В днешни дни в супермаркетите и месарските магазини се предлагат различни видове месо за всеки вкус и всяка нужда, което можете да закупите, сготвите и затворите в буркани за зимата.
Съединителната тъкан и кокалите дават хранителното желе на бульона. От три килограма месо можете да напълните 3 буркана по 720 милилитра с бульон и чисто варено месо без кости.
Месото като цяло се нуждае от предварителна подготовка, преди да се затвори в бурканите.
Преди да консервирате месото в буркани, го сварете достатъчно добре, така че да пада от кокала и лесно да се накъсва с вилицата.
Прецедете бульона, охладете, отстранете мазнината, която се натрупва на повърхността. Почистете хубаво месото от всички кокали, напълнете стерилизираните буркани и направете консерви, които да са ви под ръка при необходимост.
Планирайте предварително консервирането на месото и направете приготвянето му приятно.
Безспорно варените месни консерви са много добър вариант, когато бързате и нямате възможност да отделите много време за готвене или да дотичате до магазина за хранителни продукти.
А с приготвеното месо от буркан може да сготвите на практика всичко:
- супа със свинско;
Коментари