Консервирането и стерилизирането на месото често улеснява домакините.
Приготвянето на буркани с месо, не е труден и дълъг процес. Лесно можете да си консервирате месо, за да го ползвате когато и както пожелаете.
При посоляването и овкусяването на месото обаче често се допускат грешки от незнание и това може да съсипе голямо количество от суровия продукт.
Както знаем, частта с добавянето на солта към буркан месо е моментът, когато трябва да сме най-внимателни.
Ако не сме сигурни, е добре да отворим старите готварски книги или да се поровим в интернет, за да бъдем сигурни, че количеството сол, което трябва да сложим, е подходящо.
Най-лесно можем да се ориентираме по основното правило, че на килограм месо подходящото количество сол, което можем да добавим, е 25 г.
25 грама сол според кухненските мерки са 4 чаени лъжици.
На буркан от 580 мл количеството сол, което трябва да се добави в този случай, е 2 чаени лъжици сол и 1/2.
Винаги обаче се доверявайте на собственият си вкус, понеже ако не сте любители на солените ястия, това количество сол към буркана с месо пак може да ви се стори прекалено.
Коментари