Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Моят вариант за кръфинМоят вариант за кръфин
31 Май
Моят вариант за кръфин е чудно вкусен....
Турски вариант на ризотоТурски вариант на ризото
29 Февр.
Оризът се накисва за 30 минути в топла вода. Олиото се загрява и се добавя маслото да се разтопи. Добавя се фидето и се запържва леко. След това се добавя рендосан морков и ситно нарязани чушки и маслини. Добавя се...
Шкембе чорба - Вариант 2Шкембе чорба - Вариант 2
19 Ноем.
5
Добре изчистеното и измито шкембе и опърлените и измити свински крачета се варят с нужното количество вода и сол докато омекнат. Изваждаме шкембето от съда и го нарязваме на ивици или накълцваме на средни парчета. Обезкостяваме...
Шкембе Чорба - Вариант 1Шкембе Чорба - Вариант 1
16 Ноем.
6
Изчистеното агнешко шкембе се сварява и нарязва на малки кубчета. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината, добавя се брашното и се изпържва до златисто. Слага се червеният пипер и бульонът. Като заври, се...
Шкембе чорба - Вариант 2Шкембе чорба - Вариант 2
19 Ноем.
5
Добре изчистеното и измито шкембе и опърлените и измити свински крачета се варят с нужното количество вода и сол докато омекнат. Изваждаме шкембето от съда и го нарязваме на ивици или накълцваме на средни парчета. Обезкостяваме...
Шкембе Чорба - Вариант 1Шкембе Чорба - Вариант 1
16 Ноем.
6
Изчистеното агнешко шкембе се сварява и нарязва на малки кубчета. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината, добавя се брашното и се изпържва до златисто. Слага се червеният пипер и бульонът. Като заври, се...
Здравословен вариант на бейк ролсЗдравословен вариант на бейк ролс
30 Дек.
Здравословният вариант на бейк ролс е готов....
Моя вариант за бързи пърленкиМоя вариант за бързи пърленки
25 Май
В купа се разбива яйцето с голяма щипка сол. Прибавя се олио, а в киселото мляко се разбърква содата за хляб да шупне. Сипва се в купата и с брашното, добавено на части, и се замесва меко тесто, което леко да лепне...
Домашни хлебчета в два варинатаДомашни хлебчета в два варината
17 Окт.
Изпекох домашни хлебчета в два варината на 170°C до готовност....
Мързелив вариант на руло с каймаМързелив вариант на руло с кайма
31 Март
Първо се сваряват яйцата и морковите. Яйцата се белят и нарязват на кубчета, морковите също. Каймата се омесва с нарязан ситно лук, подправки, моркови и яйца. Сместа се разстила в намазана с олио тава, най-добре да е...
Пица с хумус - вариант IIПица с хумус - вариант II
28 Февр.
Поръсва се със сол и шарена сол на вкус и малко чубрица. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна първо само отдолу, а след това и отгоре....
Домашен разсолникДомашен разсолник
11 Февр.
В чиниите, в които се сервира разсолникът, по желание можете да добавите сметана или ситно нарязани магданоз или копър. Поднесете с разтегаи (вид пирожки) с риба....
Испански вариант на Флан Паризиен (Spanish Flan Prisien)Испански вариант на Флан Паризиен (Spanish Flan Prisien)
26 Април
Испанският вариант на Флан Паризиен (Spanish Flan Prisien) е много вкусен!...
Руски палачинки с два вида трициРуски палачинки с два вида трици
06 Май
Овесените и пшеничните трици се накисват в леко затопленото мляко за 20 минути. Добавя се брашното от елда и всичко се разбива, за да не се образуват бучки. Добавят се разбитите със солта и захарта яйца. Накрая се...
Руски пилешки пирог в два цвятаРуски пилешки пирог в два цвята
22 Окт.
Пилешкото филе се сварява и се нарязва на ситно. Половин чаша бульон се оставя настрана. Лукът се реже на ситно и се запържва в малко олио до златисто. Доматите се нарязват на ситно и се добавят към лука заедно с пилешкото...
Вегетарианска супа - РазсолникВегетарианска супа - Разсолник
03 Дек.
2
Задушете в част от маслото/ олиото ситно нарязаните лук, моркови и корени магданоз. Разредете след като поомекнат с 3 л вряла вода и оставете да ври на слаб огън. Прибавете нарязаните на кубчета картофи, а след около...
Вегетарианска супа - РазсолникВегетарианска супа - Разсолник
03 Дек.
2
Задушете в част от маслото/ олиото ситно нарязаните лук, моркови и корени магданоз. Разредете след като поомекнат с 3 л вряла вода и оставете да ври на слаб огън. Прибавете нарязаните на кубчета картофи, а след около...
Заливка за мусака - няколко перфектни вариантаЗаливка за мусака - няколко перфектни варианта
26 Февр.
Киселото мляко пък може да бъде заменено с прясно, като най-често този вариант се използва когато заливката се прави със сос бешамел, при който се ползва прясно мляко....
Варианти за вкусни кисели краставичкиВарианти за вкусни кисели краставички
17 Окт.
Това може би е първата тайна за вкусни кисели краставички. Ето три предложения за това как да си направите кисели краставички....
Супа от лозови листа в два супервкусни вариантаСупа от лозови листа в два супервкусни варианта
07 Юни
Предлагаме ви две от най-вкусните супи с лозови листа в постен и месен варианти....
Вкусни варианти на кюфтето по светаВкусни варианти на кюфтето по света
13 Юли
Полученият сладък вкус наистина разширява представата за това добре познато кулинарно удоволствие. Изтънченият френски вкус се проявява и при приготвянето на кюфтето, там го правят със сос от червено вино....
Как да печем кашу? Цели 4 вкусни вариантаКак да печем кашу? Цели 4 вкусни варианта
10 Дек.
Кашуто е една от по-скъпите ядки, но те също имат невероятен вкус и мека текстура....
Три вкусни руски рецепти за боршТри вкусни руски рецепти за борш
16 Окт.
Макар боршовете да са навлезли в руската кухня от Украйна, те са се превърнали в едни от най-често приготвяните руски супи и са любими на всички руснаци....
Тайните на вкусния руски боршТайните на вкусния руски борш
15 Септ.
1
Ето и точните съставки за приготвянето на руски борш....
Бърз, икономичен и натурален Руски квас в 3 свежи вариантаБърз, икономичен и натурален Руски квас в 3 свежи варианта
12 Дек.
1
Ако искате някой ден да изненадате семейството или гостите си с традиционна руска кухня, не забравяйте да се научите и как да приготвяте квас. Ето няколко варианта, които сме подбрали за вас в галерията горе....