Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Турски вариант на ризотоОризът се накисва за 30 минути в топла вода.
Олиото се загрява и се добавя маслото да се разтопи. Добавя се фидето и се запържва леко.
След това се добавя рендосан морков и ситно нарязани чушки и маслини. Добавя се...
29 Февр.
Шкембе чорба - Вариант 2Добре изчистеното и измито шкембе и опърлените и измити свински крачета се варят с нужното количество вода и сол докато омекнат.
Изваждаме шкембето от съда и го нарязваме на ивици или накълцваме на средни парчета. Обезкостяваме...
19 Ноем.
5
Шкембе Чорба - Вариант 1Изчистеното агнешко шкембе се сварява и нарязва на малки кубчета. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината, добавя се брашното и се изпържва до златисто. Слага се червеният пипер и бульонът.
Като заври, се...
16 Ноем.
6
Шкембе чорба - Вариант 2Добре изчистеното и измито шкембе и опърлените и измити свински крачета се варят с нужното количество вода и сол докато омекнат.
Изваждаме шкембето от съда и го нарязваме на ивици или накълцваме на средни парчета. Обезкостяваме...
19 Ноем.
5
Шкембе Чорба - Вариант 1Изчистеното агнешко шкембе се сварява и нарязва на малки кубчета. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината, добавя се брашното и се изпържва до златисто. Слага се червеният пипер и бульонът.
Като заври, се...
16 Ноем.
6
Моя вариант за бързи пърленкиВ купа се разбива яйцето с голяма щипка сол.
Прибавя се олио, а в киселото мляко се разбърква содата за хляб да шупне.
Сипва се в купата и с брашното, добавено на части, и се замесва меко тесто, което леко да лепне...
25 Май
Домашни хлебчета в два варинатаИзпекох домашни хлебчета в два варината на 170°C до готовност....
17 Окт.
Мързелив вариант на руло с каймаПърво се сваряват яйцата и морковите. Яйцата се белят и нарязват на кубчета, морковите също.
Каймата се омесва с нарязан ситно лук, подправки, моркови и яйца. Сместа се разстила в намазана с олио тава, най-добре да е...
31 Март
Пица с хумус - вариант IIПоръсва се със сол и шарена сол на вкус и малко чубрица.
Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна първо само отдолу, а след това и отгоре....
28 Февр.
Домашен разсолникВ чиниите, в които се сервира разсолникът, по желание можете да добавите сметана или ситно нарязани магданоз или копър.
Поднесете с разтегаи (вид пирожки) с риба....
11 Февр.
Испански вариант на Флан Паризиен (Spanish Flan Prisien)Испанският вариант на Флан Паризиен (Spanish Flan Prisien) е много вкусен!...
26 Април
Руски палачинки с два вида трициОвесените и пшеничните трици се накисват в леко затопленото мляко за 20 минути.
Добавя се брашното от елда и всичко се разбива, за да не се образуват бучки. Добавят се разбитите със солта и захарта яйца.
Накрая се...
06 Май
Руски пилешки пирог в два цвятаПилешкото филе се сварява и се нарязва на ситно. Половин чаша бульон се оставя настрана. Лукът се реже на ситно и се запържва в малко олио до златисто. Доматите се нарязват на ситно и се добавят към лука заедно с пилешкото...
22 Окт.
Вегетарианска супа - РазсолникЗадушете в част от маслото/ олиото ситно нарязаните лук, моркови и корени магданоз. Разредете след като поомекнат с 3 л вряла вода и оставете да ври на слаб огън.
Прибавете нарязаните на кубчета картофи, а след около...
03 Дек.
2
Вегетарианска супа - РазсолникЗадушете в част от маслото/ олиото ситно нарязаните лук, моркови и корени магданоз. Разредете след като поомекнат с 3 л вряла вода и оставете да ври на слаб огън.
Прибавете нарязаните на кубчета картофи, а след около...
03 Дек.
2
Заливка за мусака - няколко перфектни вариантаКиселото мляко пък може да бъде заменено с прясно, като най-често този вариант се използва когато заливката се прави със сос бешамел, при който се ползва прясно мляко....
26 Февр.
Варианти за вкусни кисели краставичкиТова може би е първата тайна за вкусни кисели краставички. Ето три предложения за това как да си направите кисели краставички....
17 Окт.
Супа от лозови листа в два супервкусни вариантаПредлагаме ви две от най-вкусните супи с лозови листа в постен и месен варианти....
07 Юни
Вкусни варианти на кюфтето по светаПолученият сладък вкус наистина разширява представата за това добре познато кулинарно удоволствие.
Изтънченият френски вкус се проявява и при приготвянето на кюфтето, там го правят със сос от червено вино....
13 Юли
Как да печем кашу? Цели 4 вкусни вариантаКашуто е една от по-скъпите ядки, но те също имат невероятен вкус и мека текстура....
10 Дек.
Три вкусни руски рецепти за боршМакар боршовете да са навлезли в руската кухня от Украйна, те са се превърнали в едни от най-често приготвяните руски супи и са любими на всички руснаци....
16 Окт.
Бърз, икономичен и натурален Руски квас в 3 свежи вариантаАко искате някой ден да изненадате семейството или гостите си с традиционна руска кухня, не забравяйте да се научите и как да приготвяте квас. Ето няколко варианта, които сме подбрали за вас в галерията горе....
12 Дек.
1