Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарПредлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
20 Април
Как се прави телешко в буркани?Ето какво ни трябва:
Необходими продукти за телешко в буркани
телешко месо без кост - около 2 кг
малко вода
сол - на вкус
буркани с капачки - около 10 броя с обем 500 мл
Телешко в буркани в шест лесни стъпки...
24 Януари
Пилешко месо в бурканиТака консервирано, пилешкото месо в буркани е перфектно както за директна консумация след отваряне на буркана, така и за ястия с пилешко, примерно пиле с картофи, като се добави последните 5 мин от готвенето....
25 Август
Как се прави декоративен буркан - няколко идеиВинтидж буркан
Намерете стар буркан с интересен дизайн или старинен вид.
Използвайте фина шкурка, за да изтриете ръждата или старата боя от буркана....
19 Юли
Съвети за консервиране на месо в бурканиСлед като сте вече запознати с основните правила за консервиране на месо в буркани, предлагаме ви да разгледате и тези конкретни рецепти за месо в буркани:
- телешко месо в буркани;
- свинско месо в буркани;
- пилешко...
28 Януари
2
Консервирано свинско месо в бурканиКонсервирано свинско месо в буркани е чудесна идея, когато ви се приготвя зеле със свинско, свинско с грах или ориз със свинско....
06 Ноем.
2
Правила за стерилизиране на бурканиВсъщност предварителната стерилизация на бурканите се прави, за да може да се премахнат всякакви бактерии и да сте сигурни, че зимнината ще бъде годна поне още няколко месеца....
16 Ноем.
1
Правила за консервиране в бурканиКонсервирането не е труден процес стига да се спазват някои основни правила по време на приготвянето им.
Най-разпространено е консервирането чрез стерилизация....
04 Окт.
Да приготвим пържено месо в буркани за зиматаВърху буркана се залепва парче целофан, потопено в ракия, и се превързва със здрав конец. Бурканите се обвиват в хартия, за да не прониква в тях светлина, и се съхраняват на сухо и студено помещение....
02 Юни
Малки прави баничкиПрегърнете двата края, после и основата, за да се оформят пурички.
Затоплете тиган с незалепващо покритие, намазнете го и печете правите банички от всяка страна.
Малките прави банички са готови!...
30 Ноем.
Как се консервират домати в бурканиСлед всичко това запечатвате добре бурканите с капачки и ги слагате да се варят – варенето на консервата е около 20 минути, след което оставете бурканите да изстинат....
06 Април
3
Прави банички с каймакПрепоръчително е правите банички с каймак да се хапват топли, защото са много ароматни.
Опитайте!...
28 Ноем.
Пухкави прави домашни баничкиПечем правите банички на 200 градуса около 25 минути.
Сервираме пухкавите прави домашни банички веднага или на другия ден- все са толкова вкусни....
06 Април
Колко месо събира един буркан?От три килограма месо можете да напълните 3 буркана по 720 милилитра с бульон и чисто варено месо без кости.
Месото като цяло се нуждае от предварителна подготовка, преди да се затвори в бурканите....
28 Март
Как се готви с месо от буркан?Независимо дали ще правите качамак с месо от буркан или картофки със свинско от буркан в йенско стъкло, е важно да сложите месото приблизително 10-15 минути преди края на печенето, когато всички останали продукти вече...
07 Февр.
Колко сол се слага на буркан месо?Най-лесно можем да се ориентираме по основното правило, че на килограм месо подходящото количество сол, което можем да добавим, е 25 г.
25 грама сол според кухненските мерки са 4 чаени лъжици....
29 Септ.
Как да затворим заешко месо в буркани?Той се разпределя в бурканите, но се сипва толкова, колкото да покрие половината месо;
- Бурканите със заешко се затварят и се варят 1 час и 40 минути;
- След като са готови, приготвените буркани със заешко се оставят...
30 Ноем.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Прави банички с шунка и кашкавалНашите вкусни прави банички с шунка и кашкавал са готови да бъдат изядени....
25 Април
Какво е МОМ - как се прави и къде се влага (машинно обезкостено месо)Ако сте почитатели на здравословното хранене, то сигурно старателно четете съставките на продуктите, които закупувате. Научили сте се да избягвате такива, които съдържат прекалено много Е-та в тях, както и странни съкращения...
09 Май