Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да печем кашу? Цели 4 вкусни варианта

Как да печем кашу? Цели 4 вкусни варианта

Как да печем кашу? Цели 4 вкусни варианта
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
45.00 лв.

/h3 Печеното кашу е една от любимите ни закуски заради масления си, сладък вкус и хрупкава текстура. Освен това печено кашу се право много лесно.

Ядките са една от любимите ни здравословни за сърцето храни. Кашуто е една от по-скъпите ядки, но те също имат невероятен вкус и мека текстура. Те са вкусни сурови, но стават хрупкави и фантастични, ако ги поръсите с билки и подправки и ги печете, докато станат златистокафяви.

За щастие, процесът на печене на кашу е невероятно лесен. Можете да използвате някой от методите за готвене по-долу. Готовото печено кашу може да се съхранява в херметически затворен съд за 1 седмица, в хладилника - в продължение на четири месеца, или във фризера за една година.

Какво ви е нужно за печено кашу?

Трябват ви 1 чаша кашу, 1 чаена лъжичка зехтин, кокосово масло или разтопено топлено масло, щипка сол.

Печени на кашу във фурната

Печенето във фурна е не само най-удобната техника за готвене, но и има тенденция, че кашуто се пече най-равномерно. Препоръчваме да използвате хартия за печене, която значително улеснява разклащането на ядките, без да ги хвърляте навсякъде.

Загрейте фурната на 180°С и поставете хартията за печене. В голяма купа комбинирайте кашуто, олиото и солта и разстелете ядките върху хартията.

Печете от 8 до 12 минути, като разклащате тавата на всеки 5 минути, за да помогнете на ядките да се опекат равномерно. Когато кашуто започне стане златисто кафяво, е готово!

Печене на кашу в тиган

Това е много по-бързо от метода на печене във фурната, въпреки че ще трябва да разбърквате ядките по-често, за да им помогнете да покафенят равномерно. Препоръчваме да използвате лек тиган (за разлика от чугуна), за да улесните хвърлянето и разбъркването на ядките, докато се готвят. Загрейте голям тиган на средно силен огън. Добавете кашуто, олиото и солта в тигана и разклатете или разбъркайте, за да се комбинират. Гответе от 3 до 5 минути, като бъркате често. Когато ядките достигнат желания цвят, махнете ги от котлона и ги оставете да изстинат преди съхранение.

Печене на кашу в микровълновата

Печено кашу

Бързо и лесно е и като бонус е почти невъзможно да изгорите ядките случайно. Комбинирайте кашуто с маслото и солта и ги поставете в един слой върху чиния, безопасна за микровълна. Гответе с пълна мощност на интервали от една минута, разбърквайки кашуто. Продължете да готвите кашуто, докато стане златистокафяво.

Пържене на кашу в air fryer

В зависимост от размера на фритюрника, вероятно можете да удвоите рецептата и да готвите две чаши кашу наведнъж. Загрейте фритюрника 180°С. В малка купа комбинирайте кашуто, олиото и солта и ги поставете вътре във фритюрника. Пържете кашуто в продължение на 5 минути, като извадите кошницата, за да ги разбъркате добре. Гответе допълнително 3 до 5 минути, докато ядките достигнат желания цвят.

Подправки, подходящи за печено кашу

Ако имате проблеми с това, че подправките могат да се слепят само с маслото, опитайте да добавите яйчен белтък към сместа. Разбийте по един яйчен белтък на всеки четири чаши кашу. Хвърлете кашуто с яйчния белтък, преди да ги покриете с подправките.

Превърнете печеното кашу в десертно лакомство, като ги овкусите с канела. Можете също така да добавите две супени лъжици мед или кленов сироп към сместа, за да подсладите нещата.

Пресните билки като розмарин, магданоз, градински чай и мащерка се отличават изключително добре с печени ядки.

Направете ги пикантни, като добавите сушени люти. Можете да използвате натрошени люспи от червен пипер, кайен или чили на прах.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest