Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Маринован стек от щраус на скараЗа стековете от щраус се приготвя марината от чашата вино, щипка индийско орехче, щипка кориандър и балсамовия оцет.
Месото от щраус поема много бързо аромати и е деликатно само по себе си....
30 Януари
Месо от щраус - екзотично, вкусно и нискокалоричноМесо на щраус може да се приготвя както всички други птици.
То се поддава на различна термична обработка: пържене, варене, задушаване, печене, и др....
20 Август
Синдром на Чърдж-ЩраусСимптоми при синдром на Чърдж-Щраус
Най-честият симптом при синдром на Чърдж-Щраус е астма....
10 Юли
Хранителни предимства на месото от щраусМесото на щрауса често се нарича месо на бъдещето. Месото на щрауса е едно от най-висококачествените меса....
26 Март
2
Приложение на черупките от яйца на щраусЯйца от щраус - звучи екзотично за нашите географски ширини. Не е невъзможно да се открие обаче такъв продукт, тъй като се намират ентусиасти, които да създадат ферми за щрауси....
07 Окт.
Засаждане и отглеждане на кактус на ЩраусЕто какво ще Ви е от полза да знаете, ако сте любители на кактусите и сте решили да се сдобиете с кактус на Щраус:
- Въпреки че идва от полупустинните части на Америка, кактусът на Щраус не обича прекомерната жега и най-добрата...
24 Ноем.
Агнешко МесоАгнешкото месо се използва по цял свят за безброй невероятни рецепти за печено агнешко, агнешки ребърца, пълнено агне и т.н. Когато то е етикирано като пролетно агне, това означава, че е изкарано на пазара през пролетта...
25 Януари
Говеждо месоГовеждото месо е известно като храна още от незапомнени времена. Римляните, германците и картагенците са отглеждали рогат добитък и са го използвали възможно най-рационално. В наши дни всяка страна има свои породи, които...
29 Ноем.
Гъше месоГъшето месо се добива от птици, наречени гъски (Anser). Гъските са род едри пернати, които са разпространени в Европа, Азия, Африка, Северна Америка и Южна Америка. Още от дълбока древност хората отглеждат различни видове...
23 Август
Биволско месоБиволското месо се добива от едри бозайници, наречени биволи. Към този род се причисляват множество видове, някои от които вече са изчезнали. Също като говедата те спадат към разред Чифтокопитни (Artiodactyla). Ще познаете...
10 Август
Еленско МесоЕленското месо е дълбоко ценено, невероятно вкусно и хранително месо, което е или от диви елени, или от домашно отглеждани. Докато вкусът на месото е директно свързан с месната диета, еленското обикновено се описва като...
12 Септ.
1
Пуешко МесоВероятно няма друга храна, която винаги да ражда в съзнанието ни образа на празник, семейство и приятели, като пуйката. Зимата е сезонът, в който се наслаждаваме на пуешкото месо, но прекрасния ѝ вкус и хранителна стойност...
12 Септ.
Месо от акулаМесо с вкус на опасен морски хищник – това е месото от акула. Несъмнено вкусът на месото от акула може да не допадне на мнозина, но определено си заслужава да се опита.
Състав на месо от акула
Месото от акула съдържа...
28 Август
Глазиране на месоГлазирането е повърхностен, краткотраен процес на предаване на топлина, при който трябва да се има предвид цялата повърхност на продукта.
За да се разбере същността на процеса, може да се наблюдава какво се случва със...
11 Март
Пещерните хора гравирали яйца от щраусиВ планинския масив Дийпклъф в ЮАР учени открили древни артефакти, на които археолозите не са се натъквали до сега – гравирани черупки от яйца на щраус, направени преди повече от 60 хиляди години!...
08 Март
Без червено месо месо в студентските столове в ОксфордЕкологичните теми са не само модерни в последното десетилетие. Те са и надежден начин да се насочва непрекъснато вниманието към опазването на околната среда и предизвикателствата, които поставят пред човешкото общество нарастващите...
03 Дек.
Шпиковано месоВзимаме едно хубаво парче свинско месо, измиваме и го подсушаваме. Нарязваме си на малки парченца сланината, чесъна и моркова....
04 Дек.
4
Пържено месоНарежете предварително измитото и подсушено месо на големи парчета. Набодете ги с ножа, сложете ги в хаван и го начукайте добре.
Поръсете с подправки и добавете скълцаните ситно лук и магданоз....
04 Дек.
Значение и интерпретация на щрауса в сънищатаЩраусът е голяма птица, която не може да лети и враговете й често подценяват нейната тайна сила....
27 Февр.
Трайност на замразеното месоЗамразеното месо може да се използва дълго, но все пак трябва да се има предвид, че дори и във фризера то има срок на годност, който не трябва да се пренебрегва.
При замразяването се неутрализира възможността за развитие...
23 Март
1
Класически сосове за месоСосове за месо могат да се приготвят от различни продукти, те засилват вкуса и аромата на месото. Някои видове месо се поднасят изцяло в сос, а някои само се заливат частично. За аромат и допълнителен вкус в сосовете...
15 Март
Консервиране на нераздробено месоЗа да сте сигурни в качеството на сушеното, пушено или осолено месо, което консумирате, можете да си го приготвите сами. Достатъчно е да имате цяло парче месо, което да консервирате, без да разрязвате на части.
За да направите...
03 Март
1
Лесни маринати за месоЗа да бъде вкусно и крехко месото, е много важно да го оставите за няколко часа в марината. Съставките на маринатата допринасят за по-наситения вкус на месото и за неговата крехкост.
Маринатата с коняк е подходяща за...
08 Ноем.
Как да размразяваме месоАко искате да готвите замразено месо, необходимо е първо да го размразите. Колкото по-бавно се размразява месото, толкова по-малко сок и полезни вещества ще бъдат изгубени.
Не се препоръчва бързото размразяване в микровълнова...
05 Ноем.