Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пускат на пазара ГМО ябълки, които не потъмняватВсички сме виждали как плодове и зеленчуци като ябълки, картофи и много други потъмняват, когато се нарежат. Причината за това е химичен процес, известен като окисление....
10 Февр.
Нов сорт азалия - 75 години победаВ Сибирската ботаническа градина е бил отгледан нов сорт на цветето азалия. Символично той получава името 75 години победа.
Това красиво цвете има изключително тържествен вид - тъмно-виолетови цветове и ярка бордова...
29 Окт.
Салата Нов ВекМесото се нарязва на кубчета.
Добавят се ананасът на кубчета, царевицата и нарязаните маслини.
Лукът се запържва до златисто и се добавя към останалите продукти.
Накрая се слага майонезата и се оставя да престои...
25 Януари
Мусака в нов прочитКартофите се обелват, нарязват се на едри парчета и се сваряват.
Каймата се омесва и се оставя да почине 10-20 мин.
В тава, подмазана с олио, слагаме горещите картофи и ги намачкваме с вилица и подправяме със сол. Върху...
08 Окт.
4
Нов сорт български домат се продава на пазараОт института за зеленчукови култури Марица–Пловдив създадоха нов сорт български домат, който носи името Розово сърце. На пазара вече се продават семена от него.
Сортът Розово сърце е създаден чрез многократен подбор...
09 Февр.
1
Балканска питка за нов домСлед около 10 минути кърпата се маха и балканската питка за нов дом е изцяло готова!...
23 Юни
Вчерашни пържоли в нов прочитАко имате останали изпечени свински пържоли, това е идеалното решение за вас.
Пържолите се нарязват на едри хапки. Лук, праз и чушка се почистват и нарязват на ситно, чушката - на ленти.
В тиган се загрява олио и запържваме...
25 Ноем.
Сорт ТамянкаБългария традиционно е позната като производител на червени вина от червени сортове грозде. Това не означава, че белите вина са пренебрегвани. Самобитни сортове, като всички от семейство Мускатови, възвръщат своята популярност...
23 Март
Баница, която не спадаВ киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето.
Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
26 Септ.
8
Ева не е откъснала ябълкаЯбълката, известна като забранения плод от Библията, всъщност не е точно ябълка....
22 Септ.
2
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
11 Юни
5
Пържен ориз не по китайскиОризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
24 Април
4
Преслава: Досега не съм обичала така!Досега никога не съм изпитвала толкова силни чувства, разправяла звездата пред свои познати.
Въпреки хвалбите обаче фолкаджийката така и не издава името на мачото, който стои зад всички тези мили жестове....
10 Ноем.
Разлика между домати сорт Ръгби и сорт РомаДоматите сорт Ръгби, са с розови плодове (розов домат), имат нежна консистенция, сърцевидни са по форма и много устойчиви.
Плодовете са едри 180-200 г, твърди, гладки, не се пукат лесно, със сърцевидна форма, която наподобява...
24 Септ.
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиЗа този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре.
След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес.
Диетичният кекс се пече...
25 Септ.
2
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаИмате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
08 Дек.
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнинаЗагрява се тиган, само се намазва с малко олио и по скоро печем кюфтетата в тигана от двете страни до апетитен загар, затова и не задържат мазнина....
14 Ноем.
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТова е рецепта за тесто за мекици, които не стават мазни, тъй като не задържат мазнината при пърженето....
26 Ноем.
Тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пърженеИзмийте и нарежете тиквичката на колелца. Посолете със сол и оставете така за 10- 15 минути, за да се осоли.
Сложете брашното в чиния. Оваляйте всяко едно парченце от двете страни. Изтръскайте от излишното количество....
09 Юли
Либерика - третият любим сорт кафеАрабика и Робуста са основните сортове, известни на всички любители на кафето. Но има и трети, по-малко популярен сорт и това е Либерика. Той има по-малка индустриална стойност, но все пак заслужава внимание.
Характеристики...
12 Януари
Отглеждане на грозде сорт ФлаймГроздето от сорта Флайм е слабо познато у нас. То може да бъде открито на малко места и се предлага предимно като десертен сорт грозде или сорт, който е изключително подходящ за направата на стафиди. Такова е, защото е...
29 Март
Не е шега! Земята губи кислорода, необходим ни за животКоличеството на кислород на планетата е намаляло с около 1 процент през последните 800 хиляди години, като учените са категорични, че тенденцията трябва да се прекъсне, понеже кислородът на Земята е необходим за живота на...
29 Септ.
Защо ябълките потъмняват?По правило на въпроса защо ябълките потъмняват, се отговаря по следния начин: поради факта, че атмосферният кислород окислява желязото, съдържащо се в ябълките....
01 Окт.