Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пускат на пазара ГМО ябълки, които не потъмняватПускат на пазара ГМО ябълки, които не потъмняват
10 Февр.
Всички сме виждали как плодове и зеленчуци като ябълки, картофи и много други потъмняват, когато се нарежат. Причината за това е химичен процес, известен като окисление....
Нов сорт азалия - 75 години победаНов сорт азалия - 75 години победа
29 Окт.
В Сибирската ботаническа градина е бил отгледан нов сорт на цветето азалия. Символично той получава името 75 години победа. Това красиво цвете има изключително тържествен вид - тъмно-виолетови цветове и ярка бордова...
Салата Нов ВекСалата Нов Век
25 Януари
Месото се нарязва на кубчета. Добавят се ананасът на кубчета, царевицата и нарязаните маслини. Лукът се запържва до златисто и се добавя към останалите продукти. Накрая се слага майонезата и се оставя да престои...
Мусака в нов прочитМусака в нов прочит
08 Окт.
4
Картофите се обелват, нарязват се на едри парчета и се сваряват. Каймата се омесва и се оставя да почине 10-20 мин. В тава, подмазана с олио, слагаме горещите картофи и ги намачкваме с вилица и подправяме със сол. Върху...
Традиционна салата - нов изгледТрадиционна салата - нов изглед
22 Ноем.
Традиционната салата - нов изглед е чудна....
Нов сорт български домат се продава на пазараНов сорт български домат се продава на пазара
09 Февр.
1
От института за зеленчукови култури Марица–Пловдив създадоха нов сорт български домат, който носи името Розово сърце. На пазара вече се продават семена от него. Сортът Розово сърце е създаден чрез многократен подбор...
Балканска питка за нов домБалканска питка за нов дом
23 Юни
След около 10 минути кърпата се маха и балканската питка за нов дом е изцяло готова!...
Вчерашни пържоли в нов прочитВчерашни пържоли в нов прочит
25 Ноем.
Ако имате останали изпечени свински пържоли, това е идеалното решение за вас. Пържолите се нарязват на едри хапки. Лук, праз и чушка се почистват и нарязват на ситно, чушката - на ленти. В тиган се загрява олио и запържваме...
Сорт ТамянкаСорт Тамянка
23 Март
България традиционно е позната като производител на червени вина от червени сортове грозде. Това не означава, че белите вина са пренебрегвани. Самобитни сортове, като всички от семейство Мускатови, възвръщат своята популярност...
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
В киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето. Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
Ева не е откъснала ябълкаЕва не е откъснала ябълка
22 Септ.
2
Ябълката, известна като забранения плод от Библията, всъщност не е точно ябълка....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
24 Април
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
28 Юли
1
Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Преслава: Досега не съм обичала така!Преслава: Досега не съм обичала така!
10 Ноем.
Досега никога не съм изпитвала толкова силни чувства, разправяла звездата пред свои познати. Въпреки хвалбите обаче фолкаджийката така и не издава името на мачото, който стои зад всички тези мили жестове....
Разлика между домати сорт Ръгби и сорт РомаРазлика между домати сорт Ръгби и сорт Рома
24 Септ.
Доматите сорт Ръгби, са с розови плодове (розов домат), имат нежна консистенция, сърцевидни са по форма и много устойчиви. Плодовете са едри 180-200 г, твърди, гладки, не се пукат лесно, със сърцевидна форма, която наподобява...
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиНискокалоричен бананов кекс за (не)трениращи
25 Септ.
2
За този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре. След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес. Диетичният кекс се пече...
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
08 Дек.
Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнинаКюфтета на тиган, които не задържат мазнина
14 Ноем.
Загрява се тиган, само се намазва с малко олио и по скоро печем кюфтетата в тигана от двете страни до апетитен загар, затова и не задържат мазнина....
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТесто за мекици, което не задържа мазнина
26 Ноем.
Това е рецепта за тесто за мекици, които не стават мазни, тъй като не задържат мазнината при пърженето....
Тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пърженеТиквички, които НЕ замърсяват олиото при пържене
09 Юли
Измийте и нарежете тиквичката на колелца. Посолете със сол и оставете така за 10- 15 минути, за да се осоли. Сложете брашното в чиния. Оваляйте всяко едно парченце от двете страни. Изтръскайте от излишното количество....
Либерика - третият любим сорт кафеЛиберика - третият любим сорт кафе
12 Януари
Арабика и Робуста са основните сортове, известни на всички любители на кафето. Но има и трети, по-малко популярен сорт и това е Либерика. Той има по-малка индустриална стойност, но все пак заслужава внимание. Характеристики...
Отглеждане на грозде сорт ФлаймОтглеждане на грозде сорт Флайм
29 Март
Гроздето от сорта Флайм е слабо познато у нас. То може да бъде открито на малко места и се предлага предимно като десертен сорт грозде или сорт, който е изключително подходящ за направата на стафиди. Такова е, защото е...
Не е шега! Земята губи кислорода, необходим ни за животНе е шега! Земята губи кислорода, необходим ни за живот
29 Септ.
Количеството на кислород на планетата е намаляло с около 1 процент през последните 800 хиляди години, като учените са категорични, че тенденцията трябва да се прекъсне, понеже кислородът на Земята е необходим за живота на...
Защо ябълките потъмняват?Защо ябълките потъмняват?
01 Окт.
По правило на въпроса защо ябълките потъмняват, се отговаря по следния начин: поради факта, че атмосферният кислород окислява желязото, съдържащо се в ябълките....