Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашно ГХИПрез цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
21 Окт.
Омлет, приготвен в тостерЯйцата се разбъркват, заедно с натрошеното сирене, настъргания кашкавал и ситно нарязаните домати.
Добавя се копърът и сместа се изсипва във вече загрелия тостер....
17 Дек.
1
Шаран, приготвен в тестоТака приготвен, пълненият шаран се полива с мазнина и се пече за около 50 мин на 200°C. Ако тестото започне да прегаря, завийте го с фолио....
09 Дек.
Козунак, приготвен с миксерОформя се на топка, покрива се с кърпа и се оставя да втаса на топло. Втасалото тесто за козунак се премесва, но вече на ръце, прегъва се няколко пъти и се оставя отново да втаса....
25 Април
Видовете кафе според начина на приготвянеЕто и кои са най-разпространените видове кафе според приготвянето:
Еспресо – най-широко разпространения вид кафе, който се използва за направата на еспресо е Робуста....
30 Юни
Вкусен козунак, приготвен в хлебопекарнаТечността се изсипва в казанчето на хлебопекарната.
Добавя се брашно, а отгоре се поставя сухата мая. Не слагайте цялото брашно.
В зависимост от текстурата на тестото го добавяйте на части....
03 Април
Омлет с грах, приготвен в тостер за сандвичиНатрошаваме сирене - колкото искаме, и режем кашкавала на кубчета.
Нарязваме вътре и маслините, добавяме малко чубрица и разбъркваме хубаво.
Включваме тостера за филиите, слагаме малко олио - за да не залепва....
26 Януари
Мек хляб по метода ТангзонгПолучава се меко, лепнещо тесто, което прехвърляме на плота, премесваме с още малко брашно и оформяме на топка....
28 Февр.
Червен сос за основни ястияВарят се 4 часа на бавен огън, като периодично се отстранява пяната и мазнината. Готовият бульон се прецежда.
Приготвяне на соса: Нарязваме на дребно лука, моркова и корена на магданоза и задушаваме с малко вода....
02 Ноем.
Майонезени сосове - видове и приготвянеОбичайните майонези имат консистенция на гъста сметана и се приготвят с растително масло до 80%. Основен представител е традиционната яйчна майонеза....
21 Май
Оризът - различни видове, различно приготвянеТой е изключително вкусен и изглежда невероятно добре след всякакъв начин на приготвяне. Този вид италиански ориз се препоръчва не само за ризото, но и за различни видове предястия и храни, приготвени във фурната....
21 Ноем.
Основни видове хелминти при хоратаОсновният източник на заразяване са фекалиите на болните животни....
21 Април
Основни правила при приготвянето на кремовеНезависимо дали приготвяте крем за непосредствена консумация или с цел използването му за торти или други сладкиши, е добре да се запознаете с някои основни правила, за да може кремът да се получи вкусен и пухкав....
26 Март
Основни правила за приготвянето на вариваЗа техните ползи се е говорило вече много, но ако искаме да извлечем всички ценни техни качества е добре да усвоим и някои основни правила при приготвянето им....
10 Март
2
Основни правила при приготвянето на месоЗа да постигнете вкуса на гореописаните меса, трябва да се научите как да си ги приготвяте, защото много често се допускат грешки именно при приготвянето на месото....
28 Февр.
2
Основни правила при приготвянето на сладкишиПриготвянето на тези изкушения изглежда лесно и приятно занимание. Това е така, само ако се следват основните правила за приготвянето на пухкав сладкиш или козунак....
16 Януари
3
Билкови компреси - основни правила за приготвянеЕдин от основните и най-безопасни методи е използването на билкови отвари за промивки и компреси.
Компресите от извлеци и отвари от различни билки се разделят на две големи подкатегории:
Горещи....
28 Май
Златни правила за приготвяне на турско кафеКултурата за пиене на кафе по кафенетата започва именно в Османската империя и няма нищо учудващо, че в тези части по света това е основният начин за пиене на кофеиновата напитка....
27 Април
2
Основните видове вегетариантсвоФлекситарианците се хранят основно с храни от растителен произход, като включват в менюто си млечни продукти, яйца и само от време на време месо и риба....
20 Август
Пай с ралични видове сиренеТестото се разточва на кора.
Плънка: Различните видове сирена, брашното и млякото се слагат в тенджера. Поръсват се в черен пипер и се държи на слаб огън. Прибавят се жълтъците....
28 Февр.
Шведско яйчено кафе - съвети и начини на приготвянеНачин на приготвяне:
Сложете 9 чаши вода в съда, в който ще приготвяте кафето, и ги оставете да заврят на силен огън....
10 Януари
1
Печени картофи на фурна, приготвени на салатаТака приготвена картофената салата става за гарнитура към основно ястие или просто салата.
Печените картофи на фурна, приготвени на салата са готови....
01 Август
Основни грешки при приготвянето на кисело зелеОсновни грешки при приготвянето на кисело зеле
1....
01 Дек.
1
Видове мед и полезните им свойстваАкациев мед – богатството на плодовата захар и ниското съдържание на полен правят този мед един от най-желаните. Той е подходящ за диабетици, при жлъчни проблеми, безсъние, стомашни проблеми. Действа успокояващо на нервната...
18 Септ.
1