джордж Крам от хотел Муун през 1853 г....
Кратка история на българските цареКратка история на българските царе
05 Ноем.
Българските монарси управляват страната през три периода от историята ѝ като независима държава....
Кратка история на древна ГърцияКратка история на древна Гърция
25 Май
Историята на антична Гърция е уникално явление, защото това е единствената древна държава, за която има исторически сведения, създадени от учени - историци от древността, а не само откъслечни бележки или индиректни разкази...
Кратка история на обредния хлябКратка история на обредния хляб
04 Август
Обредният хляб е хляб с различни видове предназначения, който се изпича по случай календарни и семейни празници. Декорациите върху обредния хляб имат символично значение. За различните видове празници е имало специални...
Кратка история на индийското орехчеКратка история на индийското орехче
22 Април
Много обичана и често използвана в индийската, карибската, френската, италианската, гръцката кухня. Подправката се добавя и в някои гозби, които са характерни за Близкия изток и Латинска Америка....
Хан Омуртаг - кратка историяХан Омуртаг - кратка история
15 Ноем.
Ето кои са най-важните неща, които трябва да знаем за този български владетел и кратката последователност на неговото управление....
Любимата паста на всички децаЛюбимата паста на всички деца
28 Дек.
Това наистина е Любимата паста на всички деца....
Запечена постна паста на фурнаЗапечена постна паста на фурна
30 Май
Пастата с доматен сос отгоре посипете с предварително смесените сух чесън и галета. Поръсете с капки зехтин и запечете във фурна загрята на 200°C за около 15 мин. Запечената постна паста на фурна е готова....
Кратка история на билките през вековетеКратка история на билките през вековете
21 Февр.
Поглед в историята Колко старо е билколечението (или фитотерапията по модерному) е трудно да се каже....
Паста с бекон и гъби на фурнаПаста с бекон и гъби на фурна
01 Септ.
Пастата се вари в подсолена вода за 8-10 минути. Беконът, гъбите и лукът се запържват, добавят се към сварената паста. Сипва се сметаната и топеното сирене, нарязано на парчета....
Паста с бекон и бешамел на фурнаПаста с бекон и бешамел на фурна
04 Април
Завършваме със заливка от останалия бешамел и печем макароните в загрята фурна на 200 градуса около 10-12 минути до запичане. Пастата с бекон и бешамел на фурна е готова....
В деня на лингуините: Перфектната италианска пастаВ деня на лингуините: Перфектната италианска паста
15 Септ.
Вижте и някои идеи за приготвяне на други видове паста: - паста Болонезе; - паста Карбонара....