Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Желе с цариградско грозде и виноЖеле с цариградско грозде и вино
23 Август
Разтваря се на водна баня. Цариградското грозде се пасира и се претрива през сито, за да се отстранят люспите....
Конфитюр от цариградско грозде и кивиКонфитюр от цариградско грозде и киви
11 Март
Пасирайте измитото и почистено грозде, добавете обеленото и пасирано киви и захарта. Оставете сместа да заври и варете на силен огън 2 мин....
Компот от цариградско грозде по молдовскиКомпот от цариградско грозде по молдовски
07 Септ.
Цариградското грозде се измива и се разпределя в буркани, като се напълва само една трета от всеки буркан. Във всеки буркан се слага по половин чаена лъжичка лимонена киселина и по един стрък мента....
Компот от цариградско гроздеКомпот от цариградско грозде
16 Септ.
Немското грозде се набожда с игла и се залива със сироп от захарта и водата, който е загрят до 80 градуса. Слага се на бавен огън и ври 5 минути. Плодовете се отцеждат и се слагат в буркани....
Мъфини с цариградско гроздеМъфини с цариградско грозде
24 Юли
Печем в загрята фурна на 180 градуса. Получават се мъфини с аромат на масло, леко на канела. Типичният вкус на цариградското грозде придава сладко-кисел вкус. Хапваме с кафе. Да ви е сладко!...
Сок от цариградско гроздеСок от цариградско грозде
02 Август
Сместа ври на слаб огън на котлона около 45-50 минути, като се разбърква от време на време. След сваляне от котлона се добавя лимонтузуто....
Кейк с цариградско гроздеКейк с цариградско грозде
11 Юни
Обърква се до получаването на хомогенна смес и се изсипва върху цариградското грозде. Пудинга се пече на предварително загрята на 150 градуса фурна за около 40 минути....
Царско сладко от цариградско гроздеЦарско сладко от цариградско грозде
16 Септ.
Нагрява се на бавен огън и се вари до омекване на плодовете и до сгъстяване. След като се свали от котлона, се слага в съд със студена вода, за да се охлади бързо – така запазва красивия си цвят....
Ретро сладкиш с цариградско гроздеРетро сладкиш с цариградско грозде
17 Септ.
В тавичка, намазана с маргарин и поръсена с канела, се нарежда немското грозде. Залива се с тестото и се пече 25 минути на 220 градуса. Покрива се с мокра хартия за печене и се пече още 20 минути....
Цариградско гроздеЦариградско грозде
08 Август
1
При системна употреба цариградското грозде помага при затлъстяване. Прилага се при анемия и повишена пропускливост на кръвоносните съдове....
Чийзкейк със сладко от цариградско гроздеЧийзкейк със сладко от цариградско грозде
10 Март
Като е готов чийзкейкът, го режем на триъгълници и поливаме със сладко от цариградко грозде. Да ви е сладко!...
Отглеждане на цариградско гроздеОтглеждане на цариградско грозде
09 Юни
Цариградското грозде се отглежда предимно от ограничен брой любители овощари. Представлява многогодишен храст....
Какво е цариградско гроздеКакво е цариградско грозде
30 Окт.
Към дребноплодните видове спадат още арония, боровинки, френското грозде (касис, червено и бяло) и бодливото цариградско грозде....
Цариградско грозде – ценен източник на витаминиЦариградско грозде – ценен източник на витамини
22 Септ.
Цариградското грозде, наричано и немско грозде, е изключително богато на антиоксиданти, полифеноли и витамини....
Здравословни ползи от цариградско гроздеЗдравословни ползи от цариградско грозде
26 Септ.
Цариградското грозде е много вкусен плод и с разнообразни цветове, от зелени, жълти, та дори и бели и такива с мъхеста покривка. До сега са известни повече от 200 сорта цариградско грозде....
Кулинарна употреба на ескаролаКулинарна употреба на ескарола
25 Февр.
Ескарола е зеленолистен зеленчук, член на семейството на цикорията. Има широки, зелени, къдрави листа и леко горчив вкус. Може да се консумира както сурова, така и сготвена. Ескарола е по-малко горчива в сравнение с...
Кулинарна употреба на нектариниКулинарна употреба на нектарини
15 Юни
Името на нектарините идва от гръцката дума нектар. Те зреят през лятото и носят неописуема наслада. Често нектарините биват бъркани с голата праскова. Те принадлежат към семейството на прасковите, черешите и кайсиите...
Кулинарна употреба на индришеКулинарна употреба на индрише
21 Август
За кулинарна употреба от индришето се използват красивите цветовете. С тях прекрасно могат да аранжират всякакви кулинарни произведения....
Кулинарна употреба на камутКулинарна употреба на камут
20 Януари
Кулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, като съотношението трябва да е 1:5....
Кулинарна употреба на рожковКулинарна употреба на рожков
24 Ноем.
Рожков представлява растение от семейството на бобовите култури. За разлика от повечето от тях то е сладко. Шушулките му, изсушени и смлени, са отличен заместител на познатото ни какао. Вечнозеленото растение...
Кулинарна употреба на мескитаКулинарна употреба на мескита
28 Юли
В последствие той може да се употребява като брашно, подсладител или като основна съставка за приготвянето на сладки напитки и ферментирал алкохол....
Кулинарна употреба на арарутКулинарна употреба на арарут
27 Юли
Малцина са чували думата "арарут", а тези, които все пак са я доловили отнякъде, нямат ни най-малка представа какво е това. Арарутът е вид житна култура, малко позната в България. Тя е обаче много полезна, защото...
Кулинарна употреба на мащеркаКулинарна употреба на мащерка
24 Юни
1
Ароматната мащерка се използва не само за приготвяне на чай от мащерка, но също така има голямо приложение и в кухнята на много държави. Мащерката се използва при приготвянето на ястия от месо, риба, бобови култури,...
Кулинарна употреба на резенеКулинарна употреба на резене
26 Април
Има два вида култивирано резене, чиято употреба се различава. То бива луковично и обикновено. Обикновеното резене се използва най-често. В кулинарната традиция от него се използват семената и листата....
Кулинарна употреба на ПрошутоКулинарна употреба на Прошуто
30 Юни
Ето какви са основни кулинарния приложения на прошутото: Салати с прошуто Едно от най-известните и популярни кулинарни приложения на прошутото са именно салатите....