Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
Предлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Ето така се прави блат за торта....
Как се прави телешко в буркани?Как се прави телешко в буркани?
24 Януари
Ето какво ни трябва: Необходими продукти за телешко в буркани телешко месо без кост - около 2 кг малко вода сол - на вкус буркани с капачки - около 10 броя с обем 500 мл Телешко в буркани в шест лесни стъпки...
Пилешко месо в бурканиПилешко месо в буркани
25 Август
Така консервирано, пилешкото месо в буркани е перфектно както за директна консумация след отваряне на буркана, така и за ястия с пилешко, примерно пиле с картофи, като се добави последните 5 мин от готвенето....
Как се прави декоративен буркан - няколко идеиКак се прави декоративен буркан - няколко идеи
19 Юли
Винтидж буркан Намерете стар буркан с интересен дизайн или старинен вид. Използвайте фина шкурка, за да изтриете ръждата или старата боя от буркана....
Съвети за консервиране на месо в бурканиСъвети за консервиране на месо в буркани
28 Януари
2
След като сте вече запознати с основните правила за консервиране на месо в буркани, предлагаме ви да разгледате и тези конкретни рецепти за месо в буркани: - телешко месо в буркани; - свинско месо в буркани; - пилешко...
Консервирано свинско месо в бурканиКонсервирано свинско месо в буркани
06 Ноем.
2
Консервирано свинско месо в буркани е чудесна идея, когато ви се приготвя зеле със свинско, свинско с грах или ориз със свинско....
Пържено свинско месо в бурканиПържено свинско месо в буркани
12 Дек.
Пърженото свинско месо в буркани е готово....
Как се вари месо за буркани?Как се вари месо за буркани?
23 Ноем.
1
да бъде сложено в бурканите....
Правила за стерилизиране на бурканиПравила за стерилизиране на буркани
16 Ноем.
1
Всъщност предварителната стерилизация на бурканите се прави, за да може да се премахнат всякакви бактерии и да сте сигурни, че зимнината ще бъде годна поне още няколко месеца....
Правила за консервиране в бурканиПравила за консервиране в буркани
04 Окт.
Консервирането не е труден процес стига да се спазват някои основни правила по време на приготвянето им. Най-разпространено е консервирането чрез стерилизация....
Да приготвим пържено месо в буркани за зиматаДа приготвим пържено месо в буркани за зимата
02 Юни
Върху буркана се залепва парче целофан, потопено в ракия, и се превързва със здрав конец. Бурканите се обвиват в хартия, за да не прониква в тях светлина, и се съхраняват на сухо и студено помещение....
Пилешко месо в буркани за зиматаПилешко месо в буркани за зимата
09 Ноем.
3
Пилешкото месо в буркани за зимата е готово....
Малки прави баничкиМалки прави банички
30 Ноем.
Прегърнете двата края, после и основата, за да се оформят пурички. Затоплете тиган с незалепващо покритие, намазнете го и печете правите банички от всяка страна. Малките прави банички са готови!...
Как се консервират домати в бурканиКак се консервират домати в буркани
06 Април
3
След всичко това запечатвате добре бурканите с капачки и ги слагате да се варят – варенето на консервата е около 20 минути, след което оставете бурканите да изстинат....
Прави банички с каймакПрави банички с каймак
28 Ноем.
Препоръчително е правите банички с каймак да се хапват топли, защото са много ароматни. Опитайте!...
Пухкави прави домашни баничкиПухкави прави домашни банички
06 Април
Печем правите банички на 200 градуса около 25 минути. Сервираме пухкавите прави домашни банички веднага или на другия ден- все са толкова вкусни....
Колко месо събира един буркан?Колко месо събира един буркан?
28 Март
От три килограма месо можете да напълните 3 буркана по 720 милилитра с бульон и чисто варено месо без кости. Месото като цяло се нуждае от предварителна подготовка, преди да се затвори в бурканите....
Как се готви с месо от буркан?Как се готви с месо от буркан?
07 Февр.
Независимо дали ще правите качамак с месо от буркан или картофки със свинско от буркан в йенско стъкло, е важно да сложите месото приблизително 10-15 минути преди края на печенето, когато всички останали продукти вече...
Колко сол се слага на буркан месо?Колко сол се слага на буркан месо?
29 Септ.
Най-лесно можем да се ориентираме по основното правило, че на килограм месо подходящото количество сол, което можем да добавим, е 25 г. 25 грама сол според кухненските мерки са 4 чаени лъжици....
Как да затворим заешко месо в буркани?Как да затворим заешко месо в буркани?
30 Ноем.
Той се разпределя в бурканите, но се сипва толкова, колкото да покрие половината месо; - Бурканите със заешко се затварят и се варят 1 час и 40 минути; - След като са готови, приготвените буркани със заешко се оставят...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Прави банички с шунка и кашкавалПрави банички с шунка и кашкавал
25 Април
Нашите вкусни прави банички с шунка и кашкавал са готови да бъдат изядени....
Какво е МОМ - как се прави и къде се влага (машинно обезкостено месо)Какво е МОМ - как се прави и къде се влага (машинно обезкостено месо)
09 Май
Ако сте почитатели на здравословното хранене, то сигурно старателно четете съставките на продуктите, които закупувате. Научили сте се да избягвате такива, които съдържат прекалено много Е-та в тях, както и странни съкращения...