Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Желе с цариградско грозде и виноРазтваря се на водна баня.
Цариградското грозде се пасира и се претрива през сито, за да се отстранят люспите....
23 Август
Конфитюр от цариградско грозде и кивиПасирайте измитото и почистено грозде, добавете обеленото и пасирано киви и захарта.
Оставете сместа да заври и варете на силен огън 2 мин....
11 Март
Компот от цариградско грозде по молдовскиЦариградското грозде се измива и се разпределя в буркани, като се напълва само една трета от всеки буркан.
Във всеки буркан се слага по половин чаена лъжичка лимонена киселина и по един стрък мента....
07 Септ.
Компот от цариградско гроздеНемското грозде се набожда с игла и се залива със сироп от захарта и водата, който е загрят до 80 градуса.
Слага се на бавен огън и ври 5 минути.
Плодовете се отцеждат и се слагат в буркани....
16 Септ.
Мъфини с цариградско гроздеПечем в загрята фурна на 180 градуса. Получават се мъфини с аромат на масло, леко на канела. Типичният вкус на цариградското грозде придава сладко-кисел вкус.
Хапваме с кафе.
Да ви е сладко!...
24 Юли
Сок от цариградско гроздеСместа ври на слаб огън на котлона около 45-50 минути, като се разбърква от време на време.
След сваляне от котлона се добавя лимонтузуто....
02 Август
Кейк с цариградско гроздеОбърква се до получаването на хомогенна смес и се изсипва върху цариградското грозде. Пудинга се пече на предварително загрята на 150 градуса фурна за около 40 минути....
11 Юни
Царско сладко от цариградско гроздеНагрява се на бавен огън и се вари до омекване на плодовете и до сгъстяване.
След като се свали от котлона, се слага в съд със студена вода, за да се охлади бързо – така запазва красивия си цвят....
16 Септ.
Ретро сладкиш с цариградско гроздеВ тавичка, намазана с маргарин и поръсена с канела, се нарежда немското грозде. Залива се с тестото и се пече 25 минути на 220 градуса.
Покрива се с мокра хартия за печене и се пече още 20 минути....
17 Септ.
Цариградско гроздеПри системна употреба цариградското грозде помага при затлъстяване.
Прилага се при анемия и повишена пропускливост на кръвоносните съдове....
08 Август
1
Чийзкейк със сладко от цариградско гроздеКато е готов чийзкейкът, го режем на триъгълници и поливаме със сладко от цариградко грозде. Да ви е сладко!...
10 Март
Отглеждане на цариградско гроздеЦариградското грозде се отглежда предимно от ограничен брой любители овощари. Представлява многогодишен храст....
09 Юни
Какво е цариградско гроздеКъм дребноплодните видове спадат още арония, боровинки, френското грозде (касис, червено и бяло) и бодливото цариградско грозде....
30 Окт.
Цариградско грозде – ценен източник на витаминиЦариградското грозде, наричано и немско грозде, е изключително богато на антиоксиданти, полифеноли и витамини....
22 Септ.
Здравословни ползи от цариградско гроздеЦариградското грозде е много вкусен плод и с разнообразни цветове, от зелени, жълти, та дори и бели и такива с мъхеста покривка. До сега са известни повече от 200 сорта цариградско грозде....
26 Септ.
Кулинарна употреба на ескаролаЕскарола е зеленолистен зеленчук, член на семейството на цикорията. Има широки, зелени, къдрави листа и леко горчив вкус. Може да се консумира както сурова, така и сготвена.
Ескарола е по-малко горчива в сравнение с...
25 Февр.
Кулинарна употреба на нектариниИмето на нектарините идва от гръцката дума нектар. Те зреят през лятото и носят неописуема наслада.
Често нектарините биват бъркани с голата праскова. Те принадлежат към семейството на прасковите, черешите и кайсиите...
15 Юни
Кулинарна употреба на индришеЗа кулинарна употреба от индришето се използват красивите цветовете. С тях прекрасно могат да аранжират всякакви кулинарни произведения....
21 Август
Кулинарна употреба на камутКулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, като съотношението трябва да е 1:5....
20 Януари
Кулинарна употреба на рожковРожков представлява растение от семейството на бобовите култури. За разлика от повечето от тях то е сладко. Шушулките му, изсушени и смлени, са отличен заместител на познатото ни какао.
Вечнозеленото растение...
24 Ноем.
Кулинарна употреба на мескитаВ последствие той може да се употребява като брашно, подсладител или като основна съставка за приготвянето на сладки напитки и ферментирал алкохол....
28 Юли
Кулинарна употреба на арарутМалцина са чували думата "арарут", а тези, които все пак са я доловили отнякъде, нямат ни най-малка представа какво е това.
Арарутът е вид житна култура, малко позната в България. Тя е обаче много полезна, защото...
27 Юли
Кулинарна употреба на мащеркаАроматната мащерка се използва не само за приготвяне на чай от мащерка, но също така има голямо приложение и в кухнята на много държави. Мащерката се използва при приготвянето на ястия от месо, риба, бобови култури,...
24 Юни
1
Кулинарна употреба на резенеИма два вида култивирано резене, чиято употреба се различава. То бива луковично и обикновено.
Обикновеното резене се използва най-често. В кулинарната традиция от него се използват семената и листата....
26 Април
Кулинарна употреба на ПрошутоЕто какви са основни кулинарния приложения на прошутото:
Салати с прошуто
Едно от най-известните и популярни кулинарни приложения на прошутото са именно салатите....
30 Юни