Gotvach.bg»Съвети»Полезно ли е да готвим с говежда лой?

Полезно ли е да готвим с говежда лой?

Полезно ли е да готвим с говежда лой?

Ако сте се сдобили с говежда лой и се чудите дали е полезно да готвите с нея, нека разясним.

Говеждата лой е твърда мазнина, която е добита от подкожната тъкан на крави и бикове. Според учени, които са направили разширени изследвания на говеждата лой, тя съдържа:

- каротеноди като провитамин А и бета-каротин;

- витамини като А, D, Е, F;

- естери;

- фосфатиди;

- наситени мастни киселини като линолова, линоленова, олеинова, миростолеидна, архидинова и лауринова;

- фосфор, натрий, калий;

- пепел;

- холестерол;

Говеждата лой съдържа голямо количество калории.

Говеждата лой бива използвана за готвене най-често, с нея може да се пържи, да се задушава. Ако искате да сте сигурни, че готвите с полезна мазнина, то е най-добре да си направите говежда лой в домашни условия.

За това трябва да се сдобиете с говежда лой. За да изберете хубава говежда лой, то трябва да проверите нейният мирис и цвят. Тя трябва да е с хубав бял цвят и да няма никакви неприятни миризми. Ако все още се питате дали готвенето с говежда лой е полезно, отговорът е ДА поради следните причини:

- тя има силата да ускорява метаболитните процеси в организма;

- заздравя косата и подпомага нейният растеж;

- значително подобрява външният вид и цялостното състояние на можата;

- предотвратява появата на заболявания по кожата.

Вижте още тънкости при готвене с говежда лой.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати