Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Марината за дивеч и пържолиМарината за дивеч и пържоли
18 Окт.
2
Разбъркайте всички и намажете дивеча и пържолите. След около 1-2 часа са готови за печене....
Дивеч с дюли и морковиДивеч с дюли и моркови
10 Юни
В маста запържете маринованото и нарязано на парчета дивечово месо, докато побелее от всички страни и омекне. Отделно запържете леко нарязаната на парчета сланина, добавете обелените скилидки чесън и едро нарязаните лук...
Салата от дивеч и зеленчуциСалата от дивеч и зеленчуци
22 Август
Месото се реже на тънки резени, картофите и морковите – на кръгчета, карфиолът се разделя на малки съцветия, киселите краставички, доматите и фасулът се режат на ситно. Аспержите се режат на едро. Всичко се смесва...
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
24 Септ.
1
Изцедете филиите с ръце и ги добавете към каймата. Чукнете вътре яйцето и отново объркайте каймата. Оформете кюфтета, оваляйте ги в брашно и ги пържете до готовност. Ето как се прави кайма за кюфтета....
Така се приготвя кайма за съвършени кюфтенцаТака се приготвя кайма за съвършени кюфтенца
11 Април
Ако следвате определени трикове, то ще можете да направите съвършено вкусни ястия с кайма. Вижте кои са те. 1. Първото и най-основно е как да си направим каймата....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
КаймаКайма
29 Септ.
2
Каймата е хранителен продукт, който се получава от смилането на какъвто и да било вид месо – свинско, телешко, пилешко, различни видове дивеч, риба и т.н....
Да си направим магарешка каймаДа си направим магарешка кайма
10 Август
Направата на магарешката кайма е като при всички традиционни кайми. Единственото, което трябва да запомните, е, че това месо е задължително да се смели два пъти....
Направете си сами моцарелаНаправете си сами моцарела
13 Март
3
Най-добрата моцарела се прави от биволско мляко, но при липса можете да използвате и краве. Трябва ви вода без хлор, най-добре дестилирана, а също и пепсин или мая за сирене. Един литър мляко се нагрява до 25 градуса...
Пастърма от ДивечПастърма от Дивеч
10 Май
След два месеца ще имате превъзходна пастърма от дивеч....
Марина за дивечМарина за дивеч
20 Ноем.
Заливаме месото и така престоява от два до три дни, като го обръщаме всеки ден. След това месото се готви без да се мие от маринатата. Маринатата за дивеч е много сполучлива....
Чорба с дивечЧорба с дивеч
05 Юни
Изчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол. Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме. В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците...
Сос за дивечСос за дивеч
02 Февр.
Мармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава се сосът да не се разреди. Посолява се на вкус....
Шницели от дивечШницели от дивеч
29 Дек.
Смелете месото на кайма. Ако ви се вижда сухо, а обичате по-мазно, може да добавите малко сланина. В купа сложете каймата, прибавете нарязания на ситно магданоз. Сложете сол и черен пипер на вкус....
Кюфтета от дивечКюфтета от дивеч
22 Юни
1
Узрялата кайма се прехвърля в подходящ дълбок съд. Добавят се яйцата, ситно нарязаният лук, наситненият магданоз и люта чушка. Продуктите се овкусяват с подправките....
Наденички от дивечНаденички от дивеч
17 Окт.
Получената кайма се овкусява с избраните подправки и се размесва добре. Оставя се така няколко часа, за да поеме от ароматните билки. Междувременно червата се накисват във вода и след това се изваждат....
Суджук от дивечСуджук от дивеч
06 Март
5
Суджуците от дивеч се сушат 4-5 дена, след което се опушват. Най-добре е да поднесете суджуците варени или пържени....
Чорба с дивечЧорба с дивеч
05 Юни
Изчистваме птиците, изкормваме, измиваме и варим в 2 л. студена вода с малко сол. Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме. В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците...
Марината за дивечМарината за дивеч
03 Ноем.
Дивечът се залива с прецедената марината и се оставя да престои 1 нощ преди да се готви....
Сос за дивечСос за дивеч
02 Февр.
Мармаладът се разбива, слага се горчицата и се бърка. Прибавя се виното и се разбива, след което се слагат конякът и сокът от сварените кори. Внимава се сосът да не се разреди. Посолява се на вкус....
Терин от дивечТерин от дивеч
17 Март
Листата на китайското зеле се бланшират и с тях се покрива тавичка, така че да висят навън. В останалите листа се завива заешкото месо....
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Разрежете на две и украсете с крем за торта, за да направите вашия любим сладкиш. Ето така се прави блат за торта....
Така се прави домашно краве маслоТака се прави домашно краве масло
20 Май
1
Охладеното мляко прибираме в хладилник - ако то е наистина хубаво, след няколко часа отново ще има каймак на повърхността му, така че и него си взимаме и го слагаме при останалия....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...