Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Коктейл Това ли е всичко?Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
30 Окт.
Полезен сладоледОбелваме бананите и авокадото. Поставяме ги в блендер.
Добавяме и ядките и пасираме.
Прибираме във фризера за 4-5 часа, като по желание от време на време разбъркваме за по-гладка консистенция....
09 Юли
Полезен тараторНакиснете слънчогледа за 4-5 часа във вода и изплакнете добре. Смелете в кухненски робот с приблизително същото количество чиста вода, докато се получи гладна смес.
Пригответе всички останали продукти за класически таратор...
20 Февр.
1
Полезно ли е едамаме и защо да го ядем?- Зелената соя е полезна при отслабване, заради малкото количество калории в своя състав. Едамамето е идеалният здравословен продукт, тъй като е богат на протеини и беден на мазнини....
11 Юли
Полезен пролетен бургерВажното е да не прегорят бързо и да останат сурови в средата и за целта пускам котлона на средна степен и пека поне по 5 минути от всяка страна....
04 Май
Полезен ябълков сладкишГотовият полезен ябълков сладкиш, оставете да изстине и нарежете на парченца. По желание поръсете плодовия сладкиш с малко пудра захар или намажете с мед.
Страхотен е! Да ви е сладко!...
25 Окт.
3
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеСлагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана.
В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....
25 Февр.
Калоричен ли е качамакът?В някои краища на България се запържва свинска мас, добавят се черен пипер, сирене или джумерки към качамака. Ако е сладък качамак, се залива с петмез или сок от захарна тръстика....
01 Август
Полезно ли е да готвим с говежда лой?Ако сте се сдобили с говежда лой и се чудите дали е полезно да готвите с нея, нека разясним.
Говеждата лой е твърда мазнина, която е добита от подкожната тъкан на крави и бикове....
01 Дек.
Полезен спанак с оризЗа да бъде сочно ястието, ползвам пропорция 1:5 /ориз: вода/
Намалих степента на котлона на 3 от 6 степени на моята печка, сложих капака, оставяйки го леко открехнат, и готвих до омекване на ориза и поемане на течността...
29 Март
Полезен чийзкейк с тикваАко го разделим на 8 парчета можем спокойно да си хапнем 1 парче за следобедна закуска....
13 Ноем.
Полезен чай от куркумаДругата част от чая го изпиваме вечер преди да си легнем.
За добър резултат пийте така приготвения чай сутрин и вечер в продължение на 1 седмица!...
11 Април
Как да замразим нахутРазпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника.
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСлед 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Полезен ли е кашкавалът?За да разберем полезен ли е кашкавалът или не, то трябва да се запознаем както с неговите качества, така и с начина му на производство, дори ценовата стойност....
10 Юли
2
Полезен ли е локумътСъвременните изследвания показват, че той е не само вкусен, но и полезен продукт....
01 Март
2
Полезен ли е патладжанътПатладжаните са полезни при камъни в бъбреците и подагра.
Патладжаните съдържат никотинова киселина в дози, безопасни за здравето....
20 Януари
Полезен бананов кекс с кашуТози полезен бананов кекс с кашу е готов след придобиването на лек златист загар....
05 Май
Полезен чай от горска ягодаЧаят от горска ягода може да се приема като профилактично средство, като можете да обогатите вкуса, прибавяйки към отварата и изсушени ягодови плодчета.
Тогава напитката е много ароматна....
21 Януари
Яхния Да си оближеш пръститеЗадушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко.
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1