Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тънкости при варенето на житоВарено жито със стафиди и канела
Необходими продукти:
жито-500 г (грухана пшеница)
канела -1 ч.л....
03 Дек.
Раздаваме варено жито на Голяма ЗадушницаНа Голяма Задушница християните раздават варено жито, домашен обреден хляб и вино за починалите си близки....
18 Февр.
Полезно смутиБананът трябва да е предварително нарязан на парчета и замразен за няколко часа в камерата.
Сложете в блендера банана, нарязаното авокадо, зеленолистните зеленчуци и семките. Пасирайте до получаването на крем.
Сипете...
12 Март
Коктейл Това ли е всичко?Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
30 Окт.
Полезно смути с авокадоУверете се , че авокадото е добре узряло и меко. Обелете го, махнете семките и ядката му.
Пасирайте го, добавете прясното мляко и пак пасирайте. Накрая подсладете с мед.
Разбъркайте добре. Сервирайте във висока чаша...
30 Юни
Полезно кексче в чашаВ купа смесваме всички сухи съставки и към тях прибавяме разтопеното кокосово масло и водата.
Разбъркваме до получаване на еднородна смес, след което добавяме меда и отново разбъркваме.
Получената смес разпределяме...
12 Юли
Салати с жито - икономични, вкусни и полезниА ако го открием и консумираме именно по този начин, можем да сме сигурни, че надали има толкова полезен продукт като него....
09 Дек.
Полезно смути с червено зелеПийте по 1 чаша 2 пъти на ден преди хранене това полезно смути с червено зеле....
13 Май
Полезно Смути с Ябълка и БананПолученото полезно смути можете да украсите по ваш вкус.
Полезното Смути с Ябълка и Банан е готово....
04 Юли
Сватбарско житоЖитото се почиства и измива. Слага се в тенджера и се залива с вода, която да е три пръста над житото. Варим до сваряването му. Ако се наложи добавяме още малко вода.
Когато е готово (може да е останала малко течност,...
10 Април
Сладко жито1. В тенджера с вода сваряваме житото, докато не удвои първоначалното си количество. Изсипваме водата и го оставяме настрани да се отцеди.
2. През това време взимаме една купа и трошим бисквитките на прах (може да използвате...
01 Юни
Полезно ли е шкембетоРазликите при приготвянето му са минимални, но богатството на витамини и полезни съставки е налично навсякъде.
Освен вкусно шкембето е и изключително полезно....
29 Дек.
2
Полезно ли е шкембето?Фосфорът подхранва зъбите и костите, а цинкът е полезен за имунната система....
21 Ноем.
5
Диета с житоСега е времето да пречистите организма си от тлъстите храни, да свалите излишните килограми и да имате перфектна форма. Вече има всякакви разновидности на диети за отслабване, така че всяка жена може да прецени за себе си...
04 Август
Камут - древноегипетското житоВ нея е включено представянето ѝ като древна храна с безброй полезни качества, едно от които е непоносимост към глутен. Никое от тези твърдения обаче не е безспорно доказано....
15 Август
Бисквити с житоСварих около 70 грама жито докато хубаво омекне и набъбне, след което го отцедих и оставих да изстине и изсъхне. Грамажът, след като се свари, се увеличава на 100-120 грама, поради това че е напоено и обема на зърното се...
09 Февр.
Жито със спанакЖитото измийте под течаща вода. Поставете го в тенджерка с капак и го залейте с 2 ч.ч. вода да престои няколко часа, хубаво е дори цяла вечер.
В тенджера се загряват 3-4 с.л. олио.
Лукът се почиства и нарязва на ситно...
09 Февр.
Жито с гъбиИзмийте житото в цедка и поставете в голяма тенджера с вода и щипка сол.
Оставете да заври, след това намалете топлината до минимум. Покрийте и гответе около 45 минути на слаб огън.
Отцедете водата.
Загрейте зехтина...
06 Февр.
Варено жито ПарастасИзчистете житото, няколко пъти го измийте със студена вода. Поставете в тенджера, налейте студена вода и щипка сол.
Поставете тенджерата на котлона на умерен огън и варите докато житото омекне, набъбне и се пукне....
11 Февр.
1
Салата с житоСваряваме житото в подсолена вода, изцеждаме и оставяме да изстине.
Почистваме и нарязваме лука, чушката и доматите.
В купа смесваме охладеното жито с нарязаните зеленчуци и поръсваме с наситнените магданоз и кориандър...
06 Май
Защо варените зеленчуци са по-полезни от суровитеНе винаги суровите зеленчуци са по-полезни от тези, които са преминали през кулинарна преработка. Например от варените моркови можем да усвоим пет пъти повече каротеноиди, отколкото от суровите....
06 Окт.
1
Полезно ли е растителното сиренеСъставките, които не се считат за особено полезни, в повечето продукти са просто част от модерната хранително-вкусова промишленост и не е възможно да имаме напълно изолиран от консумацията им хранителен режим....
24 Май
2